söndag 19 januari 2020

Påverkan, påtryckningsförsök och sanktioner!

SVT Nyheter har skickat en enkät till Sveriges åtta största nyhetsredaktioner med frågan om de har kontaktats av Kinas ambassad angående kritik av redaktionens journalistik och om de utsatts för påverkansförsök. Svenska Dagbladet, Expressen, Sveriges Radio och Sveriges Television berättar alla att de har, de senaste två åren, upprepade gånger kontaktats av Kinas ambassad via brev och mail med bland annat kritik mot publiceringar, inte ens Kineserna tar Sydsvenskan på allvar. Flera av redaktionerna upplever kontakterna som stor påverkan.

Traditionellt brukar man skilja mellan hård makt och mjuk makt där den hårda makten backades upp genom någon typ av hot om våldsanvändning eller annan typ av sanktion som handelsembargo, strafftullar eller liknande. Den mjuka makten är kulturell påverkan, indoktrinering genom utbildning. Soros Open Society är ett exempel på mjuk makt. Sedan finns det förstås också diplomati.

Jänkarna ger hintar över vad som irriterar dem. Följer den svenska regimen inte upp detta och gör bättring, så får makten kika lite närmare på vad som hände Ericsson och Telia och våra genomkorrupta banker och myndigheter.
Ger regimen fortfarande fan i vad jänkarna säger, så blir det mer handgripligt med böter och för bankerna blir det förbud mot att handla i dollar. Därefter följer sanktioner, tullar, etc.

Det var i början av december som den amerikanska kongressen ålade president Trump att införa sanktioner mot EU-baserade företag som hjälper den ryska statens energijätte Gazprom att färdigställa naturgas­ledningen Nordstream 2, som passerar Sveriges ekonomiska zon på sin väg genom Östersjön.
Kort efteråt varnade den tyska regeringen USA för att lägga sig i EU:s energipolitik, men nu uppger byggprojektets talesperson Jens Mueller till SVT att bygget faktiskt har stoppats, och att stoppet skedde efter att USA:s president Donald Trump införde sanktioner mot företag som deltar i bygget.
När arbetet stoppades den 21 december 2019 på grund av att den schweiziska leverantören Allseas drog sig ur var över 2.300 av omkring 2.460 kilometer klart.

Kineserna är ännu för oerfarna och därför dåliga på att utöva påtryckningar. Kina får sätta sig i skolbänken och lära sig hur USA agerar.

De som minns vad Ian Wachmeister sa i en intervju 2010, att när han skulle bygga upp ett nytt parti runt 2000, så drevade all media unisont mot honom och partiet. Det var totalt omöjligt att göra någonting. Hela MSM hade bestämt sig för, att inget nytt parti fick bildas och särskilt inte sådana som Ny Demokrati.

Så kom F! och då gick det bra. Lite senare, 2007, skrev Pär Ström den populära boken Mansförtryck och kvinnovälde. En bok som beskrev den galenskap som feminismen sysslade med. Matematikern Tanja Bergquist startade en omtyckt blogg om samma sak. Var majoriteten av folkets sympatier låg, var det ingen fråga om. Ändå var detta oviktigt för det samlade etablissemanget. Genusteorierna med sina pajaskonster har tagits på största allvar och fått härja fritt i skolor och myndigheter under minst två decennier. SD kom in i riksdagen 2010 och MSM och SVT  har sedan dess helt och hållet gått bananas.

När Fredrik Reinfeldt 2011 gjorde upp med MP om migrationen brann hela proppskåpet.
Ann-Charlotte Marteus ledare 2015 i Expressen: "Det är jag som är åsiktskorridoren" var en viktig text eftersom den var en av de första när en godhetsfantast bedrev självkritik. Fler efter henne har gjort samma sak. Men den enorma besvikelsen på MSM går i alla fall inte att reparera. Håkan Boströms senaste artikel i GP där han i sista meningen skriver "Bristen på folklighet ligger närmast i partiets DNA." säger väl allt om de senaste 20 åren av vad som karakteriserar hela etablissemanget. Man har blivit det monster man är född till.

Att SVT nu pratar om påverkan av Kina är inget annat än hyckleri, eftersom det pågår ett drev mot Kina!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar