måndag 21 juni 2021

Det är Rödskrikan Lööf som har bollen!

Rödskrikan vill inte försätta landet i kris för krisens egen skull men just punkt 44 är så viktig för C att Rödskrikan inte kunde backa. Novus har gjort en webbundersökning och bara 24% stödjer henne. Rödskrikan går i otakt med sina egna väljare.

I en undersökning som Hyresgästföreningen fått genomfört visar klart och tydligt att hyrorna kommer att höjas rejält i alla nybyggen. Byggbolagen kommer att ”tälja” guld. Det hade varit läge att köpa aktier i dessa bolag och få bra utdelning.

Lööf vill ha högre hyror,
eftersom det ökar huspriser och värdet på bostadsrätterna vid Stureplan och enligt alla experter är det långsiktiga målet marknadshyror i hela bostadsbeståndet.
Om V skulle vilja bygga ett nytt miljonprogram så hade C varit emot det, just eftersom det hade sänkt hyrorna.

De flesta som följer svensk politik inser att bollen ligger helt och hållet hos Rödskrikan Annie Lööf. Känns bra att de övriga partierna drar åt snaran runt hennes hals. Viker hon sig inte kring punkt 44 är det hon som har ansvaret.
De som lyssnade väldigt noga på vad Mikael Damberg sa i SVT Agenda så framkom det att sossarna inte var för marknadshyror, utan det var C och L som var de drivande och för att få Jöken "vek" sig sossarna. Det intressanta är att sossarna inte har en majoritet av sina väljare för marknadshyror.
Damberg sa också att det var L som ville få in i Jöken att V skulle hållas utanför avtalet – dörrmatta.

Att kalla det kris är väl ändå att ta i. Tidpunkten kunde inte vara lämpligare för ett eventuellt extraval. Det är SD som begärt misstroendeomröstning och inte V.
De är rätt enkelt?
Problemet för Annie Lööf är att hon har målat in sig i ett hörn Rödskrikan Annie Lööf vill ha mer makt. Hon hade mycket väl kunnat backa på den här punkten och visat att hon kan kompromissa, men hon vill ha makt. Marknadshyror är inte en stor fråga i Sverige. Nu föll regeringen för att centern är kompromisslös. Lööf kunde inte bry sig mindre. Media/SVT tassar runt Rödskrikan Lööf och hennes fantasier.
Lööf i Aftonbladet: "Vår målbild är att vi ska utvecklas som en självständig borgerlig liberal kraft som inte ger ytterkanterna – varken Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet – inflytande i svensk politik."

Det som svider mest för V är nog att SD verkar ha kommit in i värmen på högerkanten och V står kvar ute i kylan på vänsterkanten, starkt blockerad av Rödskrikan.

Frågan är när Rödskrikan Lööf ska vakna och inse att det är ett måste att förhandla med V för att ha ett regeringsalternativ till M,KD och SD.
Foliehatten tror inte att Rödskrikan Annie Lööf är korkad, utan det måste vara något annat som gör att hon målar in sig i ett hörn. Foliehatten skulle vara mycket överraskad om inte Rödskrikan kände till vilka effekter på hyrorna skulle få om marknadshyror infördes. Kan det vara att hon lovat ”någon” att stödja marknadshyror!
Den närmaste veckan får vi svar på frågan! Viker sig inte Rödskrikan och tar bort punkt 44 i Jöken kan vi se framemot ett extraval. Om Rödskrikan viker sig innebär det också att V kommer att propsa på att Löfven/Lööf måste lyssna mer på V.
Vilken sits Löfven/Lööf har hamnat i!”

 

1 kommentar:

  1. Rödskrikan har bollen, men kan hon sätta den i krysset?

    SvaraRadera