fredag 18 januari 2019

Stefan Löfven blev statsminister - tredje gången gillt!

Stefan Löfvén blev headcoach för ett korplag fram till valet 2022. Många tycker det är bra, att vi äntligen har en statsminister, men det är ett uruselt lag och de har dåliga förutsättningar för vidare avancemang! Sverige har fått en riktigt svag regering, byggd på löften om riksdagsstöd mellan politiska meningsmotståndare. Löfvén är utan tvekan Sveriges sämsta statsministern genom tiderna som fördubblat vårdköerna och raserat välfärden Personkemin mellan Lööf och Löfvén, är inte den bästa! Hur länge ska detta hålla?


Foliehatten trodde att MP och C var mest nöjda, men även inom dessa partier så finns det ett missnöje, Carl Schlyter och Walter Mutt lämnade MP igår, på lokalplanet inom C hoppade det också av politiker i protest mot JÖK!

Inom Liberalerna
så är 1/3-del mot uppgörelsen. V var inte eniga i sitt beslut i onsdags. Det interna missnöjet i rangordning på en skala från mest missnöjd till minst missnöjd ger: V - L - MP - C – S!

I och med kuppen sällar sig Annie Lööf och Jan Björklund till den socialistiska  fronten i Sverige. Dagen till ära bär Annie rött och släpper fram den röda regeringen. Ingen är förvånad. Hon "klär" sig alltså i rött. Jimmie Åkesson kommenterar detta, men skiter egentligen väl i vilka kläder Annie har på sig. Det att Annie inte förstod, att det var en metafor. Lööf börjar gnälla om sexism och det tyder på ett mycket svagt intellekt, sett ur nordiskt perspektiv. Rätt löjligt av Lööf att försöka plocka #Metoo-poäng på Åkessons kommentar.
Det var 4 st frånvarande i kammaren idag under omröstningen. Johanna Haraldsson (S), Ulrika Jörgensen (M), Jonas Millard (SD) och Amineh Kakabaveh (V).
Centerpartisten Helena Lindahl gick emot partipiskan och röstade emot Löfvén. Ändå roligt, att det finns en centerpartist i riksdagen som inte fått fel på kompassen. Hatten av för Helen Lindahl, en politiker som kan se sina väljare i ögonen. Enligt Lööf hade hon personliga anledningar att rösta nej, ett märkligt påstående, hatar hon socialdemokratin p.g.a. personliga erfarenheter?

Lenin sa en gång att Robespierre var den förste bolsjeviken. Globalismen/nyliberalismen är 2000-talets bolsjevism. Allt går i cykler. Idag kommer den tillträdande regeringen att börja hugga huvudet av den svenska modellen. Globalismen var dock först tvungen, att äta upp socialismen. Det blev inte en färskvara som åts upp eftersom socialismen begick självmord först och var ej färsk, när den svaldes med hull och hår. Det är således ännu en gång nödvändigt för nationalismen att reagera på det här och störta det kommande skräckväldet.
 
För att det inte längre spelar någon roll vad M vill eller inte vill. C och L har sett till att i dagsläget göra M totalt maktlösa som politisk kraft, vilket vare sig maktpartiet M eller de starka näringslivskrafter de har bakom sig, kommer att acceptera. SD-stöd är nu den enda vägen för M tillbaka till makten och den vägen kommer de att tvingas ta, även om det innebär lite skit under naglarna.

Denna gången krävdes det 5 partier för att utestänga SD. Inget av dessa partier är intresserade av att värva över några SD-väljare. En häpnadsväckande inställning. Efter nästa val går det inte att runda SD, är Foliehattens uppfattning.

C och L tror att det går att vara både regeringsunderlag och opposition samtidigt. Undrar var de fått den villfarelsen ifrån? De tillhör numera vänsterblocket!

Årets första majtåg blir en höjdare. Undrar vem/vilka S och V kommer att protestera mot? Kommer
Lööf och Björklund gå i främsta ledet, där Lööf iklädd röd kavaj leder talkörer under mottot fjamåt kamjatej! Sista striden är här, innan de åker riksdagen.

Under Löfvén har invandringen ökat med 32%, än under Reinfeldt. Passkontrollerna på bron, är bara en skenmanöver.

2011 - Reinfeldt gör upp med MP
om invandringen.
Resultat: SD fördubblar sin storlek till valet 2014.
2014 - Decemberöverenskommelsen
. SD rusar återigen i opinionen och når över 20% hos alla institut, även de mer återhållsamma. Överenskommelsen drar ner KD och M fullständigt och SD ökar mest i valet 2018.
2019 - Januariavtalet
JÖK. Resultatet i opinionsundersökningar visar, att SD är andra största parti!

Kommer Sjöstedts papperslapp att visa sig vara mäktigare än den långa överenskommelsen med övriga? C och L är slit och släng partier för S. Åker de ur riksdagen i nästa val, så är det ingen i S som gråter över det. Inte ens någon MP som annars är nära till tårarna.

Tidningen Flamman, som är närstående till V, är inte så entusiastiska till Frankenstein-regeringen.
I samma ögonblick som Socialdemokratin lät sig kidnappas av Centern och Liberalerna utvecklade många av dess medlemmar en speciell variant av Stockholmssyndromet. Innan bläcket hunnit torka började de försvara uppgörelsens innehåll – utåt men antagligen också inför sig själva. ”Det här är inte så farligt egentligen, särskilt inte med tanke på alternativet!”

Beteendet vore ett intressant ämne för en avhandling i psykologi, men framförallt visar det faran med linjen att vi alltid måste välja det minst dåliga alternativet i politiken. Ja, vi får en politik som är något mindre till höger, men till priset av fullständig ideologisk demobilisering.
Om Vänsterpartiet till slut släpper fram Löfven kommer vi de närmaste åren få höra socialdemokrater förklara varför tredubblad RUT och låglönejobb utan krav på kollektivavtal är bra för integrationen, varför färre höginkomsttagare bör betala statlig skatt, varför sänkta skatter leder till ”fler arbetade timmar”, varför försämrad a-kassa och urholkat anställningsskydd ger mer trygghet och – vem vet – kanske är det inte en så dum idé att privatisera arbetsförmedlingen ändå?”
Märkligt tal av Kristerssons inför röstningen. Han lät precis som Åkesson och på något vis lyckades han få det att framstå som att han själv inte varit en del av de som prioriterat att stänga ute SD, framför sin egen politik. Ett helt skamlöst kappvänderi på själva galgbacken när det var försent att hindra processen. Enligt Uffe så existerar inget konservativt block och han är den absolut största förloraren. Alliansen sprack och M går ständigt nedåt. Frågan är hur länge Uffe sitter kvar som ledare för M? Kristersson är inte helt konsekvent. Han har vacklat, precis som kråkan som slank än hit....  Kristerssons efterträdare måste nog bli någon som accepterar SD, annars kan M aldrig bilda regering. M har nog levt i någon förnekelse, att SD är ungefär som Ny Demokrati, men de satt bara 3 år i riksdagen. SD har redan suttit där drygt 8 år. SD försvinner inte!
Inte desto mindre fick Kristersson Globalisthäxan Lööf att darra av ilska, när hon bads kommentera Kristerssons uttalande om SD. Kristersson har äntligen insett, att SD kommer utgöra motorn i det nya konservativa högerblocket och det gäller att hoppa på tåget innan SD tar deras väljare också. Åkesson själv var stark och tydlig. Nu är det bara att vänta på att S blåser C och L kunglig utan de vågar göra något åt det samtidigt som de förlorar väljare. 
Länge leve Svetsmästaren som lyckades få bort Globalisthäxan och Tamburmajoren från högersamarbetet, de förgiftat så länge.
På måndag presenters den nya regeringen med sina ministrar. Enbart en minister är klar -  statsministerposten. Den lär bli mindre omvälvande än vanligt eller.... Stora delar av ministrarna i övergångsregeringen sitter väl kvar på sina poster. Sen vet vi att G Fridolin, A Bah Kunke och H Fritzon kommer att lämna.
Ygeman kommer rätt säkert tillbaka. Och troligen A Hadzialic. Det är väl vad vi vet.
 
Löfvén skulle kunna säga som Groucho Marx: These are my principles, and if you don't like them... well, I have others.

1 kommentar:

 1. Man behöver inte komplicera saker och ting i dagens politik.
  Svetsarn ville äga Makten som statsminister. Det har varit klart från dag ett.
  c och L insåg att skulle det efter deras politiska trixande risken för ett extraval där båda skulle åka på pumpen.
  Alltså man ansluter sig till maktblocket, (s), där Steffe tidigt insåg att här kan vi lura skjortan av de naiva och dessutom spränga Alliansen. För gott och man fick vara kvar vid (nöt)köttgrytorna.
  Det slirade dock lite med (v) som inte var lika medgörliga som väntat. Lite halvsanningar fixade dock det.
  Kommer denna sörja att hålla ihop?
  Aldrig!
  Kristersson hade så rätt i fredags, man kan inte bygga något på att vara MOT något - det gör man med att var FÖR något. Ett politiskt axiom.
  Groucho Marx var förutseende, svensk politik av idag är på Marx-nivå (I dubbel bemärkelse?)

  SvaraRadera