lördag 12 januari 2019

Korkskallarna Lööf och Björklund har gått på århundradets blåsning!

Absolut ingen har kunnat undgå Annie Lööfs presskonferens igår, där hon presenterade en uppgörelse med S, MP och L.
S och MP bildar regering med stöd av C och L. Foliehatten trodde faktiskt i det längsta, att Lööf skulle ta sitt sunda förnuft och uppfylla det löfte hon gett i hela valrörelsen, att det var Alliansen som gällde.

Men i efterhand kunde man redan se, när C röstade för afghanamnestin, att Lööfs charader
är ett av de grövsta ”fulspelen” i svensk politisk historia. Att Lööf åkte på semester till Kanarieöarna , har nu också fått sin förklaring. Uppgörelsen var klar och man höll på att skriva punkterna i uppgörelsen.

Annie Lööf kunde stå bakom podiet och stoltsera med alla de programpunkter som hon tror att hon, lyckats lura Löfvén, att gå med på, men om man betraktar det s.k. "kompromisspaketet" närmare, så ser man att hon egentligen inte fick igenom nånting alls. I stort sett alla punkter specificerar bara att "en utredning ska tillsättas! Att acceptera detta är totalt ofattbart. En förklaring kan vara att Lööf valde mellan kolera och pesten. Pesten är V och hon tror att de är lättare att hantera, än koleran SD!

Annie Lööf och hennes knähund har gått på århundradets blåsning av Stefan Löfvén! Lööf är dessutom jurist och Foliehatten betraktar dessa två som idioter som tror att Löfvén kommer att uppfylla uppgörelse. Han kommer att dra alla utredningar i långbänk och båda korkskallarna, är högt uppspelade på läktaren!

PM Nillson på DI beskriver i en artikel vad som gäller:De flesta utredningar har årtal för tillsättning och ett årtal i slutet av mandatperioden då lagstiftning bör presenteras. C och L ska få vara med i utformande av utrednings- och kommittédirektiv. Men sedan äger regeringen utredningsväsendet. Det är ministern som bestämmer om utredningar ska få mer tid och hur eventuell lagstiftning ska utformas. Därtill är utredare självständiga och ingen, särskilt inte C och L, vet vad utredningarna kommer att föreslå.
Med tanke på hur Löfven-regeringen byggde hela den förra mandatperiodens maktfråga på en utredningsbluff, den om vinst i välfärden, är det lätt att se vilket formidabelt utrymme S och MP håller på att få. Vad ska C och L göra om utredningar försenas? Föreslår "fel" slutsats? Kräver ytterligare beredning? Ska de hota med regeringskris på grund av att hotade fjärilar får företräde framför skogsbönder?
Löfven kommer att sitta tryggt och genomföra det han har lust med och det som LO, som sitter i hans partistyrelse, kan acceptera.”
 
Om man läser igenom punkterna, så är det i princip inget som innebär någon konkret seger för Lööfs nyliberala politik. Allt är begravet i "en utredning ska tillsättas". Löfven är mästare på detta trick, det vet vi sedan tidigare.

Däremot, Miljöpartiet har ett antal konkreta saker som blir politik direkt som höjda transportskatter som slår direkt mot glesbygden och dyrare mat. Även ökad asylinvandring, men där är
Lööf också överens.
Foliehatten tror att 2017 rekord sitter löst och om regeringen lyckas hålla ihop, är 600-700.000 nya migranter, ingen utopi. Arma kommuner som skall hantera detta!
C har själva varnat för den S-metoden att förhala beslut och begrava dem i en utredning och så går man på detta!  Men C får sin asylinvandring. Det trumfar allt. De är ett enfrågeparti som Hanif Bali gått ut med.
 
Med uppgörelsen har den gamle mästerförhandlaren, så totalt spelat upp Utrednings Lööf och Knähunden Björklund, långt upp på läktaren. LO och sossarna skrattar hela vägen till makten och firade med skumpa!. Four more years av ren och skär vänsterpolitik, trots avsaknad av folkligt stöd. Starkt jobbat.
Lööf får en massa utredningar som inte kommer leda någonstans
Löfvén får all sin politik, tillsammans med MP och sitter kvar som statsminister
Alliansen spräckt för all framtid!
Game-Set-Match till Löfven!
Svarte Petter till Lööf och Björklund!

Överenskommelse innebär att V inte skall  ha inflytande över den politiska inriktningen i Sverige under den kommande mandatperioden och hela upplägget ska godkännas av V.
Snacka om att V har fått bollen här. I uppgörelsen ingår att V ska hållas utanför allt inflytande, precis som SD. Sedan räknar de kallt med att V ska rösta fram en regering, där planen är att försämra arbetsrätten. Så i praktiken blir det V som tar beslutet att arbetsrätten ska försämras. Det är väldigt tveksamt att V kommer ta detta liggande ner.
Foliehatten tror nu att ”hjärntrusten” i V sitter och analyser läget, för att bestämma hur de skall agera! Det är nu som Jonas Sjöstedt har sin chans att visa om han har ”ballar” av stål!
O
m han kommer att vara, den enda partiledaren som står för sina löften till sina väljare!
O
m han kommer att rösta ett stort NEJ, vilket faktiskt skulle hedra både honom och partiet!
Det finns bara två alternativ!
1. V lägger ner sina röster och då får vi en regering med S och MP.
2. De röster nej och då får vi ett extraval den 7 april!
Om V väljer att lägga ner sina röster, kan de påverka politiken genom att rösta emot regeringen i budgetfrågor, de inte gillar!
I alla fall skall de bli intressant att se vilken linje V, väljer den 16 januari!

Är någon förvånad över C agerande? De har konsekvent ställt sig, på fel sida i vattendelande frågor de sista 40 åren och sedan fått krypa till korset och erkänna, att det haft fel – Öresundsbron och kärnkraften. De är helt enkelt inte så snabbtänkta. Denna gång tror Foliehatten, att denna uppgörelse med S, kan bli livsavgörande för C och att det kan bli starten på en opinionsresa som leder till deras utträde ur riksdagen i nästa val 2022.
Förtroendet för Annie Lööf, från väljarna är under marknivå. Hennes charader är ett gigantiskt svek.
Höjdpunkten på Lööfs presskonferens var när hon fick frågan: när hon skulle äta upp högerskon! Hon drack en klunk vatten och gick sedan ut!
Foliehatten har sett på nätet att det pågår aktiviteter där man uppmanar folk, att skicka högerskor till Lööfs adress i riksdagen. Undrar hur många ton högerskor Lööf kommer att få!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar