söndag 13 januari 2019

Nu får det vara nog med fler migranter anser en majoritet av svenska folket i opinionsundersökningar!

Trots detta klara besked från svenska folket, ingick i överenskommelsen mellan S, MP, C och L, en ökad migrant invandring med generösare familjeåterförening. Det kan innebära, att mormor, morfar, farmor, farfar och andra släktingar, får garantipension direkt eller efter bara några år i Sverige.

ÄFS
Äldreförsörjningsstödet beslöts, i partipolitisk enighet av riksdagen år 2001, Socialdemokraterna drev frågan och den trädde i kraft år 2003. Riksdagens betänkande (2001/02:SFU4) Äldreförsörjningsstöd. Prop (2000/01:136)
Syftet var att avlasta kommunernas utgifter för äldre invandrare. Genom ÄFS kunde statistiken för socialbidragen hyfsas till, samtidigt som kommuners ovilja att ta emot flyktingar motverkades. ÄFS kan endast ges till invandrare och den är skattefri.
Man kan dessutom erhålla någon form av utländsk pension på upptill 3 000 kr/mån, utan det sker något avdrag för denna.
Pengarna till ÄFS kommer från
statskassan och utbetalas av Pensionsmyndigheten genom Försäkringskassan. 5 798(2019) per månad för ensamstående och 4 691 kronor per månad för de som är gifta. Ett skattefritt bostadsbidrag på 6600 för ensamstående och 3310 för gifta. 

Uppräkningen av pensionerna är i stort sett noll, och har så varit även under den socialdemokratiska eran. Däremot har de pensionärer som har den skattefria pensionsformen ÄFS för invandrare över 65 år fått en uppräkning med prisbasbeloppet.
Pensionen utgår dock även om mottagaren vistas i sitt hemland
3 månader per år eller i annat land utanför EES-området.
Många remissinstanser ansåg, att stödet borde utgå även vid längre vistelser utomlands, eftersom det ändå inte går att kontrollera.
Dessutom är stödet att betrakta som en bosättningsbaserad förmån inom socialförsäkringen. Enligt denna är en person bosatt i Sverige även vid en utlandsvistelse upp till ett år. Socialbidrag som i detta fall ersätts av ÄFS,  utbetalas dock endast när mottagaren de facto vistas i Sverige.
Däremot kan den som har ÄFS vistas upp till ett år i annat EU-EES-land inkl. Schweiz och få stödet utbetalat som vid vistelse i Sverige.

Kostnaderna för mediciner för en svensk pensionär kan uppgå till 2200 per år. Kostnader för tandvård och specialglasögon kan också bli betungande, för dem som inte har ÄFS.

Försök att hitta
ett enda land dit man kan komma som 65-åring och få skattefri försörjning livet ut, betald av det landets skattebetalare?
Svaret är: Sverige är det enda landet.
 
Det har varit alldeles för lite fokus på vad migrationspolitiken kommer att innebära för Sverige. Inga konsekvensbeskrivningar finns. Vi har tippat över kanten, för vad vi klarar redan idag. Med invandring har Sverige också fått: gänguppgörelser i en aldrig sinande ström, ren maffiaverksamhet där affärsidkare, måste betala kriminella, för att bli lämnade ifred, knarkförsäljning som sker öppet, trångboddhet, folk som sover i källarförråd. Tiotusentals papperslösa som drar omkring och jobbar för 30-50 i timmen, utan några som helt rättigheter. Tonåringar som inte uppfyller de mest grundläggande högstadiekraven. Dessutom en allmänt ökad otrygghet i form av misshandel mot killar och våldtäkter mot tjejer. Vi klarar inte av någon mer asylinvandring, för en överskådlig tid.

SKL skriver i en prognos för de kommande åren, att invandring kör kommunernas och landstingens ekonomier i botten.
Orsaken är den kraftiga ökningen av befolkningen i yngre och äldre åldrar. Den är nu betydligt snabbare, än den för antalet personer i yrkesverksam ålder. Om inga åtgärder vidtas uppstår ett gap mellan intäkter och kostnader på 59 miljarder kronor år 2021.
Landstingen är sämre utrustade för framtiden än kommunerna. En mycket stark högkonjunktur har hållit ekonomin flytande. Efter 2019 beräknar SKL att tillväxttalen, blir betydligt lägre.
SKL konstaterar vidare: ”De närmaste åren minskar antalet personer i arbetsför ålder som är födda i Sverige eller resten av Norden. Däremot ökar antalet utlandsfödda, inte minst gruppen flyktingar och deras anhöriga”.

Samtidigt konstaterar SCB att det tar i snitt 9 år innan 50% av nyanlända fått ett jobb i Sverige. Många av de som har kommit är också allt från analfabeter till lågutbildade. En stor del är dömda att leva på bidrag, vilket så klart påverkar socialbidragskostnaderna för kommunerna.
Behoven av välfärdstjänster ökar rekordsnabbt, åren 2016-18 ökade folkmängden med över 400.000, lägg till det alla som lever här illegalt som också har rätt till välfärdstjänster.
 
Men det som Centerpartiet, Miljöpartiet, Liberalerna och Socialdemokraterna vill göra, är att slänga ännu mer bensin på brasan, genom att släppa anhöriginvandringen fri igen. Och detta är alltså en politik som Stefan Löfvén har godkänt. Vad kommer det då att innebära under mandatperioden? 500.000 eller ännu fler? Vi vet sedan tidigare att det innebär minst dubbelt så många invandrare från asylländerna. Dessutom pågår inga krig i dessa regioner. De är inget annat migranter som vill bli försörjda! Med tanke på den debatt vi har haft om 9 000 afghaner förra året, så förstår man vilken dramatisk förändring, det kommer att bli.

En minoritet av svenska folket vill ha fri anhöriginvandring, får nu gehör. Folk som har röstat på Centerpartiet har nog aldrig på allvar trott, att den fria anhöriginvandringen skulle bli verklighet. Dom hade räknat med att Alliansen skulle ta makten och att M migrationspolitik skulle gälla. Många invandrare som har röstat vill säkert ha anhöriginvandring, men då tänker dom inte på Sveriges ekonomi i första hand, utan dom tänker på sina nära och kära. Det är en mänsklig reaktion.

Göran Persson, kommenterade nyligen, att Migrationsverkets prognos för de kommande fyra åren.
Persson: "det går inte!"
Den analysen gjorde han när S:s migrationspolitik fortfarande gällde. Alltså innan vi bestämde oss för att kraftigt öka invandringen som vi eventuellt kommer att göra, om V lägger ner sina röster!
Arma Sverige! Vägen mot stupet kommer om några år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar