söndag 20 juni 2021

Bluffen om marknadshyror avslöjad. Den store förhandlaren står med byxorna nere i direktsändning.

Foliehatten tror problematiken är djupare än att en kompromiss om marknadshyror skulle kunna undvikas, det är Stefan Löfven man vill sparka och ge Rödskrikan Lööf en rejäl knäpp på näsan.

Det här är kulmen på den polarisering som drivits på av sossarnas misslyckade politik och strategier.
Glöm inte att socialdemokraterna är skickliga maktspelare och den vänsterretorik de kommer att visa upp i valrörelsen kommer i del att slå undan fötterna på den strategin. Är det något socialdemokraterna behärskar så är det att bedriva valrörelse.


Samtidigt måste vi inse att V under Jonas Sjöstedt behandlats som en dörrmatta, där sossarna alltid har räknat med deras röster. Någon enstaka gång har Löfven slängt till dem ett väl avgnagat ben för att hålla dem på gott humör. Med
Noosi Dadgostar har spelplanen ändrats på ett radikalt sätt.

Att kroniskt vara dörrmatta och nekas reellt inflytande inom överskådlig framtid
har varit sossarnas signum mot V.
Titta bara hur mycket inflytande lilleplutt-partiet MP ständigt får. V borde rimligen också försöka nå den positionen och då duger det inte att ständigt lägga ner sina röster och gilla läget. Då får man till och med acceptera temporära nederlag för att på sikt stärka sin position. V kommer inte längre acceptera att vara dörrmatta utan de kommer att kräva att sossarna lyssnar på dem. Chocken har inte lagt sig ännu på Sveavägen 68 och hjärntrusten vet inte hur de skall hantera detta nya med vänsterns krav. De sätter Löfvenregimen under stor press och Rödskrikan Lööf deklarerade senast idag att de inte kommer att släppa fram V! Intressanta nya tider för svensk politik.

Även om Löfven
först avsätts och återväljs kommer inte Löfven  få igenom sin budget utan V. Det kommer krävas att V aktivt röstar för en S-C-MP budget vilket inte kommer hända om det inte innehåller V politik.Har det inte gått upp för Rödskrikan att de inte kan utesluta V helt från inflytande över svensk politik.

Vi är i början av en ny era. Den eran innebär att V kommer att kicka till S och C och bli till det största vänsterpartiet, dvs s inflation gör att majoriteten av deras väljare polariserar till höger och vänster. Främst höger. Detta är kommunisternas plan att överleva och vid senare tillfälle komma i den slutgiltiga maktpositionen
eller

Hela denna så kallade "demokrati" är en jävla teater. Folkstyre? Snarare partiledningsstyre eller partistyre. Enda landet som börjar närma sig någon form av folkstyre är Schweiz.

Dagens presskonferens med Stefan Löfven och Annie Lööf var mycket märklig.  Detta var ett praktexempel på hur politiker skjuter ansvar ifrån sig och låter andra parter fatta beslut istället. Löfven har extrema svårigheter att uttrycka sig, svamlar, stakar sig, upprepar samma ord om och om igen utan att få fram något. När Lövfen inte klarade av att svara längre tog Rödskrikan Annie över presskonferensen.

Stefan Löfven har låtit Rödskrikan offentligt förnedra V om och om igen, även om man är beroende av deras stöd. Nu kommer notan. Vi har ett chicken race mellan två mycket envisa kvinnor och i mitten står en stackars förvirrad svetsare. Det är stor underhållning.
Rödskrikan: ”Det är viktigt att påpeka att V har kjokat ajm med SD för att genomföra detta.

På vilken planet befinner sig Löfven när han han spelar hårt på Covid ?
Löfven: "det är inte vad vården behöver." Allvarligt läge.....igen. Kris...igen.
Kaos..igen. Pandemi..igen.
Sverige är i kris säger Löfven, Corona och ekonomisk kris. Vi kan på toppen av det inte ha en politisk kris, det vore ansvarslöst att initiera en sådan. Ja, är krisen så allvarlig att politiska oenigheter skall läggas åt sidan, då är det väl läge att tillsätta en bred samlingsregering. Inte behålla en liten minoritetsregering som skall stödjas av ett antal små extremistpartier (varav två f.n. har stöd under 4% och riskerar att sparkas ur riksdagen vid nästa val). Regeringen bör i en kris också låta bli att köra fram olika utspel som bara leder till irritation och splittring inom landet (lägga ner Bromma, eller införa miljonärsskatter).
Att de presenterar denna "lösning" utan vänsterpartiets medverkan säger något om seriositeten i det hela. I normala fall förhandlar man och kommer överens bakom stängda dörrar, inte framför mediernas rampljus.
Punkt 44 kvarstår!

Nooshi svarar
mycket bra på Twitter. "Bra att parterna förhandlar. Men om regeringen håller fast vid punkt 44 kommer det leda till marknadshyror. Det blir en förhandling under hot där hyresgästerna förlorar. Det här är oseriöst och politisk teater för att förhala processen. Ta ansvar för landet och stryk punkt 44."
Regeringen väjer inte i chickenracet, nu återstår bara för vänstern att rösta rött. Äntligen!
Löfvenregim är så odugliga. De kan alltid skylla på kris och allvarliga problem för att få sitta kvar och folk går på det.

Idag har det hänt följande i Sverige: och att L och MP ”inte” fick delta i presskonferensen är intressant.
Sabuni uttalade sig till DN innan presskonferensen och avser fortfarande att hålla sitt avtal -
Jöken. Enligt Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni handlar det om att partierna ska ges befogenheter att förhandla och komma fram till en lösning om hyressättningen.
Sabuni: ”Vi låter parterna sätta sig och förhandla för att hitta en lösning för hur fri hyressättning ska lösas i framtiden. Om de inte lyckas så går vi tillbaka till det som finns i utredningen nu.”
L kan sprattla ett år till, men samtidigt visste alla att L var dödsdömda samma dag som Sabuni valdes. Ett splittrat parti blev ännu mer splittrat och Sabuni har inte förmått ena partiet eller ens sätta någon fråga på dagordningen. Sammanvägt med Jöken och den oheliga alliansen med S/MP talar allt för att raset fortsätter och att L är överspelat.

Märta Stenevi, språkrör för Miljöpartiet säger att det är fyra partier inom ramarna för Januariavtalet som står bakom det senaste budet till V.
Märta Stenevi: ”Vi ger ett bra förslag som vi hoppas att Vänsterpartiet ska se värdet av. Vi förslår att parterna ska få förhandla med varandra. Jag hoppas att V ser att det nu finns en möjlighet att göra något bra åt den här situationen.”
Att hon själv och L-ledaren Nyamko Sabuni inte var med på dagens presskonferens ska man inte läsa in något i, menar Stenevi.– Nej det är på grund av logistiska och praktiska skäl. Vi är fyra partier bakom det här förslaget.

Foliehatten upplever att Annie kör sitt eget race. Hon är ingen partiledare,ingen ledare som för flocken framåt enade. Hon har ett diktator liknande sätt med en manisk besatthet av hat gentemot SD. Ett hat som gör att hennes ögon förblindas och demokratiska värden krossas under hennes tyranniska hat. Hon är snudd på i psykisk obalans. Frågan är om inte hennes partikamrater har under lång tid insett Annies psykiska ohälsa och besatthet.

Nu gillar plötsligt Centerpartiet inte fri marknadsekonomi när den börjar drabba glesbygden. Att ha global konkurrens och rakbladstunna marginaler går bra när det drabbar byggarbetare, ingenjörer, programmerare och fabriksarbetare. När det börjar drabba bönder och glesbygd då stiger C fram och kräver statens skydd. Jag blir mer och mer fascinerad över hur C kan hålla ihop allt sitt förbannade hyckleri och sin dubbelmoral.

Foliehatten kommer att skriva ett inlägg om dessa marknadshyror!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar