lördag 25 januari 2020

Vi ska utbilda fler poliser säger Stefan Löfven!

Ett av sossarnas favorituttryck är att 10.000 fler poliser skall ordna upp den stora brottslighet Sverige drabbats av. Problemet som Stefan Löfven inte vill ta i, är att vi inte behöver fler poliser, utan färre kriminella. Som vanligt helt fel "lösning" på ett av Sveriges många problem.

16847 sökte till polisutbildningen och av dessa kallades 3 484 personer till prövning, psykiska och fysiska tester och slutligen var det 651 som antogs, enligt statistik från Rekryteringsmyndigheten som sköter uttagningarna. De 3484 personerna är de som rekryteringsmyndigheten själva tror eventuellt har potentialen att bli polis och där har du anledningen till att platserna inte fylls upp. Det är för få kvalificerade sökande till PHS. Enligt statistiken finns det 800 platser per termin och 651 stycken erbjuds plats. Efter några veckor hoppar cirka 10% av och kvar på utbildningen återstår runt 600 studenter. Räknar vi med att 100 till hoppar av innan examen, blir det cirka 63 % som klarar utbildningen.
Vem vill egentligen bli polis i Sverige, när man bjuder på saft och bullar till kriminella. Man släpper kriminella rätt omgående, så att dom kan fortsätta begå brott i all oändlighet. Man lägger ned brott på löpande band i brist på bevis, där bevis finns och därmed håna offren ytterligare en gång till. 99 fall av 100 så gör dom inte en undersökning. Hela rättsapparaten är under all kritik i över 20 år nu.

Vilken normal rationell människa skulle vilja jobba som svensk polis? Inte alls förvånade, för vem vill riskera sitt liv, det är ju kaos överallt, för den skitlönen idag på 24.000? Det förvånar inte Foliehatten ett dugg att det är så få och majoriteten av dessa 651 vill säkerligen heller inte jobba som patrullerande polis. Polisyrket är ett lågstatus jobb och yrket har inte den status den hade en gång i tiden, nu är det bara ett lågavlönat skitjobb. Vem vill dessutom vara den socialistiska regimens "lilla bitch" och springa deras ärende? Många slutat efter bara några år i uniformen, speciellt kvinnorna.

Hoppas alla är medvetna om, att man tidigare sänkt kraven för att komma in på Polishögskolan! Du kan i princip vara ganska obildad och klara testet ändå trots sänkta krav, är det för svårt för lejonparten av de sökande, att komma in. WOW - Sverige levererar. Sänker vi ännu mer, så kommer det vara genomsnitts IQ på 75-80 på de poliser som kommer igenom, detta är inte önskvärt för någon. Kraven är nu är låga och lönen så låg, att risken är stor, att korruptionen inom kåren kan explodera. 

Kravet på IQ är på Stanineskalan 3. Sveriges befolkning ligger idag på ca IQ 99 i medel. Detta blir omräknat, att poliser ska ha minst 81 i IQ. Under 90 fungerar det inte att vara polis enligt experter i USA.
"Some police departments, such as the one in Los Angeles, say they will not take men with I.Q.'s under 110, accord ing to Dr. Nelson Watson, director of the professional standards division of the In ter national Association of Chiefs of Police. I personally think this is bit high,” Dr. Watson said. “But when you start getting men scoring less than 90—and with an average of 93 you begin to wonder. Below 90, the experts say you can notice a real drop in levels of competency.”

När kraven sänktes i Miami på 70-talet resulterade det i mer korrupta poliser. Kommer bli samma sak här.
 
Staten borde höja kraven till åtminstone normal intelligens och höja lönerna kraftigt och ge förmåner, för att göra yrket mer attraktivt, inte sänka kraven, ingen vill bli spottad av samhällets avskum för lägre lön, än den som arbetar i kassan på ICA.

Lösningen för att komma tillrätta med den oproportionerligt höga brottsligheten är inte fler poliser. Det är färre invandrare som gäller. Se till att få bort kriminella invandrare och kriminella barn till tidigare invandrare ut ur landet som danskarna gör!

Om vi jämför andra länder i EU och om vi räknar polistäthet per 100.000 invånare ser vi, att Sverige av de 28 EU-länderna ligger Sverige på 3:e plats från botten i polistäthet. Att säga som Sverige gör, att vi ska få 10.000 fler poliser anställda säger ingenting, för det finns inget annat land i världen som räknar och kalkylerar polistäthet på det sättet.

Polistäthets siffror i EU publicerat april 2019,
per 100.000 invånare.
Sverige: 203 poliser
Spanien: 361 poliser
Italien: 453 poliser
Grekland: 492 poliser
Antal anställda poliser i Sverige 2000–2018. Titta på skillnaden på polisutbildade och antal civilanställda. Vi hade fler polisutbildade i Sverige år 2011, när Sverige hade en miljon färre enligt SCB. Problemet är att civilanställda sades upp och poliser fick överta deras sysslor. Trots att antalet poliser ökar, så minskar antalet poliser i yttre tjänst (i förhållande till befolkningsökningen), men det är en annan diskussion.

Foliehatten hörde precis på SR, P1 att regeringen har beslutat att göra om polisutbildningen till näst år. De påstår att den nya utbildningen "ska ge" 1000 extra poliser. Hur är det ens möjligt? Utan att sänka kraven?

Vi kan notera att 16 349 kryssade i att de ville använda sin polisanställning till att driva in beskyddarpengar. Är inte Sverige underbart!

2 kommentarer:

 1. Kassatjänst på ICA?
  Ja, eller motsvarande!
  Se Finland
  Sanna Marin...

  SvaraRadera
 2. Det var ord och inga visor:"... svenskar som ännu inte fattat, att hon är en bluff, lögnare och en bortskämd snorunge som aldrig har haft ett riktigt jobb".
  - Gissa att Rödskrikan hatar vita äldre män. Dock tror jag mig veta att barnet och modern mår bra efter en förtida förlossning.

  SvaraRadera