lördag 7 september 2019

Är Thorwaldssons utspel ett spel för gallerierna?

Nu börjar man agera på Norra Bantorget. Överstebossen Thorwaldsson på LO-borgen - som käkat sömnpiller sedan JÖKen, har gått ur sitt ide och tar till storsläggan och skriker, nej vrålar i Expressen.
Stoppa skattesänkningar
Slopa föräldrarveckan
Stoppa ta hit okvalificerad arbetskraft som efter 4 år kan ta hit hela sina familj efter rena bedrägerianställningar och det framkommer tydligt, att han är vansinnig och därmed ärlig samt korrekt i sak.
Dessutom som lök på laxen säger Thorwaldsson som det finns en majoritet i Sverige: "Det finns absolut noll folklig förankring för att ha en mer generös flyktingpolitik."
Foliehatten undrar om LO har blivit rasister? Stram flyktingpolitik och ingen arbetskraftsinvandring till okvalificerade jobb. Är inte det SD har sagt tidigare och blivit beskyllda för att vara rasister?

Det man kan fundera över om det är ett beställningsjobb eller testballong från Löfvén, för att se hur samarbetsparterna reagerar. Med tanke på att Annie & Co gärna visar resultaten (och därmed priset) från Januariöverenskommelsen, är det ”back to basic” som gäller. Det Thorwaldsson säger kommer direkt från S, han sitter i S verkställande utskott. Han är en megafon och används som testballong och han är inte dum, men däremot en partipolitiskt lagspelare.
Verkställande utskottet handhar med ansvar inför partistyrelsen den omedelbara ledningen av partiets verksamhet. Utskottet ansvarar för att beslut som fattats av kongressen och partistyrelsen blir utförda.
 

Man kan också undra varför Thorwaldsson spelar ut detta just nu! Den 10 september öppnas höstriksdagen och där kommer också höstbudget att läsas upp. Värnskatten för höga inkomster kommer att avskaffas till en kostnad av 6 miljarder, ett förslag från C och L som nu går igenom. Foliehatten tycker att dessa 6 miljarder istället skulle gå, till att höja pensionerna.

Det är inte alls märkligt, att Thorwaldsson först nu tar han bladet från munnen och man kan undra varför han inte gjorde detta för någon månad sedan. Kan Thorwaldssons utspel vara, de senaste veckornas alla händelser? Det jäser rejält hos den kritiska massan, genom PK-medias taskiga drag att börja skildra verkligheten i Sverige. På kort tid och på löpande band inom det känsligaste av alla ämnen Filipstad, gäng skjutningar, kommuners usla ekonomier etc.
Thorwaldsson: ”Läget ute i många av landets kommuner är så ansträngt att regeringen, Centern och Liberalerna behöver förhandla om januariöverenskommelsen och skjuta stora reformlöften på framtiden.”
Det märkliga är att han nu, öppet vågar konfrontera sin statsminister i Aftonbladets konkurrent Expressen. Löfven är en teflontyp av sällan skådat slag, men det skulle gränsa till omänsklighet om hans ytskikt inte bränns igenom snart.
Vem i MSM
(kanske Expressen i inlindande former) kommer med en första vink om att ”kejsaren är naken”, eller prosaiskt, att Löfven är ett farligt skämt för Sverige och måste uppmanas att lämna över till annan i partiet? Damberg eller Ygeman! Med Damberg kan sista åren före 2022 SAP stegvis förebåda, att ta sig ur de värsta låsningarna Löfven ställt till med och hoppas på att väljare ännu en gång går på bluffen. Kan bli som igår, när Wallström avgick, att Löfven anger samma skäl! Båda har pengar, så de kan äta kaviar och dricka champagne nästan var dag.
LO föreslår ett statligt byggbolag, mer statlig finansiering och blandade boendeformer. Syftet är att öka bostadsbyggandet och att fler ska kunna ha råd att bo bra. Förslagen är en del av LO:s jämlikhetsutredning. LO:s är kanske lösningen på hur migrations- och mångkulturproblemet kan lösas fort och lätt. Kommuner med stora kostnader för statligt sanktionerad invandring går samman och bygger hyreslägenheter centralt i Stockholm med statligt stöd, med hjälp av LO. Parker och parkeringsplatser kan bebyggas och förtäta staden med en form av social ”housing” i kostnadseffektiva bostäder i form av höghus om minst 60 våningar.
Från de drabbade kommunerna flyttar arbetslösa migranter till den mer dynamiska arbetsmarknaden i Stockholm och värdeökning på dessa centrala fastigheter tillfaller fattiga kommuner, runt om i landet. Hyran för "social housing" betalas via Stockholmarnas socialbidrag till de "utsatta" migranterna.
Garanterad inkomst och minskade kostnader för drabbade kommuner.

LO
blir nöjda, fattiga kommuner blir nöjda. JÖKregeringen blir också nöjda, för nu kommer statsbudgeten för migrationen att minska. DN läsarna får ta del av berikningen, varför också de blir nöjda. Det borde också gå, att införa ett snabbspår, för att införa ett "Stockholmshus" per kommun. Ett undantag görs från plan och bygglagen, för att lösa en akut kris.

Vilken prydnad med en 60 våningars skyskrapa i kanten av Humlegården döpt till "Filipstad." Succén är given. Skyskrapan kommer att ha 400 lägenheter med plats för så gott som alla migranter från Filipstad som nu får en chans att fortsätta sitt sökande efter lycka, där de är som mest välkomna - Östermalm.

En annan given plats för en skyskrapa är Norra Bantorge
t, så att LO kan betrakta sin skapelse dagligen. Förslagsvis döpts till "Palmehuset!" Det finns mängder med lämpliga platser i centrala Stockholm. Migranterna gillar inte att pendla, varför de måste bo centralt. De kan ta sig över kontinenter, men inte pendla till arbeten. Det kanske till och med väljer att bosätta sig utifrån etnisk tillhörighet. New Mogadishu i Berzelii park, måste ändå vara en framgång för alla parter. Mångkultur på riktigt hos de som förespråkar det mest. Vad kan gå fel?
Innan Foliehatten somnade igår kväll funderade han inte om Thorwaldssons utspel som vanligt bara är ett spel för gallerierna, för att vissa att S tar problemen på allvar!

1 kommentar:

  1. Bra förslag med tanke på de nya boendenas placering och inte minst på dess höjd.

    SvaraRadera