onsdag 18 september 2019

Afghanistan ett problem för USA i två decinnier!

Förra måndagen meddelade Trump att hans planerade kontroversiella fredssamtal med Afghanerna hade ”dött.” Talibanerna är svåra att förhandla med och anledningen till att Trump avbröt fredssamtalen var, att talibanerna hade fortsatt sin terroroffensiv mot amerikansk och allierade personal med bilbombningar.

Trump till reportrar på gräsmattan vid White House: “Förhandlingarna är döda", vad mig beträffar är de döda."
Trump sade också att taliban-tjänstemän hade spridit ryktet, att de gjort ett "stort misstag" genom att gå emot honom.
Trump: “De trodde att de var tvungna att döda människor för att placera sig själva i en lite bättre förhandlingsposition. När jag hörde att de dödade en av våra soldater och 12 andra oskyldiga människor, sa jag
(Trump) "Det finns ingen möjlighet att mötas på den grunden. Det finns ingen möjlighet att jag kan träffa dem.  De gjorde ett misstag. Och de säger också att de begått ett stort misstag. De säger högt och tydligt att de gjorde ett stort misstag."

Direkt efter att Trump meddelade, att direkta fredssamtal var omöjliga, erkände Trump, att ett hemligt möte hade planerats med talibanledarna på Camp David. Omgående började administrationen måla upp en rosig bild av USA: s längsta krig som nu närmar sig två decennier. Det är fler än USA som har insett det omöjliga, att vinna över talibanerna. Fråga ryssarna, de var segervissa när de invaderade Afghanistan  och efter några år, fick de krypa därifrån med svansen mellan benen. Talibanernas stora fördel är den bergiga naturen och att det är svårt att se vem som är en taliban.

Pompeo sade på Meet The Press: “Ni ska veta att vi under de senaste tio dagarna har dödat över  1000
talibaner.  Även om detta inte är ett utmattnings-krig, vill jag att det amerikanska folket ska veta att president Trump skonar inte talibanerna .
Många av dem
som ligger i sina gravar, men tror mig, vi kommer att fortsätta att straffa, vi kommer att fortsätta att angripa, vi kommer att fortsätta att slåss. Vi kommer att fortsätta att skydda det amerikanska folket.”
Skrövlar Pompeo eller talar han sanning?

En karta gjord av FDD: s Long War Journal,visar den chockerande 
verkligheten, att bara något mindre än hälften av Afghanistans befolkning, står under den amerikansk-stödda nationella regeringens kontroll (bara 48%) och det efter över arton år av krig och otaliga amerikanska offer i blod och pengar. Det amerikanska folket har "ifrågasatt” närvaron i Afghanistan.


Trumps instinkt att dra sig tillbaka från den afghanska gungflyn är korrekt som det var i Syrien, innan ”Deep State” slog tillbaka mot honom.

Låt oss spekulera. Om
USA tar hem alla soldater kommer åtminstone inga fler amerikaner att dö där och inga fler skattedollar spenderade på ett meningslöst krig. Om USA tar hem sina soldater och även de allierade, kommer med all sannolikhet talibanerna, att ta över, efter ett inbördeskrig. EU kan få se ett stor flyktingvåg från Afghanistan. Hur kommer EU och framför allt Sverige att ställa sig till detta. 100.000 nya afghaner till Sverige!

Den som har ett bra komihåg, så deltog också Sverige( från 2002) i detta krig! Vad var anledningen till att man ställde upp? Var det för att få krigserfarenhet eller kanske närmare sanningen, man lyssnade för mycket på USA och att Sverige deltog av politiska skäl. Sverige fick också offer i blod och pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar