tisdag 22 juni 2021

Foliehatten summerar de senaste två veckornas politiska händelser.

Flera i media argumenterar i princip för att USA skall ägna sig åt intervention i EU och bryta mot både internationell lag och god diplomatisk sed för att Visegradländerna driver en politik som Bonnier inte gillar. Expressens ledarsida är som ett LUF-möte. Foliehatten tror det var en ung och naiv liberalen Fredrik Malm som hävdade att Sverige militärt skulle frita Dawit Isaak. Expressens ledarsida är på den nivån.

Expressen: ”EU:s försök att beivra attackerna mot rättsväsendets oberoende i Ungern och Polen har varit en långkörare de senaste åren. Men faktum är att utvecklingen är mycket oroväckande i flera EU-länder i Öst- och Centraleuropa. (...) Men i avsaknad av europeisk handling är det välkommet att USA åtminstone agerar kraftfullt. Måtte de amerikanska sanktionerna bita.”

För någon vecka sedan träffades topparna i ett G7-möte. Vad Kanada hade att göra där, kan man undra. Svensk och amerikansk MSM har hyllat Joe Biden. USA skulle komma tillbaka stort. I slutändan blev det bara tjafs och dravel mellan USA och EU. EU verkar inte vilja förstöra relationerna med Kina. EU har bara för några månader sedan tecknat ett handelsavtal och det är för ekonomiskt kostsamt att bryta detta. Till skillnad från USA och UK så är inte de flesta EU-länder finansialiserde ekonomier.

Global Times skriver något väldigt intressant och talade för hur Kina ser på Europa. ”We must be committed to expanding China-Europe cooperation. We must not only make it clear that China does not pose any threat to Europe, but also need to make Europe which is strengthening its strategic autonomy discover the significance of having China as a partner. The future of Europe is not subordinate to the US only to get a small slice of cake from Washington’s hegemony. Europe needs to be able to control its own destiny. Not only China, but Russia which also advocates multilateralism could interact with Europe in a healthy manner.”

Kina vill inte att Europa skall dras ned med USA. De hatar inte den västerländska civilisationen. Kina är inga änglar. Foliehatten är definitivt inte kommunist och överdrivet positiv till gamla CCP men vad de skriver är faktiskt i linje med vad många konservativa sagt före dem. Kina vill ha en värld av självständiga nationer och där länders interna angelägenheter är just, interna angelägenheter. Kina vill handla med oss och komma överens, men Foliehatten tvivlar starkt på, att Kina vill exportera sin kommunism till oss på det sättet som USA exporterar sin form av liberalism. Det är inte konstigt att USA-centristiska Bonniersfären avskyr Kina.
"Kokta" européer och "råa" amerikaner. Kina vill inte göra om
sitt system, men förändra systemet något. USA kommer såklart inte kasta in handduken.

NBC senaste intervju med Putin är r
iktigt bra. Han äger journalisten. Amerikansk media ägnade sig åt en skademinering. Det intressanta är vad Putin säger om Trump och BLM. Tydligen anser Putin att Trump antagligen sänktes av de egna eliterna som undergrävde de mesta av hans presidentskap. Från 18:00 säger Putin att BLM utnyttjades av "ena sidan" (antagligen demokraterna och konkurrerande eliter) till att avsätta Donald Trump.


Det har inte kommit ut mycket om det 4 timmar långa möte som Biden -Putin hade. Svensk media ansåg att det skulle vara självklart att Biden skulle ta upp Krim och Aleksej Navalnij och ställa Putin mot väggen.
Efter mötet hade båda ett uttalande och det som kom fram var att USA/Ryssland hade närmat sig. Svensk media måste vara enormt besvikna eftersom inte ett ord nämndes om Krim och Navalnij. Ryssland verkar vara mycket nöjda med mötet enligt ryska källor.

EU och FN är globalisternas organisationer. Den liberala världsordningen och dess politik är en effektiv kuliss så att globalisterna kan verka utan att synas. Men nu har det börjat synas, bara man vågar titta.

I omvärlden händer det grejer. I Arizona har det varit valfusk som det ska rapporteras om. I Iran har vale
t varit riggat och i Sydamerika har det riggats val. Allt för att globalisterna skall få rätt förutsättningar att fortsätta plundra.
Aldrig är befolkningarna i respektive länder nyttotagare av de politiska händelserna. Alltid samma nyttotagare, som inte är folket.

I den svenska politiska teaterkulissen har den arrogante Mikael Damberg i SVT Agenda idiotförklarade det svenska folket. Varför drar Damberg upp det här med att han tror att svenska folket inte vill gå till extraval, folket orkar inte, vill inte etc.? Tror han inte att svenska folket som vill ha bort sossar, miljöpartister och centerpartister från makten orkar eller vill offra en halvtimme för att lägga en röst?

Igår fick vi bevittna en historisk händelse när Stefan Löfven avsättes. Det var inte han som hade huvudrollen utan det var psykopaten Annie Lööf som kunde rädda regeringen genom att ta bort punkt 44 i Jöken. Efter det att Löfven avsatts säger psykopaten att hon stödjer Löfven och att Jöken gäller. Detta om något säger allt om att det inte står rätt till hos Annie Lööf!

Att införa marknadshyror hade avskaffat den svenska modellen om kollektiva förhandlingar om hyresnivåerna, dvs gjort hyresgästföreningen överflödig. Detta hade varit champagnekorkarna i taket hos fastighetskapitalisterna och vi får tacka kamraterna i Moderaterna och Kristdemokraterna för att de sa nej till denna chans att införa marknadshyror. En gyllene chans för dem som tur var fattade de inte detta, de blev blåsta och den som blåste dem var det nya politiska geniet, Nooshi Dadgostar.

Foliehatten trodde först på en ny Löfven-regering men han är tveksam att mästerförhandlaren får ihop det. Ls besked att de inte tänker ingå i ett regeringsunderlag med sossarna, gör att C blir ensamma som borgerligt parti att stötta upp sossar och kommunister. Detta i en situation när det ordinarie valet bara är ett år bort.

Det är illa nog att L och C ingick ett avtal med sossarna
en gång, i den förvirrade situationen efter förra valet. Men att C skulle återupprepa sitt svek och åter en gång välja Löfven, det blir svårt att förklara för den som faktiskt är borgerlig i C. Alla vet att SD kommer att få många mandat även i nästa val och att en borgerlig regering inte kommer kunna tillträda utan att förhålla sig till SD. Därmed vet vi att C kommer välja Löfven och kommunisterna även efter nästa val, vad än Annie kan stå och ljuga om i en valrörelse.
Nu när C lämnat Alliansen så kommer Stefan inte vara lika frikostig. JÖK är död och det kommer C kanske fatta när Stefan berättar. Skulle tro att det blir betydligt fler punkter än 44 som ryker
eller skjuts på framtiden och lite mer nya skatter.

C får
nu sitta vackert vid bordet och förhandla med V och hela gänget. Alternativt för C är att inte tillhöra något block och då kommer de inte få gehör för en enda fråga. Foliehatten tror ganska många C väljare drar om Rödskrikan sätter sig ned med V.
Vi kan redan nu utnämna Rödskrikan som den jättestora förloraren, hennes maktbas att styra Löfven, att vara tungan på vågen, numera är borta samt det faktum att hon orsakat kaos i såväl i högerblocket som vänsterblocket och gjort henne till en paria i bägge läger. Annie har nog nått vägs ände…

Foliehatten
hoppas vi får ett extraval och att valmyndighetens webbplats kraschar på valnatten och är nere till dagen efter då ett nytt och fint valresultat presenteras för förundrade svenskar. För inte kan vi väl ha riggade val även i Sverige? Då skulle väl nån ha sagt något...

Foliehatten är realist och inser att blir det en Löfven.3. En inringare i Ring P1 gav en kort och koncis och trolig händelseutveckling:
Lööf går med på att skjuta hyresfrågan på framtiden och förnedringsklausulen gällande V tas bort, V inbjuds till samarbete
och får sitta med i förhandlingarna. Om två veckor senast bör Talmannen ha omröstningen klar, menade inringaren.
175 i favör för Löfven mot 174 enligt rådande fördelning i kammaren mellan blocken.
Finns två ?-tecken. Två vildar finns i kammaren, hur trycker de? Samt en C-partist som fronderade i förra omröstningen om Löfven.
Samt hur f-n skall Lööf kunna släppa in V i samarbetet utan att hennes trovärdighet som liberal politiker går i botten? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar