söndag 6 januari 2019

Sossarna plockar fram en gammal toka ur garderoben för att misskreditera svenskarna!

Birgitta Dahl: ”Att slå barn och våldta sin hustru är en fin gammal svensk sed!” Detta häpnadsväckande påstående kommer från Birgitta Dahl i gårdagens TV4 nyhetsmorgon!
Vilka politiska partier kampanjade för 40 år sedan, för en legalisering av våldtäkt inom äktenskapet med argumentet, att det är en gammal fin svensk sed? Det hävdar hon, var hennes motståndares argument. Finns några belägg för att Bohman eller Fälldin eller vem hon nu syftar på, att någon har sagt detta?

Dahls uttalande är antisvensk marxistpropaganda som syftar till att demoralisera svensken, så att denne inte ska göra motstånd mot folkutbytet. Att tala med kluven tunga, är en gammal fin sed bland socialdemokrater. Självklart är detta en del av den kultur-relativisering som pågår från vänsterhåll. Idag förs en debatt om det finns något som man kan kalla "svenskt", vad gäller seder och bruk! Vänstern ser till, att det brukar landa i, att alla våra sedvänjor, är inlånade från andra länder. Vad ska man tro, om en svensk sedvänja att våldta frun och slå barn? Foliehatten tror alla kära Sverigehatare tycker, att den låter riktigt svenskt! Allt för att normalisera hederskultur, våldtäkt, våld och annat djävulskap som kommer med massinvandringen.

Birgitta Dahl om SD: "De vill ha ett samhälle styrt av vita män med mycket obehagliga åsikter."
Sosse Sverige har inte styrts av vita män? Branting, Hansson, Erlander, Palme, Persson! Var de rasifierade? 
 
Birgitta Dahl , en gång rikets andra dam, minister och riksdagens talman, agerade försvarsadvokat åt Pol Pot, Kambodjas bödel, en av världshistoriens värsta massmördare. Hon framhöll att: ”alla känner till att mycket, ja kanske det mesta, av det som nu sägs och skrivs om Kambodja är lögn och spekulation.”
Och då ska man känna till att när hon berömde röda khmererna, hade hon upplystes om deras illgärningar. Birgitta Dahl är en gammal galen feminist med mycket kort och lätt väg till lögnen. Hon var galen som politiker i sin ungdom och det har inte blivit bättre, med gårdagens uttalande! Birgitta Dahl låter som en vänster batikhäxa kärring som drar en parallell mellan svenskar och muslimer. Hennes uttalande kan betraktas som ett inslag i kampanjen om regeringsbildningen och ett eventuellt extra val. 
 
Barnaga har väl varit accepterat inom praktiskt taget alla kulturer fram till 1960- 70-talen. Sverige var först ut att förbjuda det, vilket innebär att det innan dess, var det tillåtet överallt. Att sitta och säga att det skulle vara specifikt svenskt, att aga sina barn och våldta sin fru, är kanske det mest oikofobiska Foliehatten har läst från den svenska oikofobiska vänstern!

1962 års brottsbalk, SFS 1962:700, träder i kraft och ersätter 1864 års strafflag. Som första land i världen får Sverige då en lag mot våldtäkt i äktenskap. Det dröjde dock ända till 1984 innan lagen prövades.

Linda Hägglund gör en intressant genomgång av utvecklingen.
Hägglund,Linda Bevisvärdering i kvinnofriden. Examensarbete. Juridicum. Lund 2001.

2.5 Utvecklingen fram till nuvarande lagstiftning
Frågan om misshandel på enskild plats skulle utgöra ett angivelsebrott eller ett brott som föll under allmänt åtal debatterades ingående under 1900-talet. Politiska försök på 1930-talet att bättre skydda kvinnor genom att lägga misshandel i hemmet under allmänt åtal misslyckades. Motståndet utgick ifrån att familjeinstitutionen inte kunde tillåtas att bli försvagad, vilket ansågs skulle bli fallet om en åklagare kunde utreda fall som kommit till allmän kännedom. Situationen lättade något på 1940-talet och från och med år 1944 kunde en allmän åklagare väcka åtal även för misshandel i hemmet under förutsättning att den ansågs grov. Tidigare hade detta skett endast om kvinnan misshandlats så svårt att det ledde till döden.
Inte förrän mot slutet av 70-talet började synen på våld mot kvinnor inom äktenskapet att ändras på ett betydande sätt. År 1979 fick sexualbrottsutredningen i uppdrag att göra en översyn av åtalsreglerna för misshandel då det ansågs att angivelseregeln kunde tolkas som att samhället intog en alltför passiv hållning till kvinnomisshandel. År 1982 infördes en lagändring som innebar att kvinnomisshandel nu faller under allmänt åtal i alla fall. Övergreppet kan därigenom sägas ha fått status av problem för samhället och inte bara för berörda individer. Samhället påtar sig här ett ansvar att stävja våldet och skydda kvinnorna. Den misshandlade kvinnan behöver inte själv bära hela bördan med anmälan, men utan hennes medverkan kan åtalet sällan genomföras.”

Socialstyrelsen klassade homosexualitet som en sjukdom fram tills slutet på 1970-talet. Det betyder inte att alla svenskar ansåg att homosexuella var sjuka, men en stor del av dem gjorde det och gör det även fortfarande. På samma sätt kriminaliserades våldtäkt inom äktenskapet först 1965. Det betyder inte att alla svenskar ansåg att det var accepterat beteende, men en stor del av dem gjorde faktiskt det. 
 
Sverige hade i princip ingen barnaga ur ett globalt perspektiv,även om det hände. Det var därför det var så lätt att lagstifta emot barnaga i Sverige. Sanningen är snarare, att Sverige är ett extremt land i sitt motstånd mot fenomen som barnaga. Till och med i många länder i västvärlden ses det ännu år 2018 som helt självklart att man kan aga sitt barn. En italiensk ambassadtjänsteman greps i Sverige för några år sedan, för att ha slagit sin son. Italienarna kunde inte för sina liv förstå, hur det kunde vara ett brott. 

Är man okunnig som Birgitta Dahl, kan man häva ur sig vad som helst. Det man kan fundera över vilken agenda Birgitta Dahl har, med sitt uttalande och om det ingår i sossarnas planering?

1 kommentar:

  1. Att man ens kan tänka sig att plocka fram ett sånt ålderstiget spöke ur garderoben? En person var världsbild upphörde 1976?
    Vi har iofs ett liknande exempel i tidigare krönika, Höj Larsen som varje gång hon öppnar foderluckan spottar ur sig nya tokigheter.
    Men det är nog narturligt när man är en gammal kärmmarxist..
    Allt "borgerligt" skall först rivas ned och på ruinerna ska det nya Kommunistiska Paradiset byggas.
    Lycka till med det, Höj Larsen. Ännu har ingen lyckats med det. Synd bara att det alltid är folket som kommer i kläm.
    I DDR "rymde" som bäst över 1000 pers. Per dag!
    I närtid har vi Maduros Venezuela, är det 15% som lämnat landet? Hittills?
    Både Höj Larsen och Dahl kanske bör se sig om, det har hänt en del sen 1968...

    SvaraRadera