söndag 20 juni 2021

Foliehatten har nu lämnat Teckomatorp!

Den senaste veckan har varit väldigt stressad. Att flytta från ett hus till en lägenhet och samtidigt krympa bohaget man har med över 50% har inte varit lätt, men nu när målsnöret har passerats, så ser Foliehatten att det har gått!

Winston Churchills ord passar bra: ”blod, svett och tårar!”

Nu sitter Foliehatten med nästan 35 flyttkartonger som skall packas upp och arbetet har redan påbörjats med att packa upp. 11 kartonger böcker kommer att gå snabbt och hjälp från barnbarnet är utlovat.

De senaste 2 dagarna har ägnats att tömma huset i Teckomatorp. I huset har vi haft en garderob med många hyllor som är ganska stor. Det tog nästan en hel dag att tömma denna garderob. Det visade också att Foliehatten hade noll koll på vad som fanns i denna garderob. Cirka 30 VC-ankor plockades fram och Foliehatten blev helt stum när han såg vad han samlat på sig. Likadant var det med Vileda moppar. Foliehatten har de senaste 10 åren minst en gång om året besökt Kanarieöarna. Pandemin satte stopp för ett besök ifjol. I år är resan(
3 veckor sedan) bokad och sedan resan bokades har priset gått upp med 2800 kr.
Dessa Viledamoppar kostar bara en bråkdel där och varje år packades ner 6-10 stycken. Foliehatten har också fått "köpförbud" på sprit! När alla flaskor plockats fram visade det sig att det fanns över 150 flackor. Foliehatten har köpt sprit i varje land han besökt. I Albanien köptes en flaska mycket god konjag helt i klass med de bästa franska. På Cuba rom. I Ryssland vodka osv.

Igår hade vi 33 C i Teckomatorp och att klippa gräset var allt annat än roligt. Foliehatten svetsades som en kran och han fick dricka flera liter för att få en vettig vätskebalans.
Foliehatten gick en sista runda och titta på de cirka 20 färgvarianterna av pioner han samlat på sig och luktade på en enorm gul klätterros. På tomten finns en cirka 100 år gammal buxbom och den den har fröat varje och och minst 20 nya plantor har sett dagens ljus varje år. Två av dessa småplantor grävdes upp och skall nu krukas och klippas!

Trots allt jobb anser Foliehatten att han fått det bra i den nya lägenheten! För första gången på 40 år kan han nu ta det easy!  Lägenheten i Simrishamn ligger mitt i centrum, max 200 m till havet, 150-200 m till 10 krogar mm . Foliehatten har en altan/trädäck där han kan ta ett steg ut och äta frukost. Helt underbart med fågelkvitter och grönska från granntomten.

uAtt flytta till ett nybyggt hus och också inneburit att att det har finnits många småfel.
Nätet har varit väldigt svajigt och fungerat därefter. Först i fredags hittades felet och nu fungerar det som det skall. Istället har TV nu balat ur. Sedan i fredags fungerar bara SVT 1,2 och TV4.

Foliehatten kommer nu att återuppta samma frekvens av inlägg på_
Foliehatten i Teckomatorp!

4 kommentarer:

 1. Grattis!
  Vad gäller att packa upp kartonger - löses bäst med hjälp av hustru...
  Fast sommaren 2018 gav även hon upp!
  För varmt, helt enkelt.
  Ibland vinner verkligheten.

  SvaraRadera
 2. Vad är det för vits med att köpa sprit och sedan inte dricka upp den? Sprit ska avnjutas i försvarliga mängder, annars gör den ingen nytta.

  SvaraRadera
 3. Det Foliehatten inte berättade är att släkt och vänner kommer att få/fått en del redan. Målet är att ge bort 100 flaskor!
  Bl.a. kommer ett barnbarn i veckan för att kolla lägenheten ochbli med ett par flaskor till den fest som skall hållas på midsommarafton.
  Foliehatten gjorde ens stor whisky resa för något år sedan och då besöktes bl.a. Glengoyne! För en 18 år ville de ha nästan 800. Bara några månader senare köptes samma flaska på Lanzarote för 425!
  När det gäller whisky har den blivit alldeles för dyr och enligt bloggen tjeder.se har alla enorma lager.
  Folk har gått över till att dricka gin och annat istället. Foliehatten har noterat att ginpriserna också gått upp rejält de senaste åren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du gått och blivit nykterist på äldre dar? Här är det riktigt rökig maltwhisky utan is i glaset som gäller, inget annat är gott nog.

   Radera