fredag 11 januari 2019

Den klassiska karriäristen Jan Eliasson har gjort bort sig totalt i sitt twittrande!

Jan Kennet Eliasson är uppväxt i Göteborg och att under hans uppväxts tid, var Kennet hans tilltalsnamn. Han började använda Jan som tilltalsnamn först, när han var på väg in i de finare salongerna. Han tyckte inte att Kennet dög i diplomatiska kretsar. Därför blev det Jan istället!
 
Jan Eliasson har precis som Margot Wallström och Göran Persson, gjort sig en förmögenhet på att arbeta i socialdemokraternas tjänst. De är otroligt duktiga på att fylla sina egna konton och Jan Eliasson är en tvättäkta klassisk karriärist. Vänlig och trevlig på ett ytligt sätt, men ointresserad av andra människor, om han inte kan ha nytta av dem på något sätt. Han ger ett sympatiskt intryck, även om han är alldeles för uppfylld av sin egen självbild. Han har haft turen att besitta en hel del "osvensk" karisma och social kompetens som hjälpt honom, upp för stegen. Gillar att vara i centrum. Dragit mycket nytta av Palme tiden. Ideologiskt tunn. Surfar bara på vågorna som bär honom längst. Det råkade bli socialdemokratin, då det var det statsbärande partiet när det begav sig. Kallas i s-kretsar för "Jag" Eliasson.

En opportunist som Palme. Samma andas barn som det trista politiska gäng som kom efter Erlander. Ingen av dessa politiker, röda som blå, har haft Sverige och svenska folkets intressen som prioritet
Kort sagt:
Eliasson har de egenskaper man behöver, för att ta sig från en etta på Hisingen till att bli utrikesminister. En av de få sossar som kan föra sig utanför landets gränser.
 
Han var en av Palmes lojala gunstlingar på den tiden det begav sig. Han var Palmes budbärare och hantlangare i de internationella dialogerna som Palme höll på med. Utåt sett var det Palme som gapade och skrek, men i det tysta och den viktiga diplomatin, var det Eliasson som höll i trådarna. Duktig man som kunde det där med att balansera på diplomatisk toppnivå. Inte lika populär där som man kan få intrycket av genom media. Och det var väl därför, han senare har fått viktiga uppdrag både från höger och vänster. Att Jan Eliasson tackat ja till denna utnämning går att uppfatta som att han är en smilfink som för sin egen fåfängas skull låter sig bli till Ban Ki-Moons verktyg i ett led att desarmera Inga Britt Ahlenius kritik av FN-ledarskapet. Eliasson är läggningsmässigt lik Hagströmer. Jan är gift och har tre barn, men enligt skvallerpressen, är han mer intresserad av det manliga könet. 

Vad gäller
Eliassons diplomatkarriär, så kan man väl säga att han har lyckats hålla igång den länge, utan att presentera någonting. Eliasson har inte uträttat ett enda dugg av värde för människorna på jordklotet. Han misslyckades i Darfur, han misslyckades i Iran på 80-talet.
Men han har haft och har ännu, ett unikt exklusivt liv som han i dagarna väljer att exponera, oproportionellt mycket betalt av svenska skattebetalare,
eftersom Sverige som FN:s mest okritiska och mest villiga kassako att mjölka, gärna bidrar med det.
Det enda alla är överens om inom diplomatkår och etablissemang, är att han är en jävel på att mingla. Minglandet och rätt kontakter har tagit honom långt.

I ”Det goda samhället” har gästskribenten professor Torsten Sandström den 16 december 2018 skrivit om ”Liberalismens väg mot undergång?” 
Foliehatten rekommenderar att läsa detta inlägget. Här finns förklaringar till varför L och C, nu föredrar sossarna framför Alliansen i regeringsbildningen.

Sandström: ”
Bilden av den ursprungliga liberalismens harakiri tonar alltså fram. Kvar – efter liberalernas nya vägval med globalnyttan som ledstjärna – står den gamla nyttoteorins förespråkare och de breda grupper som förespråkar fria val och marknader. Dessa jordnära marknadskrafter bespottas av den nya vänsterliberala eliten. Det är alltså förkunnelsen om stöd till världens fattiga folk och talet om gränsöverskridande mänskliga rättigheter som format en ny liberal lära. Denna har stegvis smält samman med den S-märkta vänsterns ideal. Jag menar att resultatet blivit den trosartade vänsterliberala ideologi som vi ser i dagens Sverige. C- och L-partierna söker sig till S-partiet för att slippa samverka med nationella marknadskrafter. Tecken på detta syns under den pågående regeringsbildningen.”

Här är alltså svaret på varför C och L nu, en gång för alla dödat Alliansen! Ännu intressantare blir det i ett av svaren i inlägget!
Brita Sundberg-Weitman skriver: "Beträffande migrantpakten har jag länge förgäves sökt svar på vem som tog initiativet, var det såsom med barnkonventionen möjligen Sverige? Nu har jag hittat svaret. I Der Spiegel!
I senaste numret finns en lång artikel om hur ”högerpopulister” under hösten bedrivit en ”hetskampanj” mot Migrant Compact. Der Spiegel är i sin inriktning ganska lik PK-medierna i Sverige men läsvärd för att den är betydligt mer hederlig, djupgående och informativ.
I artikeln med överskrift ”Die Schlafwandler” framgår att det var Jan Eliasson som 2015 tog initiativet till FN-pakten; han var då ställföreträdande generalsekreterare för FN. Enligt artikeln ville Eliasson agera mot den ”negativa berättelse” som i hans ögon uppkommit under 2015 års europeiska flyktingkris. ”Som svensken Eliasson önskat sig, beskrivs migration ensidigt som något positivt, ‘källan till välstånd och innovation."
 
Der Spiegel gör inte, som svenska PK, någon större poäng av att pakten inte är rättsligt bindande utan ger motståndarna rätt i att den ju är ett politiskt dokument som skall ge effektiva riktlinjer.
Sandström pekar på ett intimt samspel mellan nyliberala globalister och socialdemokrater som vägrat att acceptera sin förlorade maktposition. Det står utom allt tvivel att den humanitära supermaktens egen roll som påverkansfaktor för det stora befolkningsbytet som nu pågår i Sverige. Socialdemokratins roll kan inte underskattas från den stund att de insåg att den inhemska väljarbasen började dö och vända dem ryggen av andra skäl.

Den socialdemokratiske höjdarpolitikern och mångmiljonären Jan Eliasson hånas friskt på Twitter. Detta efter att 78-åringen postat twitter om Sveriges budget och igår om migrationsdebatten.

I skattedebatten vill han, att mer skattepengar ska gå till "miljön och flyktingar." Tillsammans med sin hund Leo hemma i 15-miljonersvillan i Danderyd, vill han ge oss en bild och det är ett helt fantastiskt exempel på hur en f.d. politiker gått vilse i "godhet."
 
Eliasson: ”Efter att lyssnat på hustru Kerstin spela Bach intar Leo viloläge och säger : ”Måtte en ny budget i Sverige inte innehålla nedskärningar för kulturen - och f. ö. inte heller miljön och flyktingar. Och husse och matte behöver inga skattesänkningar.”

Givetvis fick Eliassons twitter mängder med kommentarer.
Hanif Bali: ”Gåsleversocialist som inte ens betalar skatt i Sverige klagar på skattesänkning.”

Julia Caesar:"Tack Jan Eliasson för en magnifik uppvisning av allvarliga arbetsskador, förvärvade under lång och trogen tjänst på champagne- och rysk kaviarnivå. Det måste vara underbart att vara så totalt avskärmad från verkligheten"
Therese Verdun: "Sälj den där flygeln så får du väl möjlighet att husera några afghaner där hemma"
Peter Olsson: "Berätta mer om hur mycket du skattat i Sverige senaste 10 åren!”

I ett twitter igår vill han, att Sveriges nästa regering ska bedriva en ”ansvarsfull och human flyktingpolitik!”
Eliasson: ”Den svenska regering som tillträder bör utarbeta en samlad, ansvarsfull o human flyktingpolitik. Asylrätten måste värnas o människan sättas i centrum. Vi behöver en analys av vad flyktingar o migranter betyder för samhälle o ekonomi. De måste upphöra att vara politiska slagträn.”

Även här får Eliasson mängder av twitter:
Jan Lindberg: ”Asylrätten handlar om att få stanna i första säkra land. Inte om att fly från Menaländer genom hela europa för att till sist hamna i Sverige pga generösa bidragssystem o kravlöshet. Asylrätten bör enbart gälla våra grannländer o ej kunna missbrukas som sker nu.”
Magnus Svensson: ”Så världsfrånvänd efter så mycket erfarenhet – fascinerande.”
Hans Hedenby: ”Du är en relik i ett elfenbenstorn, en person vars åsikter bara kan älskas av en mor. Ni har haft ert roliga. Slösat bort milliarder men inte åstadkommit någonting varaktigt positivt. Nu får andra reda ut soppan. Fortsätt du lyssna på Bach med din jycke och stör inte oss andra.”
och kanske det bästa svaret av alla:
Munkavlen: ”
Antingen är du en hycklare eller så är du bara korkad. Men din sekt SOSSARNA,,- är de enda som vinner på detta med röst köp. Men det är en kortsiktig vinst för er, snart blir ni varse att ni bjudit in en större varg än ni klarar av. Då får våra &" era" barn servera vargen grattis.”

Att Jan Eliasson läser sina twitter, ser man när han går in av svarar då och då. Det måste vara genant för honom, att läsa all kritik!
Foliehatten har en känsla av att all kritik rinner utanpå honom precis som om man häller en spann vatten över en gås! De skakar av sig vattnet och går vidare! För en f.d. tvättäkta karriärist är detta naturligt!
 
Nu förstår man Jan Eliassons twitter bättre, när man inser och om det stämmer, att initiativtagaren till till FN:s migrationspakt var Jan Eliasson, så kan man begrunda detta i hans twitter. Eliasson är en, i skuggan, opinionsbildare av magnitud för och i MSM:s intresse. (Om det inte är att gå för långt): Utradera Sverige. Syftet är kanske inte ens uttänkt hos honom, men som hantlangare, fick han givetvis rejält betalt, för att själv kunna pråla i lyx och ståt.
FN:s migrationspakt kommer tveklöst att påverka den s.k. "mångkulturens" utveckling i Sverige, tills de tar makten om cirka 15-20 år!
1 kommentar: