måndag 28 juni 2021

Stefan Löfven visade konsten att inte ta ansvar på dagens presskonferens!

 Idag höll Stefan Löfven en presskonferens där han meddelande att han avgår och att det blir talmansrundor. Att det skulle bli talmansrundor är ganska givit. Löfven får nu extra tid på sig att försöka bilda regering. Om alla håller vad de sagt kommer ”inte” Stefan Löfven att lyckas och det blir extraval! Vi förväntade oss en typisk sosse och det fick vi med råge. Förstår att Stefan Löfven inte vill ha extraval, det skulle ge dåliga siffror för S och en ny regering. Dramaturgin kring presskonferensen bygger på att S är ansvarsfullt och andra är ansvarslösa. S har släppt in MP i regeringen under två mandatperioder, vilket är synnerligen ansvarslöst. Journalisterna hänger emellertid på och faller in i narrativet om ansvar och ansvarslöshet.

Ni måste ha sossarnas översättningsfilter i huvudet när ni lyssnar på Löfven.
"Svenska folket" = Socialdemokraterna
"Det bästa för Sverige"= det bästa för socialdemokraterna.
"Ta ansvar" = låta sossarna styra
"Hot mot demokratin" = när andra partier än sossarna styr.

I sitt tal använde Löfven ordet "handlingskraftig regering! ” Foliehatten anser istället att det tal och beskrivningar Stefan Löfven gjorde om Sverige var en ny version av ”Kejsarens nya kläder!” Stefan Löfven är så långt från verkligheten man kan komma när han beskriver vad hans regering har genomfört. Löfven inser inte att hans regim totalt har tappat greppet om situationen i Sverige som han är totalt blind att se!
Har aldrig hört någon slänga över sitt ansvar till andra så mycket som denna pressträff, historisk ansvarslöst.

Det värsta är inte Stefan Löfvens lögner; det är att SVT och andra medier inte kommer att analysera dem.
Det är skrämmande att man låter en lögnare stå och ljuga i fråga efter fråga, gå till angrepp efter angrepp, utan motfrågor. Utan kritik. Trots enorm misär i landet med fortsatt massinvandring, enorm masskriminalitet, gråtande poliser, klaner som styr städer och kommuner, klaner som terroriserar företag i massor, gängkriminella som skjuter och spränger dagligen i toppen på ett isberg av grova brott. Osv osv. Men inte ett ord av kritik mot denna storlögnare!

Det här är genuint läskigt att höra Löfven tala "pandemin" och använda det som svepskäl för att inte utlysa extraval. Hur många gånger har han nu sagt att "vi är inte ute ur pandemin än" och "vi kan inte utesluta att den tar fart igen".
"Jag vill inte försätta landet i en sådan sittasjon i en sådan sittasjon".
Ändå sedan Corona hysterin började har Foliehatten varit orolig för att politikerna ska utnyttja den för att bortse från demokratin och mycket riktigt fick han rätt! En pandemin som sossarna har Foliehatten trodde nog han skulle skylla på L som hoppat av JÖKen, möjligen på C som drivit marknadshyror. Han lägger absolut ingenting på Centern och Annie Lööf som verkar vara hans rejäla kompisar. Sossarna har nu helt lierat sig med centern. Hur V kan ha fel kan han bara inte förstå. Annat än i en äkta sossedimma där V per automatik förväntas gör vara ”dörrmatta” för S och aldrig få något tillbaka.
"Tänker på det bästa för Sverige" blabla. Följt av angrepp på SD. Begriper inte Löfven, att det är inte han som bestämmer om SD ska ha inflytande, det gör väljarna. Det är därför han har det så svårt just nu och lär få det än mer svårt framöver.

Det är enormt vidrigt att höra hans lögner om pensionerna. De flesta pensionärer har fått 30 spänn och liknande, kraftiga minskningar mot årliga kostnadsökningar i samhället. Ändå står han och ljuger om att folk skulle ha fått tusentals kronor extra vilket är mycket sällsynt och möjligen dom rikaste pensionärerna.

Sedan ska vi inte tala om hur man slaktat äldre i pandemin, genom att i decennier ha använt äldreomsorgen som dumpningsplats för massinvandringen från Mena och Afrika. Där man inte kan språket, där man skapat en skev arbetsfördelning där ofta bara en personal per avdelning ens får ge mediciner och liknande.

Hela förmiddagen har det varit deprimerande analyser på SVT efter att Löfven sagt att han avgår och att det blir talmansrundor. Ingen kritik mot Rödskrikan och SVT försöker nu få V och L att gå tillbaka.

Talmannen själv har uttalat att han hoppades på ungefär ett par veckors tid för rundorna och även någon statsvetare som också trodde 2-3 veckor för rundorna.

Foliehatten har tittat i sin spåkula och ser att det lutar åt extraval eller att Ulf Kristersson med hjälp av centervilden i norr och att sossen i Halland inte närvarar, att han blir ny statsminister!

3 kommentarer:

 1. Jag litar inte på Kristersson och hans talman heller.
  K är en syltrygg som hittills alltid vikit ner sig i skarpa lägen.
  Fram med Skånemoderaterna där är det inte bara munväder.

  SvaraRadera
 2. En bra krönika om hur det fungerar i Sverige/världen....

  https://anthropocene.live/2021/06/27/sa-kallad-faktagranskning/

  SvaraRadera
 3. Annie Lööfs våta dröm är en samregering med M och S och
  med henne som första kvinnliga statsminister.

  Jag tycker att högersidan borde presentera något liknande med M, KD och SD.

  Jag tycker inte att Ulf Kristersson är stadsministermaterial.
  Googlar man hans namn och "korruption" kan man se att han har några skelett i garderoben.

  Till skillnad mot Jimmie Åkesson.
  Men Jimmie är utsatt för SD-fobi, så han kan inte bli stadsminister.

  Som stadsminister föreslår jag Ebba Busch. Då borde ju i solidaritetens namn
  alla riksdagskvinnor och kvinnliga partiledare rösta på henne.

  SvaraRadera