tisdag 22 december 2020

Bulletin ute med sitt första nummer!

Man skall aldrig dra förhastade slutsatser efter bara ett nummer. Foliehatten kan i alla fall notera att den som trodde på något nytt och fräscht i utlandsbevakningen genom Bulletin, kan kanske glömma det. Vi får ge dem åtminstone 15-20 nummer innan bilan fälls. Kritik mor Soros och Browder et consortes lär nog utebli. Undrar just hur bevakningen av mångkulturen blir? Project Syndicate blir hovleverantör av utrikesnyheter.

Bulletin: ”Dessutom är vi glada över att ha knutit till oss den bästa internationella partner vi kan tänka oss: Project Syndicate. PS har kallats ”världens smartaste ledarsida” av Washington Post, och producerar fördjupande kommentarer och artiklar av några av världens främsta forskare, analytiker och makthavare. Det är därför Bulletin första veckan kan stoltsera med artiklar av inte mindre än tre Nobelpristagare i ekonomi och är ensam i Sverige om att publicera den första stora intervjun med den ryske oppositionsledaren Alexej Navalnyj sedan han förgiftades med nervgiftet Novitjok.

Vi vet att de flesta svenskar föredrar att läsa på svenska, samtidigt som de bästa kommentarerna ofta skrivs av utländska experter. Därför har vi valt att satsa särskilt på att erbjuda artiklar från Project Syndicate i översättning, och är stolta över att därmed befinna oss i samma krets som flera av Europas ledande dagstidningar – som El País i Spanien, Le Monde i Frankrike och Berlingske Tidende i Danmark. I samarbete med Project Syndicate erbjuder vi inom kort också magasinet The Year Ahead, med några av världens ledande intellektuella, som premie till våra läsare.

Foliehatten tycker det är extremt märkligt att man gjort en intervju med Alexei Navalnyj. Han påstår att Putin förgiftat hans kalsonger. Har verkligen Bulletin missat all historik om Alexei Navalny, att han är en extremist som kallar kaukasier för kackerlackor och uppmuntrar människor att skjuta dem? Flera fakta finns här om Alexei Navalny-

Tittar vi på vilka som kommer att skriva i Bulletin, så är en av dessa återkommande skribenter, Michael Boskin. Calle Bildt finns där också.

Prag, huvudsätet för
Project Syndicate, är den nya heta staden för globalisterna. Därifrån skall man inleda andra, eller är det tredje, försöket att "finansiellt" besegra Ryssland. Tredje försöket blir det: först Trotskij, sedan Chodorkovskij, och nu ett konglomerat under George Soros, där flåbusen Bill Browder(Swebank) ingår, men skall nog ses som en tyngande börda. Gissar att relationerna mellan Tjeckien vs Ungern och Polen kommer försämras med tiden.

Men det var väntat att den mest västerländska metropolen i forna östblocket med Tjeckiens utvecklade industri redan på 1920-talet, efter murens fall skulle bli plats för de faktiskt imponerande outsläckliga energierna - de internationellt evigt vandrande som aldrig tycks finna ro i egen Heimat.

Tomas Gür :”Det finns inget historiskt exempel i modern tid där invandrare från hemländer som är fattigare eller oroligare än mottagarländerna, har förmåtts att frivilligt återvända till sina hemländer.”
Undrar om Tomas har klart för sig att ett land formas av sin befolkning. Det finns inget historiskt exempel någonsin, där en stor utomeuropeisk migration har förvärvat den genomsnittliga produktivitet och den förhärskande kultur som präglat nordvästra Europa.

Foliehatten snubblade över en artikel som handlade om Algeriet. Över en miljon fransmän som tvingades flytta hem till Frankrike när Algeriet avkoloniserades. En miljon skulle nog räcka bra för Sverige.

Tricket Gür gör är att knyta ihop två trådar. En makroekonomiskt olönsam försörjningsbörda och en nomenklatura, en självutnämnd elit som agerar i egenintresse med social ingenjörskonst som existensberättigande.
Det handlar alltså inte om att bortse från eliters interna logik eller kapitalismens mekanik, utan att städsla dessa krafter i ett projekt som harmonierar med majoritetsbefolkningarnas intresse och ekonomiska fundamenta i form av kostnadsfördelar på jordklotet.
Hur göra detta? På samma sätt som det fungerat under efterkrigstiden att påverka dessa krafter, att orkestrera och kanalisera dem utifrån självmedveten identitetspolitiks uthålliga intention på alla nivåer. Inkrementellt och taktiskt med det strategiska målet att värna den egna ingruppens intresse i konflikt och allians med andra identiteter. Ingen har ställt frågan "lönar sig Israel?", allra minst rovkapitalisterna som finansierar lobbyister. Den blinda kapitalismen är en myt och har alltid varit det.

Gür är en värdelös marknadsliberal som inte förstår att situationen med för värdländerna extremt olönsamma
invandrare, är en historiskt ny, tillfällig episod som saknar ekonomisk hållbarhet. Svensk välfärd är inte en ändlig resurs på samma sätt som guld i Australien, Alaska eller Kalifornien. När rushen eller bubblan ligger i backspegeln, handlar migranternas framtid i att försörja sig eller vandra vidare.

 

1 kommentar:

  1. Förstår inte sista meningen om att Gyr inte skulle förstå att svensk immigration inte är lönsam. Det verkar på mig som om han inte gör annat än påpekar det.

    Sedan skriver du att svensk välfärd inte är en ändlig resurs. Snabbt följt av att den faktiskt är det. När bubblan brister så är det ingen som betalar för migranterna längre.
    Kanske det saknas en bokstav här och där. Ett O tex?

    SvaraRadera