lördag 5 juni 2021

Löfvenregimen är världsledande på att införa nya skatter!

Sverige är ett av de länder i världen med högst skattetryck och det verkar som skatterna aldrig kan bli tillräckligt höga för sossarna och man kan kalla det för ett skatteraseri.

Sossarna letar som iglar efter nya skatter på alla områden för att se om det går att höja skatter. Löfvenregimen är i mycket starkt behov av att få in mer pengar till statskassan eftersom den enorma invandringen bokstavligen slukar miljarder. Det finns flera uppgifter att det behövs minst 350 miljarder varje år för att täcka upp bidragen till över 700.000 som inte eller aldrig kommer in på arbetsmarknaden.
Lägg sedan till vad invandrana ställer till med – grov kriminalitet, skjutningar, bidragsbedrägerier, tolkkostnader som skenar, dyrare skola, fängelseplatser saknar osv.

Det sovande folket som röstar på Löfvenregimens partier har inte upptäckt att det kostar att vara världsledande på import av icke anställningsbara MENA-iter. Därför finkammar man varje vrå det går att få in pengar, utan att direkt kalla det för skattehöjning.

Bara för någon dag sedan klubbas ”ännu” en skatt igenom och det var statens verkliga ”mjölkko” bilismen! Från den 1 juli höjs förmånsvärde med upp till 34 %. Sossarna har ganska tydligt lyssnat på Volvo eftersom lyxbilar som inte är laddbara undantas och får i stället sänkt förmånsvärde och brytpunkten blir 650 000 kronor. För elbilar och laddhybrider sätts förmånsvärdet utifrån priset på en motsvarande bil utan el som gör att en elbil kan kosta över 650 000 kronor och ändå få höjt förmånsvärde.

Löfvenregimen motiverar höjningen med att det varit billigare att skaffa bil genom sin arbetsgivare än att köpa privat. Regimen räknar med att få in 2 miljarder på denna nya skatt.
En underbar kommentar på nätet: ”Undrar när det blir skatt på att pumpa däcken?”


Tilltänkta nya skatter:
* fastighetsskatt
*
försämrade ränteavdrag
*
höjd fordonsskatt
* "
rättviseskatt" på "höga inkomster"
*
förmögenhetsskatt
*
försämrade reseavdrag
*
höjd bensin och dieselskatt
*
höjd skatt på ISK-sparande
*
återinförd arvsskatt
*
återinförd gåvoskatt
* försämrade skatteregler för småföretag
*
avskaffa RUT-avdrag
*
avskaffa ROT-avdrag
* lastbilsskatt
*
skatt på kläder

Genomförda skatter;
*
skatt på plastpåsar
*
skatt på cateringförpackningar
*
kemikalieskatt
*
skatt på avfallsförbränning
*
flygskatt
*
höjd elnätsavgift för subvention av havsbaserad vindkraft
*
höjda energiskatter

Sossarna talar om att "välfärden behöver mer pengar." Man "glömmer" berätta att mycket liten del av hittills gjorda skattehöjningar gått till välfärden.

Problemet är inte heller att vi tar in för lite skatter, problemet är att de skatter vi tar in inte går till samhällets kärnuppgifter - välfärden och tryggheten - utan i alltför stor del går till annat. Om vi prioriterar bättre kan vi både sänka skatterna och få mer pengar till välfärden, polisen och Försvaret. 

 

1 kommentar:

  1. Välfärd för det sovande svenska folket? Knappast utan välfärd för de utsugande folken.

    SvaraRadera