måndag 6 januari 2020

Vilken invandrare går till ett jobb, när bidraget är större?

Hur många gånger har vi inte hört Annie Lööf och vänsterpolitiker säga, att enkla jobb måste plockas fram, så att invandrare kan ta dessa. Problemet är, att bidragen är större, än vad inkomst är, för ett enkelt jobb. Är Annie Lööf verkligen så korkad, att hon tror att en invandrare tar ett enkelt jobb och sänker sina inkomster med flera tusen i månaden. Dessutom finns det inte enkla jobb, att få fram i den mängd som behövs.
För några dagar sen skrev Muf:s ordförande Benjamin Dousa i en artikel i Expressen:Dagens bidragspolitik är ett hån mot alla som faktiskt jobbar och anstränger sig. En familj med fyra barn i Stockholmsområdet som lever på försörjningsstöd kan få 33 014 kronor i månaden. Om en av föräldrarna börjar städa, köra buss eller får jobb inom hemtjänsten, minskar den samlade inkomsten till 32 994 kronor, och om båda föräldrarna börjar arbeta heltid ökar den endast till 34 364 kronor enligt riksdagens utredningstjänst. Vill regeringen på allvar lösa integrationen så behövs ett bidragstak.”
Med denna brandfackla är det ställt utom allt tvivel, att Sverige är i stort behov av nya jobb- och bidragsreformer. Regeringen själva räknar med att socialbidragen kommer att öka med nästan 14% kommande åren och med dem skatterna. Därför behövs en integrationspolitik med lägre bidrag och skatter, höga förväntningar och krav och som betonar den enskildes eget ansvar.
Givetvis protesterade vänstern över de siffror som Dousa presenterade. De hävdade att det inte stämmer. Problemet för vänstern är, att det är tjänstemän på riksdagens utredningstjänst som tagit fram siffrorna. Den otvetydiga sanningen är, att en invandrare kan kliva rakt in i det svenska samhället och utan att bidra med minsta lilla smula, helt fritt kan erhålla en månadsinkomst som är betydligt högre än de flesta arbetande svenskars.

Dousas lilla utredningen visar, att en ensamstående förälder med fyra barn som erhåller 30.200 kr i månaden. Detta är alltså en skattefri inkomst! Motsvarar en månadslön på 40.000 före skatt.
Vem som helst med lite sunt förnuft kan räkna ut, att motivationen för en invandrare, att behöva utbilda sig, lära sig SFI m.m. integrera sig, att de är de helt omotiverade, om de får mer i bidrag, än inkomsten för ett heltidsjobb.

Hur korkade är sossarna och
stödhjulen? Hur länge har dom hållit på med detta specifika bidragsregn, utan ens en tanke bakom vad mottagaren sedan bara struntar i att anstränga sig lite ? Felet är att bidrag är en karriär för många.
Bidrag ska bara vara ett stöd, ett tillägg, ett komplement. Det ska inte vara den huvudsakliga försörjningen. Dessutom inte över lång tid. Det är lite som ersättning, det ska vara ersättning för någon insats eller motprestation, annars ska man inte ersättas. Kort sagt, vi måste göra ett semantiskt omtag kring bidragsfloran och kalla en spade för en spade.

Detta mantra om enkla jobb måste ställas i relation till hur många invandrare Sverige tagit emot de senaste 3-4 åren, närmare 600.000!

Under 2015 sökte 162 877 människor asyl i Sverige. Sverige spelade stor roll i den historiska ”flyktingkrisen” då vi tog emot flest asylinvandrare – 10 gånger fler än genomsnittet per capita i EU.
Aftonbladet har i en granskning sammanställt statistik från SCB, Migrationsverket och Statens personadressregister över vad som hände med alla asylinvandrare som fick stanna. Undersökningen kan bland annat presentera dagslägets inkomstsituation för de som sökte asyl i Sverige 2015 och är över 15 år (40 019 personer).

Statistik från SCB visar att 18 405 av dem får socialbidrag. 9 970 får studiemedel. Endast 4 574 försörjer sig genom sysselsättning. Hur stor andel av dessa som är riktiga jobb respektive skattesubventionerade anställningar och sysselsättningsåtgärder framgår inte.
Till detta skall läggas anhöriginvandring som är större än som söker asyl, men som också får asyl.

Foliehatten undrar över vem kan vara nöjd med integrationen och utvecklingen i landet? Efter 5 år lever 94% fortfarande på bidrag, dessutom har samtliga dessa även fått PUT, så utgifterna för försörjningsstöd är gigantiska som äter upp allt annat!
Enligt SCB är 4% av svenskarna arbetslösa!

Enligt tankesmedjan Timbro är Sverige redan i dag det EU-land som spenderar mest arbetsmarknadspolitiska medel som procent av BNP på anställningssubventioner. För 2017 beräknades summan för subventioner, på totalen, till 18,7 miljarder kronor vilket är en ökning med över en miljard från 2014.

Att bidragen tar så stor del av kakan, är uppenbart för de flesta utom för JÖKen. Pengar fattas till skolan, sjukvården och omsorgen. Det ingen hittills vill tala högt om, är att invandrare med låg utbildningsnivå kommer att fördubbla statens kostnader för grundskyddet i pensionssystemet. I dag uppgår kostnaderna till cirka 43 miljarder. Pensionsmyndighetens prognos visar att kostnaden fördubblas fram till 2060, det vill säga öka till cirka 86 miljarder.

Foliehatten har inte lyckas få fram, från vilket konto dessa 43 miljarder tas ifrån. ÄFS tas från pensionsfonderna och det skulle inte heller förvåna, om dessa 43 miljarder tas från samma konto!
Var det inte LO-basen som för några år sedan skröt om ”att invandringen skulle ge Sverige en superekonomi!” Hur det gick, har vi nu facit på!

Glöm inte att det är Annie Lööfs röster som ser till, att Rosenbad i princip bara hålls uppvärmt i väntan på, att den kommer att fyllas av en högerkonservativ regering, senast efter valet 2022.
Fotnot: Är kanonförkyld, så ni får överse med alla fel!1 kommentar:

 1. Först ser vi det klassiska vänsterargumentet "så är det inte.."
  Sen kom jag att tänka på han stolskottet i AB , Anders Lindberg som fablade om att "vänstern ser till fakta".
  Hur många stora blinkande röda varningslampor behövs egentligen för att man ska öppna ögonen?
  Storleken på behovet av bidrag är enbart enkel aritmetik, räknande med kända siffor?
  När kommer kraschen? Förnekelsen sitter djupt bland vänsterväljarna.
  Blir kraschen (påverkan på vanliga människor) stor - eller blir de bara liten - innan man börjar förstå vad som pågår?
  Och vad som orsakat det.

  SvaraRadera