lördag 4 januari 2020

Varför är ryssarna dopade medan Norge bara har friska, sunda, hederliga gutter og jenter?

Skidsäsongen är i full gång och vi närmar oss slutkampen i Tour de Ski och den kommer att avgöras i klättringen i ”mördarbacken!”
SVT har investerat väldans mycket i Vinterstudion, där längdåkningen nu har blivit viktigare tillsammans med det alpina och svenska framgångar i skidskytte. Det är en extremt viktig satsning för SVT i en tid, när man inte har råd med lika mycket med annan sport som förr i tiden. Här har man ett mysigt och folkligt program med stabila tittarsiffror.

Här tror Foliehatten också vi har förklaringen till att Jacob Hård och Anders Blomquist, ofta uttrycker att de köper Therese Johaugs dopinghistoria rakt av. Det handlar trots allt någonstans där bakom, om att rädda sändningarna och jobbet kvar.

Kan vi jämföra norsk doping med rysk? Rysk doping är en historia som man vet att publiken köper rakt av. När det gäller Ryssland, funderar Foliehatten om det inte också är politik inblandad.

Utan att ta ställning kan Foliehatten bara konstatera, att i en WADA-rapport hävdas att 1000 ryska idrottare är dopade. Finns det någon sanning i detta påstående? För att bringa klarhet i detta påstående och försöka finna konkreta juridiskt bindande bevis finns egentligen bara en källa: MacLaren-rapporten.
I rapporten finns
intressanta uppgifter, inte minst för språkbruket. Man talar om "potential benefactors", dvs personer som potentiellt skulle kunna dra nytta eventuellt av en "eventual tampering", ett eventuellt mixtrande med prover.

Ingen har missat att Therese Johaug efter sin avstängning är totalt dominerande på damsidan och frågan är varför klarar Norge sig undan för dopinganklagelser? Vi kan notera att Johaug inte vann de två senaste etapperna i Touren och inte heller dagens sprint!
Forskare/wada/norska skidförbundet: Allting är politik och Norge styr, läs: äger läs: anser sig ha rätten att äga och ser därför till att äga sporten längdskidåkning. Inom längdåkningen är Norge världsledande och då blir det de som sätter spelreglerna. De får också förmåner som inga andra, inte bara i fråga om dopning/medicinering.

Så här ser det ut i de flesta sporter, t.ex. inom alpint brukar det vara Österrike som styr och ställer.
Norge har ofta stått i första ledet för att fördöma fuskare från andra länder och utmålat sig själva som helylle rakt igenom; friska, sunda, hederliga gutter og jenter med oklanderlig moral och överlägsna gener. När sedan verkligheten kolliderar med den bilden, reagerar så klart omvärlden och när det norska svaret blir en arrogans utan dess like - "alla dopade norrmän är oskyldiga, astmasprejer till friska är en självklarhet, vi har inte gjort något fel och tänker fortsätta på samma sätt" - så växer naturligtvis irritationen.

De använder astmamediciner för att luftrören drar ihop sig i kyla.. det är den verkliga anledningen.
Tar man astmamediciner = Utvidgade luftrör under lopp
Tar man inte astmamediciner = Luftrör som drar ihop sig under loppet.

Sammantaget gör detta att man får
bättre förmåga att syresätta sig, när man tar astmamediciner för luften får en bredare passage att passera igenom när de passerar bronkerna – luftrören. Tar man inte astmamedicinerna får luften en trängre passage att passera luftrören och detta gör att man får en sämre förmåga att syresätta sig.
Memorera detta! Är det därför friska skidåkare i Norge har tagit astmamediciner genom alla år? De som har astma skall givetvis ta sim medicin, men friska….
Den avgörande punkten är att medicin inte får vara prestationshöjande.
En frisk person ska inte bli bättre av att använda medicinen. Då skall den vara förbjuden.
Sedan förstår
Foliehatten att det är svårt nog att avgöra detta. Se bara på diskussionen om astmamedicinen som alltså inte är prestationshöjande enligt Norge/Wada..
Formoterol - Björgens och Sundbys astmamedicin, har prestationshöjande effekter i låga doser.


Hur kan man ens få inta denna astmamedicin?  Frågan är då varför använder Norges
friska skidlöpare astmamedicin?
Ryssarna blir avstängda medan de utreds om doping.

Norrmän får tävla medan de utreds – Sundby!

Skrämmande med den norska landslagsledningens arrogans och totala oförmåga att förstå hur deras agerande skadar skidsporten. Man pratar om administrativt misstag i Sundby-fallet när det handlat om otillåtna häst doser
av astmamediciner.

Man ersätter dopade åkare ekonomiskt så att de inte skall förlora några pengar på att man åkt fast. Man pratar om att Johaug blivit avstängd för att ha använt "läpp salva" när det handlar om att hon blivit avstängd för att ha intagit anabola steroider. Johaug blev avstängd i 13 månader. Norge tycker att det är för ett strängt straff, medan övriga världen tycker att det avstängningen borde vara längre!

HasseSvens verkar vara en av få journalister som har någon integritet och förmåga till kritiskt tänkande kvar. Här ifrågasätter han på goda grunder den svenske "expertens" deltagande i den grupp som granskat Norges användning av astmamedicin.
 
Svens säger att problemet med utredningen är Kjell Larssons medverkar i specialistgruppen. Detta då han menar att Larsson är jävig: ”Han har haft nära kontakter med de som har utvecklat astmamedicin och bedrivit forskning kring den i Norge. Så han hade fingrarna i smeten."

Det Svens syftar till är att Larsson har skrivit minst tre vetenskapliga artiklar ihop med läkaren Kai-Håkon Carlsen, som är det norska skidförbundets egen astmaexpert.”Det är ju dessutom så att Kjell Larsson sedan länge varit en av dem som hävdat att astmamedicin inte är prestationshöjande vilken så klart gör att han inte ser användandet som ett problem.
 
Den hårda linjen inom norska förbunden verkar har fastnat på fina papper och filer som skrevs och skapades på de mysiga möten, med kaffe å bulla och med väntande fri bar efteråt, Eller i de starka orden som skrivs och förmedlas i media. men när situationen är här så som Herr Gickhan skriver så törs man inte stå upp mot dessa stjärnor som det handlar om i Norge.
 
Man verkar ha ett väldigt kollektivt synsätt där inte bara Johaug utan hela förbundet har tagits för doping. Det är som en slags sekt. Norge behöver ändra sin inställning och avkräva åkarna mer eget ansvar, oavsett vad som är sant och falskt i de olika dopingdomarna och misstankarna som riktas mot dem.

Foliehatten anser att när man ser Therese Johaugs framfart i spåren, är det muskler som troligen är uppbyggda av anabola steroider!

1 kommentar:

  1. Bra inlägg. Detta har i alla fall jag misstänkt hela tiden. Det är orimligt att just lilla Norge skulle kunna innehålla så många skidämnen som helt kan dominera skidsporten i konditionshänseende. Det finns ju flera vinter-/skidländer.

    Om det varit en fråga om sensationella nya träningsmetoder så skulle de för länge sedan avslöjats och spridits till andra länder.

    Dopingen av de Norska idrottsmännen och kvinnorna är så tydlig så man undrar just hur de kan få fortsätta på detta viset.

    SvaraRadera