torsdag 10 juni 2021

Foliehattens första intryck av Simrishamn!

Foliehatten fick höra att det skulle ta en vecka för honom att säga ”djävla turister!” Det tog honom 24 timmar. Simrishamn är en turistmagnet av format. Hela sommaren dräller det av turister och de flesta parkeringsplatserna är fulla.

Det som har retat Foliehatten är alla som kommer med sin stora husbilar. När de parkerar tar de oftast upp lite mer än de trånga/smala parkeringsplatserna. Han har mer än en gång sett hur de tar för mycket plats på de smala park
eringsplatserna.

Där har du anledningen till att Foliehatten sa ” djävla turister!” Ni som har besökt Simrishamn ser att det finns mycket gott om krogar. Foliehatten har hunnit med att testa några och är lite förvånad över att behöva betala Skr 85 för en stor starköl. Vad han förstår är det precis som på Gotland att krogägarna har en kort säsong och det gäller att dra in så mycket som möjligt!

Huset som Foliehatten har flyttat in i är inte klart ännu och husägaren är totalt omöjligt att föra en dialog med. Uteplatsen är inte klar ännu. Han missade att söka bygglov för ett 1,80 högt plank och de två uteplatserna. Idag har vi jagat husägaren med blåslampa och vi har blivit lovade ett besked imorgon om fortsättningen. I värsta fall får vi vänta i 10 veckor på vår uteplats.

Det värsta med att flytta är att allt flyter. Man har noll koll på var man har sina saker. Det återstår cirka 10-12 kartonger att packa upp. Ett nybygge och nya elkontakter. För att koppla in taklamporna behövs nya stickkontakter. De runda är idag gamla, det skall för nästan fyrkantiga. Imorgon blir det ett besök hos en elektriker för att skaffa de nya stickkontakterna. Nästa besök blir Jysk för att köpa gardinstänger med hängare. Tur att slagborret flyttade med!

Foliehatten har också köpt nya sängar, där man kan ställa in sin sovställning
i alla lägen. Bäddmadrassen är både dyr och bäst i test och fantastiskt skön. Den har en bomullssida för sommaren och en ullsida för vinterhalvåret.
Foliehatten hade aldrig tidigare hört talas om underlakan med papyrusfibrer och givetvis inhandlas några. Väldigt svala och sköna. Huvudkudden är en hotellkudde! 50x90 cm –
en kudde som bara gillar!

Det är faktiskt skönt att vara skuldfri och ha en slant på banken och inte behöva tänka på vad det kostar
. Undras hur länge vi får behålla det vackra vädret!
Foliehatten har tagit med fyra tomatplantor som han tagit frö på och dragit upp och det skall bli intressant att se om de grer lika mycket som drivhuset han lämnade!


 

1 kommentar:

  1. Trevlig liten hamn dock!
    Finnes yrkesfiskarna kvar?
    Några år sedan vi förtöjde där nu.

    SvaraRadera