onsdag 8 januari 2020

Morgan Johansson om invandringen i en debatt oktober 2019: ”Nere på EU:s miniminivå!”


I en debatt med Richard Jomshof i oktober säger Morgan Johansson:
” Vi har ingen massinvandring till Sverige. Sanningen är den att om vi tittar på antalet asylsökande så är det det lägsta antalet asylsökande på 13 år. Av de som kommer till Sverige och söker asyl är bifallsandelen 27%. Det är alltså mer än två tredjedelar av de som ansöker om asyl som inte får asyl och därmed får lämna Sverige. Vi stramade ju åt lagstiftningen så att den nu är nere på EU:s miniminivå. Frågan är hur regelverket ska ska se ut när
lagstiftningen löper ut om två år. Jag kan garantera alla som lyssnar på denna debatt att jag inte tänker medverka till att vi återigen tappar kontrollen på detta sätt vi gjorde 2015. Di ska vi inte igen.”

Morgan Johansson påpekade också som statsminister Stefan Löfven tidigare använt om asylinvandringen – ”EU:s miniminivå:
Morgan Johansson erkände också att 2015 tappade regeringen kontrollen på asylmigrationen.
Tydligen var Morgan mycket nöjd med sin insats i riksdagen, eftersom han ”klappade” sig själv på huvudet, hur duktig han var när han twittrade: ”Debatterade i förra veckan migrationspolitik med Richard Jomshof (SD). Det gick inte så bra för honom.”

Igår kom statistik för beviljade uppehållstillstånd år 2019 från Migrationsverket. Totalt beviljades 119 568 personer uppehållstillstånd (personer från EU behöver inte uppehållstillstånd). Det är lägre än de senaste tre åren. Men den 5:e högsta siffran i modern tid.

Av de nästa 120 000 personer som fick uppehållstillstånd var cirka hälften ”anhöriga” (57 200) - till flyktingar, arbetskraftsinvandrare etc. Drygt 1/3 (43 200) av uppehållstillstånden år 2019 var i kategorin ”arbete” som inkluderar både den med arbetstillstånd & deras anhöriga. Flera anmärkningsvärda siffror: 2272 personer från Irak fick uppehållstillstånd p.g.a, ”arbete” men av dessa var 1563 anhöriga.

120 000 personer utanför EU fick uppehållstillstånd år 2019 visar att Sveriges åtstramningen av migrationspolitiken är bara snack av sossarna.

En sak kan man ge Morgan Johansson rätt, att antalet som söker asyl är lågt, men sedan existerar inte de andra siffrorna för Morgan! Morgan och Stefans retorik är inget annat ett ”fulspel”, där man försöker dölja sanningen.

Ett land som sysslar med fulspel är inte Ungern!
Den ungerska regeringen fördubblar nu antalet soldater vid sin gräns. Detta för att stoppa ett ökat tryck av invandring mot Europa. Det sade Szilárd Németh, statssekreterare vid försvarsministeriet, på en presskonferens på söndagen, enligt Hungary Today.

Ungern har upprepade gånger sagt att man aldrig kommer acceptera EU:s asylinvandring från Afrika och Mellanöstern. Ända sedan asylvågen 2015 har både gränspolis och soldater patrullerat den ungerska gränsen. Men nu tänker man fördubbla antalet soldater.
Det beror på det ökade migrationstrycket, sade Szilárd Németh under ett tal till gränspolisen i Madaras i sydöstra Ungern.


Samtidigt varnar Ungern för att en ny invandringsvåg just nu äger rum "överallt" längs Schengens gränser. Särskilt de serbiska och rumänska gränserna är hårt utsatta.
Europa har mycket att tacka Ungern för. Får vi en liknande situation som 2015 så är Sverige kört.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar