fredag 24 januari 2020

J(G)öken som aldrig blir flygfärdig!

I praktiken är det ”Game Over” för JÖKen! Rödskrikan Lööf visar att situationen blivit ohållbar för henne. Kamrat Jonas knäpper henne på näsan i fler frågor och det klarar inte hennes ego av.

A
nnie Lööf är genomfalsk och -rutten. Redan på valnatten kunde vanliga Svenssons med lågstadiematte räkna ut, att hon som vågmästare, antingen var tvungen att välja mellan att samarbeta och förhandla med antingen Alliansen eller stödja en S regering.
Några år innan, hade en politisk konstruktion kallad DÖ med syfte att kringskära det parlamentariska systemet, visat sig vara helt värdelös. Ändå valde Rödskrikan Lööf att ge sig in i en ”ny” politisk papperskonstruktion med sossarna som är C:s uttalade huvudmotståndare, för att inte ge SD och V inflytande. Det inte Rödskrikan riktigt har förstått, är att SD haft inflytande sedan de blev vågmästare 2010. Sedan dess har de regeringar som suttit vid makten, varit tvungna att anpassa alla ej blocköverskridande förslag, så att de får SD:s gillande, för att gå igenom förslagen. Det fick även den Alliansregeringen göra som ”den utan tänk” Lööf satt i 2010-2014.

Annie Lööf tolkar avtalet så att regeringen förbinder sig att leverera, mot att
C och L stödjer deras budget. Det är upp till S att få igenom de 73 punkterna, allt medans de respekterar skrivelsen, att V är ett ytterkants parti som inte skall ha inflytande. Kamrat Jonas har satt käppar i hjulet! C:s Anders W Jonsson har uttalat sig om, att regeringen hållit sin del och inte kan lastas för att riksdagen bråkar. Jonsson lägger hela ansvaret på oppositionen om budget skjuts i sank. Frågan är vad det finns för mening för L och C att stå fast vid JÖKen, när verkligheten ser ut som den gör. Verkligheten är idag en rolig läsning i överenskommelsen.
Denna överenskommelse innebär att Vänsterpartiet inte kommer att ha inflytande över den politiska inriktningen i Sverige under den kommande mandatperioden.”
Ingen i JÖKen kunde tänka sig och de var mer än självsäkra, att M, KD och V aldrig skulle förhandla med varandra, för att ändra i budget. Samtidigt som man är beroende av SD, där Ebba hade rollen som samtalspartner med Jimmie under förhandlingarna.

Det är inte utan att
Foliehatten känner en enorm skadeglädje över Rödskrikans stora miss. Kamrat Jonas har visat var skåpet skall stå! Rödskrikan trodde, att allt var under kontroll och passade på, att skaffa ett barn till. Så när allt exploderat i inrikespolitiken, sitter hon hemma och ammar. Måste kännas otroligt jobbigt politiskt. Rödskrikan som är van vid, att styra allt med järnhand i partiet och JÖKen, är nu satt på plats i riksdagen av Kamrat Jonas!
Det är bara luta sig tillbaka och njuta av, när Kamrat Jonas börjar riva upp JÖKen. M och KD bör i sina förhandlingar med V främst inrikta sig på att "finansiera" ändringarna, genom att plocka bort symbolreformer av MP, C och L.
Se
dan när allt rasar så vet vi, att charlatan-Annie kommer att skylla ifrån sig och anklaga alla andra, än sig själv för otillräcklighet. Förhoppningsvis blir det då tillräckligt tydligt för de korkade svenskar som ännu inte fattat, att hon är en bluff, lögnare och en bortskämd snorunge som aldrig har haft ett riktigt jobb.
 

Alla vet att Rödskrikan är mammaledig. Allt hänger på vad hon beslutar sig för att göra. Vilket är svårt att förutse, eftersom hon är oförutsägbar. Utan tvekan har C hamnat i en synnerligen besvärlig sits, där hon antingen får svälja oppositionens bud och inse, att det inte finns något kvar av de liberala reformer som hon tvingade på Löfven. För Rödskrikan återstår enbart DÖ 2, vara stödhjul åt S, utan att få något för det, eftersom V, M, KD och SD kan skjuta hennes politik i sank. Samtidigt kan alla se, att SD också har den makt som C och L ville undvika. Dessutom har L sagt att de lämnar JÖKen om inte deras punkter infrias. Så frågan är var deras gräns går och det är deras enda chans att undvika exit riksdagen, att hoppa av omgående!

I C är det nog mer den galna ideologin som styr, där de till alla pris är beredda att göra allt för att stoppa ''nazismen''
ska ta över Sverige. Genom att avskaffa C:s ingångsavdrag (den senaste varianten av att försöka få fler invandrare/personer långt från arbetsmarknaden i arbete) och MP:s friår så ökar man anslagen till kommunerna med ytterligare 2,5 miljarder (JÖK-partierna lovade fem miljarder som de skapade genom att tidigarelägga sedan tidigare beslutade anslag). Hur står sig JÖK:en efter detta?
"Centerns vikarierande partiledare, Anders W Jonsson, säger i sin tur att uppgörelsen mellan M, KD och SD är ”ett oerhört förvånande besked” och att vi nu har en helt ny situation i riksdagen."
Rödskrikan Annie Lööf har redan gått till angrepp och anklagar V för att ”kroka arm” med SD, när de gör upp med M och KD.

Jonas Sjöstedt värjer sig mot kritiken och går till motangrepp:
”Inse att många av era ”reformer” är så dåliga att de saknar stöd i riksdagen. Vi kommer att fortsätta stoppa kaosprivatiseringar och ordna mer resurser till välfärden. Vi kommer inte att låta er slå sönder LAS eller införa marknadshyror. Det är bara att ni vänjer er.”
 

Högermajoriteten i riksdagen är ca 17 % större än vänstern. Ändå lyckas
inte Lööf se till att V får inflytande. Att C inte är åt höger eller borgerlig är välkänt sedan generationer tillbaka. Redan Torbjörn Fälldin snavade och gick i koalition med kommunisterna. Endast när Maud Olofsson styrde var de trovärdiga i sin hållning att hålla sig till höger. C har alltid varit Svartepetter i borgerlig politik.
MP är en av de stora förlorarna på oppositionspartiernas uppgörelse som innebär, att MP:s satsning på ”utvecklingstid”, tidigare kallat friår, stoppas.
MP-språkröret Per Bolund
säger att partiet inte släpper reformen och vill genomföra den under mandatperioden. Vi har kommit överens om ett januariavtal och vår inriktning är så klart att det ska genomföras.
Bolund: ”Det är värt att notera att Vänsterpartiet nu accepterar Sverigedemokraterna som stödparti. Det är något jag inte trodde skulle hända.”
Samtidigt går han till hårt angrepp mot oppositionen, och gör klart att framtida M-ledda regeringar kan få smaka på sin egen medicin. MP ä en enorm förmoga, att inte se verkligheten.

Sossarna är i samma situation som Boris Johnson var, innan det brittiska valet. De är bakbundna och kan inte föra sin egen politik längre, på grund av oppositionen i riksdagen. Johnson gav upp och genomförde ett om/nyval, vann omvalet och har nu en kraftig majoritet i parlamentet, vilket innebär att han nu får igenom allt han vill politiskt.
Problemet för sossarna är, att de med rätta vet, att chansen är stor, att de minskar i ett omval, inte ökar som Boris Johnson lyckades göra. Därför kommer de nog nöja sig med att vara en regering som inte kan få igenom speciellt mycket, istället för att chansa på att bli majoritet i ett omval.

Det intressanta är att spekulera om framtiden. S har inga bra alternativ,
så länge de sitter i denna regering, kommer de fortsätta tappa. Det är bara en fråga om tid, innan de når under 20 % i mätningarna. De kan inte heller inte gå för om/nyval då de kommer få mycket färre mandat, än vad de har idag.
Nästa val kommer
att bli sossarnas sämsta val någonsin, sedan demokratin infördes. Sossarna i Sverige är exakt på samma väg som sossarna i övriga Europa. Detta är historiskt. Sossarna har kollapsat totalt de senaste decennierna, detta var ett parti som länge kunde få stöd av över 40 % av svenska folket. Idag är de hälften av den nivån och botten är ännu inte nådd. Frågan är hur mycket muslimska röster Ny nyans kommer att ta av sossarna?

S
ossarna får nu betala, när de går och allierar sig med islamister, kriminella och identitetspolitik, före de väljare de formades för att tjäna. Det verkar som svenska folket inte bryr sig utan låter regeringen hålla på hur fan som helst. JÖKen är en odemokratisk manipulation uppfunnen av Stefan Löven och Annie Lööf, för att det dumma ondsinta svenska folket inte röstade rätt. JÖKen kommer att överleva till 2022. Löfven är alldeles för maktkåt och C och L vill inte ha nyval, då de kommer tappa rejält och för L och även MP, är det exit riksdagen.4 kommentarer:

 1. Är det inte läge för oppositionen att tvinga fram ett nyval???
  Det är är väl deras uppgift under rådande premisser.
  De är ju i majoritet!!
  Varför vänta till 2022??

  SvaraRadera
 2. Kan du få kamrat Jonas att fälla en sosseregering? Tror inte på detta! Kamrat Jonas tycker det är bättre att räcka lång näsa åt Rödskrikan och få henne komplett galen! Det skall bli roligt att se hur Jöken nu agerar, när de nu ställts mot väggen!

  SvaraRadera
 3. Du ser?, va?
  Du är COOL.. Hatten...
  Grym, i min bok..

  SvaraRadera
 4. Rödskran, när var hon gravad??
  De bruka bli lite runda..
  Vackert!!
  Eller är det import varor???

  SvaraRadera