tisdag 3 september 2019

Ser vi ett svenskt glasnost?

Det otroliga har hänt, att ”svenska deep state” har vaknat och börjat agera. Kanske är det Sverigebilden, kanske är det ekonomin, kanske är det en sorts tillnyktring från en sorts religiös entusiasm för flyktinginvandring och öppna gränser i media och politik som inte fallit väl ut. Det har varit för extremt. Förutom vad Damberg sa nyss om "värdegrunden" så tycker Foliehatten, att han allt sällan ser ord som "mångkultur", "öppna gränser" och "värdegrund" användas i debatten. Motorn i det som händer är förstås medvetenheten om, att svenska folket inte längre låter sig föras bakom ljuset, varken av mörkläggningar eller halv- eller hellögner. Vad den svenska ”deep state” är för något, kan kanske vara värt en diskussion. Och skuldfrågan bör hållas levande och att det bör utkrävas ansvar!

Vi kan backa tillbaka till 2012. Anders Borg sa under ett besök i Washington USA April 2012, under ett föredrag med rubriken "Lärdomar från Sverige om den finansiella krisen.
Borg: ”Sverige är nu i absoluta tal det land som har flest invandrare i Europa. Vi tar, i absoluta tal, emot lika många människor som Frankrike, England och Tyskland. Sveriges befolkning är ungefär tio miljoner, medan Frankrike, Storbritannien och de andra är omkring 50, 60, 70 miljoner. USA förser oss med de här inflödena. Ni krigar och vi får flyktingarna.”

Han förklarade att han betraktar den stora invandringen från länder som Irak, Somalia och Afghanistan som en "tillgång för det svenska samhället" och att regeringen har fattat beslut om att "öppna gränserna".
Borg: ”Den största etniska minoriteten i Sverige är för närvarande irakierna. Vi har en mycket stor iransk grupp, en stor grupp somalier och en ganska stor grupp från Afghanistan. Vi anser att det här är en tillgång för det svenska samhället och vi har, i ett regeringsbeslut 2008, öppnat upp gränserna, vilket har lett till att även en massa kineser, indier och ryssar kommer för att arbeta åt oss.”

Borgs uttalande om att regeringen hade öppnat upp gränserna syftar sannolikt på den liberalisering av Sveriges regler för utomeuropeisk arbetskraftsinvandring som genomfördes i december 2008. Reformen har lett till ett omfattande missbruk/fusk reglerna, där invandrarföretagare skapar skenanställningar och säljer arbetstillstånd till människor som vill ta sig till Sverige.

Foliehatten anser att i detta tal, finns svaret på den Allians förda politiken. Borg utövade signalpolitik i USA för att blidka USA:s intressen. Finns ingen annan förklaring!
Sveriges handelsöverskott, sättet vi undvek det värsta i finanskrisen 2008, vårt klena bidrag till "kriget mot terrorn", amerikanska säkerhetsgarantier för Sverige, utan "betalning" och envisa påståenden om antisemitism, ja till och med nazism i landet krävde en motprestation till Obama och den demokratiska statsapparaten i USA.

Våra valda politiker valde konceptet importera mångkultur enligt amerikansk förebild för att imponera på Obama. I det ingick också, att hålla SD borta, nazisterna och högerpopulisterna. Det handlar alltså inte alls om SD eller migranter, utan om makt och maktordning. Mål och medel i ett globalt maktspel med rötterna i amerikansk inrikespolitik. Inte förrän Trump installerades ändrade Moderaterna åsikt om migrationen och SD.

S vågar inte ändra sig om SD ifall demokraterna vinner valet nästa år. Däremot kan de efter Hillarys kappvändning
i november förra året om migration, våga sig på att minska migrationen. Kanske har S, fått order om att så göra.
Hillary: ”Europe must get a handle on immigration to combat a growing threat from rightwing populists, Hillary Clinton has said, calling on the continent’s leaders to send out a stronger signal showing they are “not going to be able to continue to provide refuge and support.”

Många svenskar begriper inte, att SD aldrig kommer in i värmen i svensk politik, förrän de partier som samarbetar med demokraterna i USA, ändrar sig i högerpopulist frågan. En fråga som grundar sig i en judisk rädsla för nationalism i Europa. Den omsvängningen i USA, ser inte ut att ha förutsättningar att genomföras. Därför kommer omsvängningen att tvingas fram. SD har insett, vem som ger order till S och hastigt har SD börja föra sin egna signalpolitik och det är ingen slump? SD har insett varifrån svensk politik får sina styrsignaler ifrån. Det är inte EU och Bryssel, utan USA.

SD vill samarbeta med Donald Trumps administration
och i fredags träffade Mattias Karlsson företrädare för det amerikanska utrikesdepartementet i Washington DC, kan Expressen nu berätta. Karlsson var gäst på Candace Owens bröllop häromdagen (den obildade Niklas Svensson,Expressen, kallar henne Candance), så det är förmodligen hon som dragit i trådarna.

Mattias Karlsson: ”Det var ett produktivt möte som i någon mån var historiskt.”
Det är inte svårt att se Karlssons strategi. Stärka banden till Tory och GOP(rep.) och kapa banden till högerpopulismen, på kontinenten. Nu med Boris Johnson som partiledare för Tory, så är den strategin inte längre riktigt lika dödfödd. Det är faktiskt möjligt, om än osannolikt att Tory utvecklas i någon mån åt rätt håll, det är för tidigt att säga än.
Samtidigt sätter Karlssons utrikespolitiska manövrar fingret på behovet av ett riktigt högerpopulistiskt parti i Sverige. AfS fick över en procent i senaste Sentio, rekord. Det skulle inte alls förvåna, att den trenden fortsätter att stärkas.


Trump vinner också nästa års presidentval och då måste S och deras stödpartier välja mellan att anpassa sig till Trump eller komma i opposition mot USA:s regering. S avvaktar valet och inte förrän efter presidentvalet nästa år är klart, kommer S eventuellt att byta politik mot SD eller om det sker något radikalt med Barrs utredning som träffar och fäller demokraterna i USA. Innan dess kommer inte S, att börja föra SD:s migrationspolitik.

Intressant blir att att se vad som händer med JÖKregeringen och stödpartierna. Vad händer om S lägger om politiken rejält i denna fråga, för att försöka vinna valet 2022. Till skillnad från Alliansen vill S ha makten till varje. Med alla till buds stående medel. Alla. Då är den aktuella politiken bara medlet. Målet är makt. Att använda SVT som propagandamaskin för att ändra folks syn på detta, ingår i spelet.

Självklart vill S
framstå som frälsarpartiet, vännen som aldrig sviker. Det skulle inte minst ge röster och möjliggöra fortsatt maktinnehav, något partiet så uppenbart ser som överordnat alla politiska frågor. Den klassiska socialdemokratiska politiken står inte heller på något sätt i motsats till en repressiv migrationspolitik, tvärtom. Det praktiska problem de har nu, är att de har målat in sig i ett hörn med sitt högljudda ylande om stöveltramp, bruna tider och humanism i sin mest retarderade form.

Reträttvägen är svår, även om partiets rötter står väl i samklang med repatriering. Problemet är inte bara retoriskt, man måste förklara varför det som var fel nu, är rätt imorgon, utan också att partiet är så genomsatt av den nya vänsterns genuskompetenta septumpiercade feminister som är fullständigt oförenliga med varje form av rimlig politik på något område. Jan-Emanuels artikel för ett par veckor sedan lät oss dock, få en glimt av lösningen, när han hänvisade till att S tvingats att driva
C och MP:s migrationspolitik. Givetvis en lögn, men på samma sätt sammanfaller ju också Alliansens migrationspolitik under de år som den hade makten med den hittills rådande, så det går lätt att skylla på andra. Med hjälp av de trogna lakejerna i de statskontrollerade medierna, kan det nog gå att lura en del av befolkningen, att det faktiskt är S som står för lösningen och de andra partierna för problemet.
Ett annat problem för S med en förändrad migrationspolitik är väljarbasen de har bland invandrare som röstar på S i hög grad.
 
Ingen vill sitta med ”Svarte Petter” i knät. Inte ens Annie Lööf och hon har sovit, fram till nu. Expressen skriver:
”Centerpartiet har under Annie Lööfs ledarskap intagit en liberal ytterkantsposition i riksdagen när det gäller migrationspolitiken.
Hon var starkt kritisk när gränskontroller infördes under flyktingkrisen och kallade Stefan Löfvens drastiska omläggning av politiken för ”beklämmande”.

Inför valet i fjol var partiet också med och drev fram den så kallade gymnasielagen, som innebar att 9 000 ensamkommande unga fick ny möjlighet att stanna i Sverige. Och som en del av regeringsförhandlingarna med Socialdemokraterna efter valet fick partiet igenom en utvidgning av rätten till familjeåterförening.
Men enligt Annie Lööf är Centern både pragmatiska och kompromissvilliga och vill ha en lösning där Sveriges asyllagstiftning är i linje med övriga EU.
Framförallt vill vi ha breda och blocköverskridande uppgörelser nu. Vi vill ha en migrationslagstiftning som ligger i linje med övriga EU-länders. Vi tycker att den ska anpassas mer till andra EU-länder, både vad det gäller försörjningskrav och anhöriginvandring, säger hon till Expressen.

Men kan ni tänka er att vidta åtgärder som kraftigt minskar antalet asylsökande till Sverige?

Lööf: ”Vi har en politik som står för både ordning och reda och medmänsklighet. Det är ingen hemlighet att många av de förslag vi lagt genom åren kommer innebära att det eventuellt blir ett minskat söktryck till Sverige. Det har att göra med att vi harmoniserar många av regelverken med övriga EU-länder”
Lööf fick tydligen fart med att visa sin position, men det visar tydligt, att det inte är i linje med EU? Det är i linje med Hillary Clintons anvisningar.
Frågan är nu vem som kommer att sitta med ”Svarte Petter?” Kan det stå mellan MP, och V?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar