tisdag 22 juni 2021

De folkvalda företräder inte folket utan sin egen ideologi!

Sveriges verkligt stora problem är att de folkvalda inte företräder folket, utan de folkvalda gör som de vill. Vilket förklarar regeringskrisen vi ser idag. Därför borde det finnas folkomröstningar angående viktiga frågor. Representativ demokrati som vi påstår att vi har fungerar bara så länge representanterna tar sitt uppdrag på stort allvar och representerar väljarna. Problemet är att de har stor makt och makt korrumperar alltid vilket har lett till att de slutat företräda väljarna. Representativ demokrati kan därför bara fungera en begränsad tid.

Den socialdemokratiska profilen Vidar Andersson har ofta talat om att i sakfrågor så ligger S, M och SD inte så långt ifrån varandra. Dessa motsvarar också en stor majoritet av befolkningen. Lägger man till KD och L så blir den majoriteten ännu större. Istället har vi låtit små extremistpartier som MP, C och V dikterat hur Sverige ska styras, och som belöning har vi fått ett samhälle där brottsligheten ökar kraftigt och gängsituationen ter sig allt mer som i Centralamerika, vår elförsörjning höll på att bryta samma efter 1 veckas normalvinter. Idag mitt i sommaren har västkusten enorma problem med elförsörjningenen.

Det var inte folket som röstade fram
den nyss avsatta S-regeringen. En majoritet av folket röstade för partier som lovade att rösta fram UK som statsminister. Problemet här är alltså att vi har en politikerelit mellan folket och makten som i teorin ska företräda folket, men som inte alls gör det i praktiken.
En av de stora frågorna idag är hur länge centerns medlemmar står ut? Man har som partiledare en tokliberal, men som hör och häpna föredrar vänsterblocket (egentligen är det George Soros woke-block hon hör hemma i). Centerns medlemmar som trodde att de var borgerliga? Rödskrikan Annie Rööl behöver inte rädda något ansikte. För woke-häxan i henne räcker det med att SD inte får något inflytande.
Såhär tyst har inte Annie Lööf varit på sociala medier sen hon födde sin flicka för tidigt. Antar att kontakterna med sossarna är febrila nu
och inom C. Inom C är det nog totalt kaos, Det börjar väl bli svårt att andas i det där hörnet Lööf har målat in sig i. Oerhört komiskt om C måste börja samarbeta med V. Det skulle bli kortslutning hos centerpartisen.

Glöm inte att politik idag i stort sett bara handlar om makt. Rödskrikan skulle hellre äta upp sin sko än att släppa fram Löfven och att samarbeta var otänkbart. Ni vet ju vad som hände sedan. Tror ni då ett samarbete med V skulle vara otänkbart? Skulle snarare säga att det är mer sannolikt att C bildar regering tillsammans med V än att man inte gör det. Rödskrikanss tystnad nu beror nog mest på att hon håller på och provar ut vilket läppstift som ger minst avtryck när hon kindpussar kommunisterna. Det gäller att lämna så lite spår som möjligt förstås. Löfven har 7 dagar på sig att sätta ihop detta, vilket kräver att både C och V ska komma överens.
Intressant är att CUF säger absolut nej till samarbete med V och skulle Foliehatten titta i sin spåkula, är det uppror i centerleden. Rödskrikan kanske börjar ifrågasätts rejält!

C och S fulspel om marknadshyror gör att det knyter sig i magen
Birger Schlaug: Löfvens erbjudande var ett förhandlingsupplägg värdigt Putin.


När man pratar med människor oavsett vilka partier de röstar på så är det runt 80% som vill ha låg invandring alltså klart minskad invandring från dagens läge. Så nog finns det ett starkt stöd för minskad invandring men många har röstat på det parti man brukar rösta på oavsett deras inställning till invandringen. Men det har aldrig funnits folkligt stöd för denna massinvandring de senaste 20 åren om vi skulle haft en eller flera folkomröstningar om det.

En majoritet av svenska folket vill ha ingen eller väldigt liten invandring enligt opinionsundersökningar, så Sveriges "demokrati" är alltså väldigt dysfunktionell/korrupt.

Några av partierna som S, MP och C har gått full woke i globaliseringens anda och med hjälp av media har man tryckt ner invandringen i halsen på svenska folket. M har också bidragit till denna olycka under Stridshingsten Reinfeldt.
Det senaste året har kritiken mot invandringen från människor Foliehatten har stött på ökat markant.

Är det folkvilja?
Integrationspolitiken är inget vi fått chansen att rösta om och även där vill majoriteten av folket vill se en förändring, men ingen hänsyn tas till det. Istället får små, extremistiska partier styra landet i den frågan.

En liten klick elit
av politiker väljer att inte samtala med ett parti som vid förra valet motsvarade ungefär 20% av folket, det är inte vad Foliehatten kallar en demokrati.

Annie
Lööf vill driva igenom marknadshyror, något som större delen av folket är emot.

Visst är det ironiskt att de största elitisterna alltid står och varnar om "hot mot demokratin”, när de i själva verket föraktar folket och folkviljan.

Folkvilja är inte när kommuninvånare röstar nej till vindkraft men kommunledningen kör över folket och låter vinstmaximerande företag installera vindkraft ändå, det är i bästa fall folkförakt, snarare folkförräderi.
Folkvilja är inte när kommuninvånare röstar nej till att ta emot flyktingar men istället får ett påtvingat folkutbyte.

Den här regerings"krisen" är inget annat än en löjlig teater där allt handlar om att behålla makten, inte att driva politik. Inse att de som sitter i Rosenbad antingen gör det för att de är karriärister, opportunister, alternativt ditsatta som nyttiga idioter åt högre makter. De har inga visioner om att skapa något slags paradis åt folket, de sysslar inte med upplysning, de är på inga sätt några ledare, möjligtvis vilseledare.
Om politikerna föraktar folket är det dags att folket börjar förakta politikerna.

I senaste DN/Ipsos som kom cirka 14.00 idag har S tappat 2%, medan V har ökat från 10 till 12, vilket är deras högsta notering sedan Schymans glansdagar (2002). Så det verkar gå hem stenhårt i stugorna bland vänsterväljare att göra som Nooshi gjort i veckan.
Det kommer att kosta för Löfven att framstå som en arrogant loser som förlorat jobbet pga en fråga där de allra flesta s-väljare är på vänsterpartiets sida. Det skulle inte förvåna Foliehatten om sossarna tappar betydligt mer än så här framöver.

Löfven och sossarna har ännu inte riktigt fattat hur mycket det här kommer att skada dem. Att Löfven inget förstår är självklart. Problemet tror
Foliehatten är att många inom är där bara för att få makt. Det gäller sådana som Mikael Damberg och Morgan Johansson. De bryr sig inte alls om varken (S)-ideologi eller om väljarna egentligen. Partiet är en maktbas och inget annat. Problemet är att sådana personer klarar av att verka inom partiapparaten på ett sådant sätt att de hamnar överst på listorna, men de klarar inte att locka väljare till partiet. För att kunna prata med övertygelse till folk måste man åtminstone känna till ideologin tillräckligt väl för att kunna ljuga om det. Personer som verkligen kan locka folk till partiet som Håkan Juholt har ingen chans mot rävar som Damberg i det partiinterna arbetet och med enbart Mikael Dambergs personlighetstyp i partitoppen finns det inget alls kvar om de tappar makten. Ingen har den minsta aning vad de skall göra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar