lördag 26 juni 2021

Moderaterna testar centern med förslag!

Centern har fått sex förslag från moderaterna att ställning till.

1. Mer gynnsamma skatteregler för entreprenörer.
2. Skattefrihet för de första 150 000 kronorna på investeringssparkonto, ISK.
3. En stor skattereform.
4. Stärkt äganderätt för skogsägare.
5. En stor försäljning av mark från statliga Sveaskog till främst mindre skogsägare med lokal förankring.
6. En ny jaktlag som bland annat stärker rätten för djurägare att skjuta rovdjur som angriper tamdjur.

Moderaternas förslag känns verkligen som hjärtefrågor för en centerpartist med båda stövlarna i gyttjan. Är tanken med dessa förslag att skapa oreda i centern eller är det tillräckligt viktiga frågor för Rödskrikan för att vara allvarligt menat?

Foliehattens gissning är att M vill locka över gammel-centerpartister (skogsbönder och inlandsbor) med detta utspel. M gör det klart för Svenssons med mindre koll, att om C inte svänger utan istället fortsätter stödja S och MP, så sviker de sina rötter. Smart av M som vet att C aldrig kommer att byta sida.

Foliehatten är helt övertygad om att Ms utspel är ett sätt att provocera fram ofördelaktiga reaktioner från charlatan Rödskrikan Annie Lööf och att söndra inom centern. Hon har redan meddelat minst hundra gånger vad hon tycker om Alliansen och SD. Det finns faktiskt ett case för M att visa, att det inte är Centern som är problemet utan problemet är stavas Rödskrikan Annie Lööf. Det är smart att visa upp att C har det mesta gemensamt med borgerligheten.
Skulle säga att det där inte är så mycket inbjudan till C som det är ett långfinger och syftet verkar mer vara att deklarera för sina egna M-väljare och SD-väljare
att man inte är beredda att förhandla med C om invandringspolitiken.

Budskapet
från M är: ”Vi tillåter inte att C rör invandringspolitiken ens med en 10 meters pinne. Lite skattefrågor och lite klassiska glesbygdsfrågor om skog och jakt är allt vi släpper in dem i. De får stanna i farstun eftersom de inte går att ha i möblerade rum.”

C svarade blixtsnabbt att de nobbar inviten från M och anledningen är att de ”vill inte samarbeta med ett främlingsfientligt parti som SD.”
Centerns svar är precis vad M har hoppats på. Nobbad av C och Rödskrikan Lööf,
är bästa gratisreklamen man kan få.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar