onsdag 22 januari 2020

SD inpå på bara skinnet!

Idag är SD det största partiet i alla undersökningar. Frågan är om de är störst av egen kraft eller om folket är missnöjda med vänsterns politik. Trots allt har SD visat steg för steg att dom haft rätt i en mängd frågor och det har varit så tydligt för folk, att det har fått opinionen att svänga. Folk tror att de ska göra något åt frågorna kring tiggeri, Islam, EU, förutom då höja standarden och välfärden och det får framtiden utvisa.
 
Om SD börjar ändra sig för mycket för att anpassa sig till M och KD som förvisso tacksamt tar emot SD:s stöd, men för övrigt ser ner på SD, får SD börja skärpa till sig och lyssna på sina väljare. Annars kommer snart vågen att vända, även för SD. För folk har börjat vakna nu och folk börjar bli förbannade. Då vill folk ha ett parti som gör något åt problemen.

De andra partierna har förlorat sina väljare till SD, för att deras politik tar inte tag i problemen. Om SD börjar med samma sak, kommer de att tappa röster till de mer radikala partierna.
SD för 5 år sedan:
"vi är konservativa"
"vi är emot homoadoption"
"vi är emot sena aborter"
"vi är emot teveavgift"
"vi är emot EU".
SD idag:
"Homosex-adoption okej"
"sena aborter okej"
"teveavgift via skatt okej"
"EU okej"

Det är fel att säga, att SD är ett homogent parti utan inre splittring. Gång på gång de senaste åren, har vi kunnat läsa om uteslutningar p.g.a. olika åsikter, inte p.g.a. att någon misskötts sig. Dessutom finns det klara tecken på, att oliktänkande medlemmar mobbas ut av ledningen.

Det största misstaget SD gjorde, var när de uteslöt ungdomsförbundet. SD tappade den vanliga ungdomsrevolten som alla partier behöver och de tappade också sin framtida ledargeneration. Visst kan man kalla den för politiska broilers,men det är också de som har erfarenheter av både praktisk och teoretisk politik och politiskt arbete. Nu fattas dessa i SD och de har i stället fått in nya medlemmar där många tyvärr verkar vara karriärister. De har gått med i SD för att tjäna pengar i första hand, många av dem har misslyckats i sina tidigare karriärer som företagare och annat gör det hela inte bättre. SD börjat svänga sig i många frågor. Istället för att informera om hur de tänker, lägger de ner viktiga frågor.

Ett annat stort misstag stod partiets väktare för – Mattias Karlsson. Folkets demonstration ägde rum i Stockholm för några år sedan, där etablerad media försökte med rena lögner och ohederlighet, koppla ihop den fredliga manifestationen med fotbollsfirmornas aktion. När aktiva SD:are deltog i demonstrationen, fick Mattias Karlsson, att på Facebook skriva, vad han kallar sin "personliga syn" på manifestationen.

"MEN det är naivt att tro att man kan ha en politisk manifestation som är öppen för precis alla, oavsett åsikt och organisationstillhörighet, utan att få stora problem. Det går inte att med tyngd och trovärdighet kräva mer demokrati om man samtidigt står sida vid sida med ledande företrädare och aktivister från den icke-demokratiska och neofascistiska identitära rörelsen. Arrangörerna borde markera tydligare mot extremister från den revolutionära högern."

Med Karlssons position
i partiet kan han naturligtvis inte ge en personlig syn, eftersom detta per automatik blir ett uttryck för partiets syn. Han använder uttryck som "neofascistisk" som är ett nonsensord som har använts av personer som Henrik Arnstad. Mattias Karlsson har bjudit på liknande tongångar förut, dels när det har handlat om uteslutningsärenden, dels i en märklig strid mot personerna bakom Motpol.
Den massiva kritiken mot Mattias Karlssons FB-inlägg, tvingade honom, att göra ett förtydligande. Det mycket märkliga är, att han ger direktiv för hur Folkets demonstration ska genomföra en demonstration nästa gång!

"Tydligt deklarera innan nästa manifestation att icke-demokrater, rasister och revolutionärer inte är välkomna. Tydligt markera mot ovan nämnda grupperingar i något av talen vid nästa manifestation. I de fall man känner igen profilerade företrädare för radikala grupper eller ser personer i publiken bära symboler för radikala organisationer, be manifestationens funktionärer att vänligt, men bestämt förklara för dessa individer att deras närvaro inte är önskvärd."

SD som politiskt parti måste tänka på den bild man vill förmedla och till vem man kopplas. Mattias Karlssons inhopp och påpekande om Folkets demonstration, är inget annat än ett haveri. Den bästa lösningen för SD vore, helt enkelt att ordna egna manifestationer och styra demonstrationerna i den riktning man anser önskvärd.

SD utvecklas numera som ett parti som försöker sudda ut skillnaderna mot Sjuklövern, för att få vara med och dricka kaffe, även om man inte alltid är inbjuden(vänstern). Man ser hur ledningen för SD fjäskar för mycket, för de ansvariga för Sveriges förfall, i stället för att förklara fullt krig mot dem.

SD går på tvärs mot sina väljare i flera viktiga frågor! En mycket stor majoritet av SD:s väljare är kritiska mot privatisering av sjukvård, äldreomsorg och skolor, men ledningen i SD går motsatt riktning, efter inrådan från allsköns ekonomer, riskkapitalister och liknande, vilka nästlat sig in i SD:s ledarskikt.

Hotet från Ryssland” , där SD:s representant i EU-parlamentet talar om en ”röd linje” mot Ryssland. Samtidigt visade en Novus-undersökning från december 2019 att 67 % (2 utav 3) av SD:s väljare ansåg att Ryssland inte är ett hot. SD:s väljare var tillsammans med väljare från S och V de mest positiva till Ryssland. M och KD var ungefär fifty-fifty i den frågan och bara C och L hade en majoritet av väljare rädda för vårt grannland i öster.

Britten Nigel Farage som är en mycket vältalig och skicklig politiker och som inte har låtit sig korrumperas, kritiserar och riktar nu hård kritik mot SD:s arbete i EU-parlamentet. Farage anser att SD-parlamentarikerna har ”fyllt” tillvaron med bjudchampagne, trevliga luncher och privatchaufförer och de har ändrat sina åsikter. Han menar att SD har blivit korrumperat. När kritiken kommer från Nigel Farage, ska SD ta kritiken på allvar och göra en ordentlig genomlysning av frågan.

Farage intervjuades i
SR, P1 för några dagar. Nu framställs han som om han är på den goda sidan. Hans tal i EU-parlamentet efter folkomröstningen i England, är ett av den politiska världens mästerverk. Om han tycker att SD har korrumperade EU-parlamentariker bör SD-ledning lyssna noga.
Det Nigel Farage säger här har många kritiker redan uppfattat för flera år sedan. Det är inte bara på EU-nivå, där SD är korrumperat. Korruptionen är rhizomatiskt djuplodad i partiet när maktens sötma och globalistpengar har övervunnit sunt förnuft och ideella värderingar vilket har lett till att ogräset har tagit fäste och förpestat partiet.

Det är nog så att SD vill undvika det öde som drabbade Ny Demokrati som imploderade p.g.a. en usel partidisciplin. Mattias Karlsson har fått mycket kritik för hur han behandlar personer som kämpat inom SD bara för något förfluget ord, som de någon gång kläckt ur sig. Detta är inte förtroendeingivande och kommer i en framtid att visa sig vara kontraproduktivt. En del anser att Mattias Karlsson är allt annat än en demokrat. Hans uteslutningshysteri för tankarna till gamla Sovjet, där man gjorde sig av med dugliga medarbetare.

Det är inte bara i EU-frågan SD har svängt. Nu är det inte SD:s EU-parlamentariker som avgör SD.s inställning till om SD är för medlemskap eller inte, utan det är partistyrelsen som i sin tur får förankra detta under partidagarna.

Även i retoriken hittar
man skillnader. Det kanske viktigaste som man tycks ovetande och okunniga kring är globalismen. Den är motpolen till nationalism och där SD inte tycks veta någonting, om man ska döma efter program och debatter.

Foliehatten ser en klar skillnad på retoriken 2010 och 2020. SD kraftsamlar nu inför ett regeringsskifte och resan dit har inte varit spikrak, flera gånger har man hamnat i diket. Partiet har nu anpassat sig och ambitionen är att bli folkets parti. Det skall bli mycket intressant att se, när SD kommer i regeringsställning, om SD tar itu med alla problem de pekat på eller att det blir en halvmesyr!

4 kommentarer:

 1. Jag blir tårögd ,,,, jag har följt din blogg länge o tar dej som den vassaste kniven i lådan ,, nu levererar du ,,,, det är ledningen i sd som är problemet , tänk om sd kunde bli av med detta problem ,,, innan man når regeringsställning ,, det är absolut nödvändigt

  Själv skulle jag återuppta mitt medlemskap då ,,, jag sa upp detta när jag såg vart det lutade

  Som det är nu så är sd dom största o farligaste landsförrädarna , folk tror på dom , de håller upp en plats som istället kunde ha gått till ett riktigt parti som vill sveriges väl

  Du gör ett kanonjobb när du skriver som du gör idag , folk måste ha en ledargestalt man lyssnar på ,,,, tänk om nån ,,du,, kunde ta över sd ledarskapet , kanske med kasselstrand o andra sverigevänner ,,, detta är inte åkesson o co ,,, det har man visat

  Tack hatten

  SvaraRadera
 2. Instämmer med föregående skribent.
  Jag vet ej riktigt vad att skriva. Tyvärr, SD är NOG inte lösningen ty de har haft shitloads med tid på sig.
  Nu har magin runnit ut.

  Dock, du är COOL Hatten...

  Mvh Per

  SvaraRadera
 3. $@tan works in mysteriuos ways..
  Allt är religion, mig veterligen.
  Ja, intefan var telekominfrastukturem före religion(Carl Norberg).
  Prova detta:Om man kan tillverka hur mycket krediter som som helst..
  Lever Vi inte i ett casino??
  Vi har nu fått en flickkör kallad"Guldfittorna"med många kända sk kvinns som ylar om"$piritual cooking"...
  Hur??

  SvaraRadera
 4. Håller med dej , jag skrev i kommentarsfältet efter carl norbergs senaste föredrag ,,,,, vad har hänt med honom ? Han såg ut som rädslan själv när han hånade oss som har kommit fram till vilka som styr världen ,,,, nää , han tyckte att vi var idioter som tror att några religösa bankirer kontrollerar världen

  Man riktigt ser hur carl ljuger när han försöker få cia som ensam syndabock genom sina avlyssningar ,, det han inte säger är vilka cia spionerar för , varför ?

  Varför går inte sd medlemmar o gräsrots politikerna o kuppar strejkar bort ledningen ? Varför ställer man inte upp för sina uteslutna kompisar

  Thoralf lyfte inte ett finger när hans partivänner uteslöts ,varför ? Nu när han själv uteslöts pipplar han som en barnunge

  Mej uteslöt han från kommentarerna när jag påpekade detta

  Det går åt osjälviska hjältar om sverige ska kunna räddas ,, hade thoralf tagit ställning för sina kompisar hade lönen rykt , sen kan ni tänka själva

  Jag gläds över att hatten skrev det han skrev

  Nåt har hänt ,, troligtvis har man hotat honom , har hållit carl som en klippa som ingen rår på ,,, näää nu är han en liten styrd gosse ,,,, det var synd jag gillade honom

  SvaraRadera