torsdag 30 januari 2020

Skall en muslimsk terrorist som hade kunnat döda mängder av personer bli villkorligt frigivning efter 2/3 av strafftiden?

Danska Jyllands-Posten publicerade Muhammedkarikatyrer 2010. I december 2010 grep den danska polisen fyra muslimer som planerade att utföra en massaker och ”döda så många som möjligt” på den danska tidningen Jyllands-Posten. Motivet var att tidningen publicerat teckningar på profeten Muhammed. Om inte den danska polisen i tid hade upptäckt detta hade de kunnat sluta med att uppåt 100 personer hade kunnat dödas!
 
Tre av de dömda männen var svenska medborgare och de förflyttades senare till Sverige, för att avtjäna sina straff här. Den ena mannen, som i dag är i 40-årsåldern, misstänktes även ha planerat flera terrorbrott inne i fängelset, rapporterar Aftonbladet. I mannens cell hittade man instruktioner för att tillverka en bomb och en karta över Köpenhamns kollektivtrafik. Han placerades på en säkerhetsavdelning och han misskötte sig och tog emot flera varningar. En gång sade han att han var beredd att ”döda och mörda.” 

Enligt Kriminalvården var mannen rymningsbenägen, dokumenterat våldsam och de konstaterade att han är benägen att fortsätta med allvarlig brottslighet samtidigt som han befann sig i fängelset. Senare konstaterade Kriminalvården att mannen har blivit lugnare och han flyttades från säkerhetsavdelning.
Våren 2019 blev han villkorligt frigiven och han kom in på ett universitet där han skall utbilda sig till civilingenjör i datateknik. Det framgår inte om mannen kom in på betyg eller placerats där!

Frågorna som dyker upp är:
Vilka straff ska vi ha för terrorister?
Hur betraktar vi dem som avtjänat sitt straff. Skall de utvisas?
Ska terrorister få en andra chans?
 
Det intressanta är att Expressen har publicerat en bild på honom. Efter bildens publicering har det framkommit att det är på Karlstads universitet som han utbildar sig på och att han arbetar i kassan på ICA.
Fakta är att mannen ingick i en terrorcell som planerade att mörda så många som möjligt på Jyllands-Posten 2010. Om de lyckats kan det vara fråga om kanske 100 personer. Tur nog kunde medlemmarna i cellen gripas innan något dåd inträffade. Under sin tid i danskt häkte misstänktes han för att ha planerat nya terrordåd. I hans cell hittades recept på bomber och karta över pendeltågen i Köpenhamn. I Svenskt fängelse fick han flera varningar för olämpligt uppträdande bland annat. Han blev villkorligt frigiven våren 2019 efter 2/3 av strafftiden. Om man missköter sig i sådan grad som denna man har gjort, borde han inte få komma ut efter 2/3 av strafftiden. Vad krävs egentligen för att man ska vara tvungen att sitta hela sitt straff? Han har nu nytt namn och läser civilingenjör programmet i data teknik sedan våren 2019.

Hans huvudintresse är fysik och hans framtidsplan är att bli partikelfysiker. Till frivården uppger han att han utövar sin religion idag på ett personligt plan. Han försöker be så många ggr han kan och fasta. Han "försöker" inte låta det påverka så mycket annat av livet. 

Hur är det ens möjligt. Sverige måste i särklass vara det mest naiva landet i världen.
Många anser att han förbrukade sin andra chans till att leva i frid och frihet med oss skandinaver, när han kom hit och ville begå grova terror och det är inte rimligt att en extremterrorist får en fristad i Sverige? De anser också att denna lättkränkte man som bara för några år sedan planerade att mörda en hel tidningsredaktion för att de publicerat en karikatyrbild på Mohammed, får enligt uppgift en gratis utbildning till partikelfysiker, så att han kan göra ordentlig skada när han får jobb ett kärnkraftverk eller åker tillbaka till Mena, för att montera ihop kärnvapen. Dessutom har mannen har förgripit sig på unga kvinnor vid 8 tillfällen.

Frågan är om inte terrorism om något borde leda till upphävt medborgarskap/uppehållstillstånd och permanent utvisning. Terrorister ska inte få bo i Sverige eller skyddas här. Sverige har en vänsterregering som vurmar för terrorister.

Samtidigt ska vi vara medvetna om, att han har bränt alla sina broar vad gäller terrorism. Han är självklart hårdbevakad av SÄPO. Skulle han vilja fortsätta med terrorism eller religiös extremism får svenska myndigheter kännedom om detta omgående.

Intressant är också att Säpo och regim media har redan gått ut och sagt vad det stora hotet mot svenska folket är. Det handlar om vita män som näthatar på Internet och är självklart ett större hot mot vår trygghet, än några terrorister som vill spränga lite här och där.
 
Det man möjligtvis kan lära sig av Danmark är att hela borgerligheten och sossarna bedriver en invandringspolitik som är betydligt mer radikal och restriktiv än den som SD driver i Sverige. De som är dömda för försök till terroristattentat fråntas efter frigivningen danskt medborgarskap och utvisas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar