tisdag 8 juni 2021

Joe Biden kopierar nu Trumps politik!

Igår kunde vi konstatera att vicepresident Kamala Harris åkt till Mellanamerika och driver samma migrationspolitik som Trump, men med andra medel eller ??
Hur kommer våra invandringsvurmare nu reagera när deras hjältinna står och upprepar Jimmies
Åkesson ord: Kamala Harris till migranterna: ”Kom inte!”
Är nu SD goda eller är Harris ond? Hur kommer de reagera? Eller kommer
media/SVT att köra huvudet i sanden igen?

Märkliga sanningar och vändningar börjar spridas. Stefan Åsberg står i SVT Aktuellt och erkänner att massmigrationen över USA:s södra gräns är ett stort problem. Bara för ett år sedan sa samma Åsberg att det var Trumps fel att ingen släppts in i USA.
Strax innan ett reportage om människosmugglare, stora pengar och mexikanska kriminella karteller som styr verksamheten. Lite alibisnyft om risker för de sk flyktingarna och lite trött varmluft om att Kamala Harris - the migration czar - på besök i Guatemala för att få stopp på migrantströmmen.

Massmigration till väst verkar hamna bland gårdagens modeattribut, ett tecken gott som något på att bristningsgränsen kommit mycket nära.

Medias nya administration har också börjar spåna trumpskt efter om det trots allt inte var ett labbvirus från Wuhan.

Bit för bit kommer Biden att tiga om Trumps politik eftersom han inte kan ändra den, också en omsvängning. Han vågar aldrig gå emot inhemska industrin även om den sägs smutsa ned. Någon oljeborrning måste han för syns skull förbjuda.

Tullar mot EU kommer kvarstå. Det aggressiva Kina som Trump såg kan bli en mardröm för Biden att försöka trolla bort. Han måste ganska snart sätta hårt mot hårt. Taiwan blir hans prövosten.
Bidragen kommer inte öka under Biden annat än i inledningen. Det finns inte pengar till det när det blir viktigare att rikta pengar till att stärka USA:s globala konkurrenskraft och bidragen återgår till Trumps nivåer.
Även sjukvårdsreformen läggs på is, för dyrt, för oamerikanskt. En amerikan skall själv kunna betala sina sjukvårdskostnader.

Alla dessa omsvängningar, som kommer från Biden, stör inte förhärskande demokratiska media i USA. Man blev av med Trump och fick sin nickedocka. Det var alltings mål. 10 000-kronorsfrågan är varför Trump sågs som ett så stort hot?
Trump i sig självt var inget hot. Det som utgjorde hotet var Trumps väljare som fick kraft och självförtroende genom Trumps retorik. Fastän man har försökt att kvä
sa/kväva ihjäl den "auktoritära personligheten" under hela 1900-talet, men framförallt sedan efter krigsslutet 1945, så finns det fortfarande en fascistisk kärna kvar hos många vita människor. Trump förmådde att väcka den till liv, och därför skrämde detta makten.

En sak kommer dessa mäktiga media emellertid att slåss för in i kaklet: inga förändringar i nuvarande valprocedur för de enskilda individerna. Ett lånat id skall framöver fortvara vara giltigt framför valförrättaren.
Tendenser till omsvängningar eller om-omsvängningar, i frågan i republikanska delstater med delstatslagar om striktare regler kommer under inga omständigheter att tillåtas av NYT, WP, LAT, WS, CNN och deras vasaller.

Det tolkas in alldeles för mycket i någon Aftonbladet ledare. Sossarna går alltid till val som ett populistiskt vänsterparti och därför kommer det alltid en ”omsvängning” ett år före valet.
Dessutom är sossarna det parti som mest slaviskt följer och studerar väljartrender från, framförallt USA, men även Europa och försöker kopiera valframgångar från partier både till höger och vänster.
USA-valet — där Republikaner hade stora framgångar — har övertygat sossarna om att trumpismen och högerpopulismen inte kommer att försvinna, utan att det snarare gäller att inkorporera den retoriken och politiken. Därför kan man nu dra fram gamle Juholt och säga att man nog borde ha lyssnat mer på honom.

Men det är alltså bara ännu en valrörelse från sossarna och ingenting av det betyder något för vad man kommer att stå för i regeringsställning

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar