söndag 6 januari 2019

Är ett extravalet nära?

Bara för några dagar kunde vi läsa braskande rubriker! Annie Lööf uppmanade sitt parti att vara redo, att ta ställning till en ny statsminister, med kort varsel. Stefan Löfven, sades vara beredd att gå Lööf till mötes. En Centerpartist säger: ”Det kan röra på sig snabbt från och med nu."
Alla som såg dessa rubriker, var införstådda med att S och V var i slutförhandlingar och att ett besked skulle komma om några dagar!

Vad händer? Annie Lööf åker till Kanarieöarna på semester! Bildbevis finns! Helt otroligt!
Först låter man förstå, att att en lösning är nära och ett par dagar senare, åker den ena parten på semester. Det kan bara innebära en sak! Det finns ingen lösning i sikte mellan S och C!

Media var totalt skogstokiga när Åkesson var i Thailand under julhelgen, trots att han inte är inbjuden till något som helst samtal, snarare helt utfryst av hela övriga 7-klövern. Löfvéns Thailand-känga till Åkesson: ”Jag noterar att några kan åka till Thailand. Nej, det gäller att få en regering på plats, nu är det Sverige som gäller först!” Kommentarer överflödiga!

Annie Lööf som håller hela svenska folket som gisslan, eftersom hon kan avgöra, vem av Löfven/Kristersson som skall bli statsminister,
åker på semester.  Lööf kan åka på motsvarande semester, utan att det knappt blir några kommentarer alls.
När kommer bilder i Expressen och fördömanden från Löfv
én? Han var väldigt snabb när Åkesson var i Thailand. Lööfs egna lilla Kanarie semester går alltså före, att Sverige ska få en handlingskraftig regering.

Foliehatten
reagerar över att Lööf väljer att flyga, samtidigt som hon försöker få Centern, att framstå som ett miljöparti? Innan jul ville Lööf, att man skulle åka tåg, för att vara klimatsmart!
Foliehatten har roat sig med att läsa Lööfs twitter och det visar sig, att svenska folket är mycket kritiska! Kritikerna är inte nådiga och att Lööf läser svaren ser man, när hon svarar emellanåt! Att få så mycket kritik måste vara förödande. Det som förvånar, är att Lööf trots förödande kritik, fortsätter med sina märkliga twitter! 


Höstens utdragna regeringsförhandlingar tär på väljarnas förtroende för politikerna. Sämst betyg får Centerpartiet.
Peter Santesson, opinionschef på Demoskop: ”Bland dem som menar att processen har försvagat deras förtroende för ledande politiker är C-kritiken än mer påtaglig. I den gruppen är det hela 85 procent som anser att Centerpartiet har skött sig dåligt under processen.”

Det mesta tyder på, att hela förhalningen av talmannen var, för att ge partierna jul- och nyårsledigt. T.o.m. DN uppmärksammade att Lööf var utomlands och att Åkesson kritiserats för det samma.
Vad var det nu Löfvén sa om Åkessons resa: ” Nu gäller att få en regering på plats, nu är det Sverige som gäller först!”

Foliehatten gissar att med Lööfs Kanarie resa, har förhandlingarna ”kraschat”! Arbetsrätten stjälpte förhandlingarna. LO hade invändningar, men att Sjöstedt skulle svika alla sina väljare, om han gick med på att försämra arbetsrätten, finns inte på kartan! Utan stödet från V, blir det ingen socialistisk regering!
Återstår för Annie Lööf att få en försäkring av Uffe, att inte ta hjälp av SD, vilket SD inte kommer att acceptera!
 
Det skulle inte alls förvåna om vi får ett extraval!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar