fredag 25 juni 2021

Stefan Löfven har inte majoritet – blir det extraval?

 175-174 står det "officiellt", men Helena Lindahl, C, Västerbotten säger nu att hon ”inte” kommer rösta på Stefan Löfven - därmed fattar hon samma beslut som förra gången.
Hon säger: "I dag ser jag inte att den senaste mandatperioden har gett mig skäl att ompröva min uppfattning runt samarbetet med Stefan Löfven. Han har fått sin chans och utfallet har inte varit bra.”
Kan C-ledningen piska in Lindahl i fållan? Hon var den enda centerpartisten som röstade emot Löfven 2019 och tänker inte rösta för denna gången heller.
Sossarna ligger just nu på 174 troliga mandat.

Det
kan bli 173 mandat. Sossarna har i dagsläget stora svårigheter att bli fulltaliga i riksdagen.
S-ledamoten Sara Heikkinen Breitholtz står misstänkt för grovt rattfylleri och inte varit närvarande i riksdagen sedan december och den som står på tur på listan att ersätta henne är avstängd på grund av ”olämpligt beteende”.
Det är en helt absurd situation, säger en källa med insyn.


Löfven i
torsdagens Aktuellt : "Min uppmaning är nu att låt nu ööh ... svenska folket ööh ... fira midsommar". Vem riktade han den uppmaningen till?

Fortsatt högt förtroende för Löfven säger Sifo i dagsfärsk undersökning (Expressen) "Signifikant skillnad" mot Kristersson. Hur kan det vara möjligt?
Måste vara en vinklad undersökning!
Löfven har missl
yckats med allt. Han har ingen politik. Tittar man på vad Löfven har gjort som statsminister. Han har slagit rekord i brutna vallöften. Om man inte kan hålla sina vallöften ska man inte vara statsminister.
Försvagar arbetsrätten och var på väg att införa marknadshyror. Hotar först
vänsterpartiet och sedan liberalerna till att foga sin i ledet, men håller tyst när det kommer till Annie Lööf och centern. Tillämpar en totalt huvudlös Coronastrategi som tar död på 14 000 svenskar, men vägrar att erkänna att det var fel.

Bilderberggruppen där Wallenberg ingår har nog en hel del att säga till om. För att inte tala om klanen Wallenberg som sådan som styr stora delar av företags Sverige . Klanen Wallenberg är dessutom ingift i klanen Bonnier som styr stora delar av Sveriges media. Båda familjerna Bonnier och Wallenberg sponsrar egna professurer på anrika och inflytelserika Handelshögskolan i Stockholm.

Det är mycket naivt att tro att Stefan Löfven och Annie Lööf är de som styr Sverige. Det som är intressant är vilka som står bakom dem. Löfven svarar nog mest gentemot "Rörelsen", men vem är det som backar upp Rödskrikan och centern?
I USA är det lagkrav på att alla kampanjbidrag skall redovisas offentligt, det borde det vara i Sverige också.

L måste
självklart agera. Om de sitter kvar i JÖK kommer de självdö med sina 2,5 %. Enda och sista chansen är att haka krok på en höger allians. Sabuni har gjort det enda rätta. Nu är L med och spelar boll igen. Sabuni har nu fått utrymme i medierna som bestämmer. Alla hade räknat ut dem redan, men nu finns det en möjlighet för stödröster och riktiga röster. Vi får se hur länge det räcker.

Public Service är inte längre neutrala(stödjer öppet Löfvenregimen) utan vinklar gärna en bild av L som inte stämmer fullt ut. Tanken är att sprida en bild av att L är extremt splittrade om vem de vill se som statsminister.
SVT: ”Beskedet från Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni är att de kommer säga nej till att omförhandla januariavtalet. Nu lyfts intern kritik mot partiledarens beslut.
Centerpartiet har öppnat en dörr för ett återtagande av januariavtalet. Att det avfärdas så snabbt förvånar mig och det tycker jag är dåligt. Jag tycker att det vore bra om partiledningen och partistyrelsen involveras, säger Anna"
Under torsdagseftermiddagen kallades Liberalernas partistyrelse in till ett extrainsatt möte med anledning av den politiska turbulensen :
Den politiska turbulensen enligt SVT består av den mycket rabiate Christer Nylander och några till som nu ser sin chans att ytterligare dra undan ”mattan” för Nyamko Sabuni.
Foliehatten hade den stora oturen att behöva lyssna på denna SD-hatare i ett tal. Nylanders tal skulle handla om liberal politik, men mer än hälften av tiden ägande denna Nylander att spy ”gala” över SD.
Foliehatten har lyssnat på en hel del tal, men detta tar priset som det absolut värsta.

En väldigt intressant intervju med Juno Blom (partisekreterare L) inledde Aktuellt i torsdagskväll. L är förbannade på Lööf, betecknade hennes agerande som både oseriöst och oförskämt. Kanske en ögonöppnare för alla som tror
centern kan bilda någon slags mittenregering med Annie som statsminister. Hon har bränt alla sina chanser. Även journalisterna verka börja tröttna på hennes lögner och skitsnack.
 
Liberalernas Robert Hanna på Twitter: ”Alla rapporter om krismöten hos Liberalerna är inget annat än lögner från media och icke trovärdiga källor. Tro inte på mediespinnet. L har bestämt väg. Det är C som behöver bestämma om de vill ha Löfven eller Kristersson som statsminister.”
Djupa-staten-media behöver upprätthålla kulissen.

Annie Lööf är den politiker som är
livsfarlig för svensk demokrati. Hon är allmänt obehaglig och självgod, en förrädare som vrider och vänder på sanningen.

I Aktuellt samma kväll diskuterade Anders Lindberg och Lars Leijonberg. A. Lindberg tror på extraval, inte talmansrundor. Intressant.
Tidigare samma dag kunde vi se ett fittstim som härjar runt nu, men nu har även den största fittan av alla blandat sig i.
DN:"Tidigare Folkpartiledaren Bengt Westerberg hyllar C-ledaren Annie Lööfs mittenstrategi, men är starkt kritisk till egna partiets insats. Han befarar att Liberalerna åker ur riksdagen vid ett extraval. I nuvarande läge kommer jag inte stödja Liberalerna i riksdagsvalet.”

Roligt att L. Leijonborg tryckte till B. Westerberg uttalande. Att Westerberg är en idiot visste vi tidigare. Bra att Lars L ger Sabuni sitt stöd efter krypskyttet från Westerberg.

Internt inom S. De kan kompromissa hur mycket som helst för att för att behålla makten. Nu senast kan de gå med på sänkt skatt på ISK för att fjäska för en ego-trippad Annie Lööf. För en vecka sedan propagerade sossarnas finansminister för höjd skatt på ISK, men nu har det blivit "ansvarstagande" att sänka skatten istället.
Vad är det för "makt" S suktar efter när de kan bedriva vilken politik som helst för att behålla "makten"?
Det är utnämningsmakten. Det är den som är det eftersträvansvärda för S. Att i stort sett bara tillsätta lojala sossar som myndighetschefer. Plus en och annan ambassadör som Björklund som svek sina väljare i att välja Löfven istället för Kristersson.

S är inte längre ett folkrörelseparti. Det är inte ens ett politiskt parti med en ideologi som driver dem. Det är ett yrkesnätverk för f.d. SSU-are som vill åt välbetalda offentliga arbeten. Det är därför de kan samarbeta med Annie Lööf med hennes "nyliberala agenda". De ger henne en sockerbit då och då. De bryr sig inte. Det väsentliga är rätten tillsätta myndighetschefer.

Det är därför Annie Lööf i grund och botten är grundlurad. Det är tack vare henne vi har genompolitiserade och inkompetenta myndigheter som kör landet i botten. Myndigheterna är "självständiga" så politikerna kan inte få styrsel på dem. Skit samma vad som bjäffsas i riksdagen. Sossarna sitter i myndigheterna och fattar detaljbesluten. Klart sossarna tycker att bort röstningen av Löfven är en fara och färde för "landet". Man måste förstå hur de byggt upp sin maktbas och vad de nu riskerar förlora. Det spelar ingen roll att S-politiker serverar lögner rakt i ansiktet på journalisterna, inga problematiserande motfrågor ställs. Det hålls tillgodo med att S häver ur sig svepande, substanslösa formuleringar som att "landet är i fara" eller "demokratin är hotad". Undrar hur det kommer sig? S hotar och sprider oro när det börjar brännas under fötterna, precis som maffian.


Nyheter (Ekot)
Torsdag kl. 21.48 Löfven: Om L inte ändrar sig ökar risken för extraval.

Det som skulle vara bra med extraval är att MP förmodligen åker ur riksdagen och ej kommer hämta sig till valet -22.

1 kommentar:

  1. Tack för en utmärkt beskrivning av läget där du också väl beskriver orsaken till varför Löfven vill klamra sig fast vid makten till varje pris inklusive att överge den egna politiska ideologin - utnämningsmakten är så värdefull att besitta och kunna missbruka.

    SvaraRadera