onsdag 2 januari 2019

Kommer Sverige med öppna armar ta emot utsparkade al Shababislamister?

Att Somalia sparkar ut FN:s särskilda sändebud ur landet, måste vara ett enormt bakslag för alla överstatlighetsivrarna(FN). Omni lägger ut en AFP:s telegram, men som vanligt, när det gäller svensk media, försöker de skydda globalisterna.

FN anklagas av Somalia, för att "medvetet ha försökt påverka landets suveränitet" och lägga sig i, landets inre angelägenheter och det  låter onekligen intressant. Vad har hänt? Reuter är lite mer frikostiga med information!
Reuter skriver: ”Somalia har sparkat ut Nicholas Haysom, FN: s generalsekreterares särskilda representant, för att störa Somalias interna angelägenheter. Regeringen anser att FN-tjänstemannen, kan skada Somalias relationerna med utländska makter som stöder regeringens försök, att återställa stabiliteten efter årtionden av oro!

Haysom har i ett brev den 30 december, ställt frågor, varför den av FN-stödda somaliska säkerhetsstyrkan grepp, en före detta militant general i den islamistiska al-Shabaab-gruppen som blivit blockerad, från att ställa upp i ett regionval.
Det fanns ingen omedelbar kommentar från FN som också stöder en fredsbevarande styrka från Afrikanska unionen som bekämpar al Shabaab.


Om man skall summera det hela, handlar det om att den somaliska regeringen stoppat en tidigare al Shabaab general från att ställa upp i ett regionalt val. De islamistiska anhängarna, blev mycket uppretade och ställde till med stora våldsamheter. FN-styrkorna ska ha agerat på den somaliska säkerhetstjänstens sida för att slå ner upploppen och i dödandet av islamisterna.
Nicholas Haysom, det höga FN-sändebudet ifrågasatte inte bara detta, utan även med vilken rätt, den somaliska regeringen hindrade al Shabaab islamisten, från att ställa upp i regionvalet. För den somaliska regimen tycks måttet nu vara rågat och man betackar sig, för vidare islamistvurmande FN-stöd.
Självklart måste FN lägga krut på att utreda varför islamister som tar till våld mot landets regeringsstyrkor dör i de våldsamheter, de själva sätter igång. Allt annat vore förstås oacceptabelt. De anständiga liberala krafterna stryper nu stödet, till de somaliska säkerhetsstyrkorna. FN har dock ännu inte avlagt någon officiell kommentar.

Al-Shabaab, är en militant islamistisk organisation, som före 2007 var en ungdomsgren av den somaliska islamiströrelsen Islamiska domstolarnas högsta råd. Sedan början av 2012 är den erkänd som en del av Al-Qaida.

Vad som nu hänt i Somalia är mycket intressant av flera skäl, utöver den franka ”fuck you” signalen från Somalia till de överstatlighetsglobalisterna(FN). Vem kunde tro att etiopier och eritreaner, sommaren 2018 skulle sluta fred med varandra och att en ny hoppfull framtid såg sin gryning över Afrikas horn.  Det är en hoppfull framtid som även avsåg inbegripa Somalia.

Våra närmsta grannar, Norge och Danmark, har konstaterat att säkerhetsläget är så pass gott i Somalia, att de migranter som åtnjutit skydd i våra grannländer kan tacka för sig och återvända hem. Nu verkar dock
FN ha något djävulskap i kikaren med sitt agerande i Somalia
och det kan ju få konsekvenser för flyktingströmmarna.

Frågan är om Sverige kommer stå i främsta ledet med öppna armar, om det blir fråga om att ta emot utsparkade al Shabaab islamister från Somalia?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar