fredag 6 september 2019

Klimatreligionen ger vibbar av Tysklands 30-tal!

Sverige, EU och FN styrs i dag av en ny sorts SS - legion, ”Klimatisterna”, där bara en sanning får lov att uttryckas och där hånfullheten mot demokratin och mot de som är dissidenter, har nått ytterst obehagliga proportioner. Säkert ingen tillfällighet, att det bara är pensionärer som har minst att förlora, är de som fortfarande vågar stå för sanning och rätt, utan att repressalier kan sättas in, mer än i ord. Ordvalet får Foliehatten, att associera till 30-talets Tyskland. Det går inte att läsa MSM eller se SVT nyheter. Klimatförändringar, klimathotet, flygskam, köttskam m.m. 

”Klimatprojektet” har ingenting med klimat och vetenskap att göra. Det är ett makt-projekt. ”Global governance”, global makt. Christina Figuere, toppnamn inom IPCC har uttalat sig publikt och sagt, att det handlar om att ersätta kapitalismen med ett system som skall säkerställa en ”rättvis fördelning” av planetens resurser. En ”världsregering.” Socialister
s och kommunisters våta dröm. Klimatalarmisternas våta dröm är …… att FN styr världen. Kommunism jorden runt. Vi som läst lite historia begriper att ….. Då går allt åt pipsvängen.
Att svenska folket inte begriper detta, är mycket märkligt!
Östling har rätt. Vad får vi för pengarna? Ingenting!

Om inte politikerna trampar i klaveret, så
har de sett till att få en hyfsad pension. Det är alldeles på tok för lukrativt att vara politiker i Sverige (Jfr Norge). Glöm inte, att politiker ofta dessutom saknar yrkesutbildning och kanske till och med, skulle få svårt att skaffa ett jobb som underbetald vårdbiträde eller biljettkonduktör(se på Ohly som fortfarande går på bidrag). Vem sjutton i den situationen vill riskera sin karriär, genom att inte vara lojal mot sitt parti? Kanske en aspekt vi borde fundera över, när politiker verkar helt helknäppa.

En av
de största spridarna av lögner och fake news är Expressens klimatredaktion. Bonniers satsar stort på Sveriges största klimatredaktion. Expressen skrev för någon vecka sedan: Greta har nått fram till USA. Nu måste journalisterna göra jobbet.

Expressens klimatredaktion bestående av Jessica Bergh, Filippa Rogvall, Matilda Nyberg, Emma Boëthius och Karin Sörbring.
Emma Boëthius, tidigare Stora journalistpriset-nominerad chefredaktör på nyhetsbyrån Siren, leder bevakningen på redaktionen, som består av Matilda Nyberg, som kommer från vår grupp för undersökande journalistik, Karin Sörbring, som gjort personliga intervjuer, Filippa Rogvall, tidigare politikreporter, och Jessica Bergh, som jobbat för Aktuell Hållbarhet.
Emma Boëthius: ”Vår ambition är att förklara, konkretisera och gå på djupet. När vi rapporterar om bränderna i Amazonas är vi noga med att reda ut allt. Är de fler än tidigare? Är bilderna som cirkulerar äkta?”
På samma sätt kommer du genom klimatredaktionen få mer sammanhang; när det kommer en larmrapport om att halloumi kan vara värre än kött, men också när klimatförnekande sprids på sociala medier. Expressens klimatredaktion är journalister, inte aktivister. Vi ska berätta mer, ur fler perspektiv så att du själv kan bilda dig en åsikt.
I presentationen framgår, att dessa kvinnor inte har någon akademisk utbildning i ämnen som berör klimatet, utan de är journalister. För att överhuvudtaget förstå vad ett sådant komplicerat ämne som klimatet är, anser Foliehatten, att de är aktivister, trots, att de förnekar detta.
Den 24 maj skriver Expressen: ”Vi förändrar väderservicen efter klimatnödläget!”
 
Trots att Foliehatten läste artikeln om klimatnödläget, framgår det inte vad nödläget handlar om, mer än supervärme och att de dagligen redovisar koldioxidhalten.
Expressen ger några jämförande data:
# Starten av den industriella revolutionen: 280 PPM.
# När Mauna Loa-mätningarna inleddes 1958 var nivån 315 PPM.
# 400 PPM-gränsen passerades 2013.
Enligt Expressen har klimatforskaren James Hansen sagt, att vi borde ligga på 350 PPM.

Fakta är, att det finns 400 PPM koldioxid ( CO2) i atmosfären. 400 miljondelar som är detsamma som knappt en halv promille.
Sedan 1800 talet har halten CO2 ökat med 100 PPM som är detsamma som en tiondels promille. Samtidigt har folkmängden ökat sju gånger.
Av dessa 100 PPM är inte allt påverkat av människan, men bortsett från det så är hela världens ökning från 1800 talet en tiondels promille av Jordens atmosfär.
Av denna tiondels promilles ökning av CO2 ansvarar Sverige för 1,7 promille.
1,7 promille av en tiondels promille. Sug på den klimatforskaren James Hansen och Expressen.

Masshysterin börjar anta skrämmande proportioner, eftersom klimatnödläge är en omöjlighet. Klimatändringar sker inte så snabbat, att det kan komma som en överraskning och bör därför inte skapa klimatnödläge. Foliehatten får ett intryck av desperation, inte över klimatet, men är det inte en desperat kamp om folket vi ser? Vi ser stora aktioner globalt i stort sett varje vecka.

Klimatnödläge är en mycket drastisk ord att använda och om vi tittar hos Synonymer.se - nödläge = nödsituation, kritiskt läge, tvångsläge, katastrofläge, trångmål. Då inser man att klimattokarna totalt spårat ur, med sitt påstående.

Foliehatten funderar
över, hur de tänker i Göteborg. I början av april blev det stora rubriker i Aftonbladet om att Göteborg borde utlysa ett s.k. ”klimatnödläge.” Man hade lyckats samla ihop inte mindre än 1200 underskrifter för detta förslag till kommunalfullmäktige. Vad detta skulle innebära för Göteborg och framgår inte riktigt. ”Enligt förslaget ska nödläget pågå till den sista december 2021. Om utsläppen inte sjunkit med 32 procent per år fram till dess så ska det fortsätta ännu längre. Exakt vad nödläget innebär i praktiken framgår inte.”

Verkligheten är, att det inte finns ett klimatnödläge för Göteborg, åtminstone inget som beror på klimatet. Det enda nödläge som finns i Göteborg, beror inte på klimatet eller ens vädret, det beror på politiker som fullständigt tappat det lilla förstånd de eventuellt hade. Västlänkens ombyggnadskaos i lervälling, är nog den rätta benämningen för ett nödläge. Foliehatten undrar om det inte är Göteborgsskämt. Så korkade kan väl ingen människa vara som vill utlysa klimatnödläge. Fast 1200 skrev under, så man kan undra!

John Cristy är mycket intressant då Christy ingår i Trumps nya kommitte….och särskilt avslöjande är följande uttalande och påstående: ”Over 50% of the warming during the last 50 years, is caused by humans” fick ganska måttliga 52% stöd av medlemmarna i ”American metheorology society.”

Då är det ytterst avslöjande att IPCC säger, att det med extremt stor sannolikhet är, mer än hälften av denna uppvärmning är orsakad av människan. IPCC kan vara representativa för de staber av programmerare och modellbyggare som efter många års ihärdigt arbete, är fullständigt förblindade av sina egna luftslott, där man uppenbarligen saknar modeller av ”naturlig variation”. Hur i helskotta kan man modellera något, man inte har en aning om hur det fungerar. Vi får hoppas att det nu blir ett räfst och rättarting.

Den franske filosofen Pascal Bruckner går till frontalangrepp mot användandet av barn som ”sanningsvittnen” i klimatfrågan. Han hänvisar bla till Platons tankar om faran för demokratin när hierarkier vänds upp och ner, där föräldrarna behandlar barnen som jämbördiga, där mästaren smickrar sina elever och där de äldre försöker leva som de unga. Han är självfallet därför också mycket kritisk till Greta Thunbergs föräldrar och det mediespektakel som omger henne.
 
Varken MSM eller SVT vill kännas vid vad IPCC rekommenderar. De rekommenderar, att kärnkraften ska fördubblas? IPCC anger olika scenarier för att nå ”1,5 graders målet” med mer eller mindre andel kärnkraft. Om stödet till vind och sol tas bort och vind och sol inte har företräde i elnätet, så behövs inga subventioner till kärnkraften. Eventuellt ska vind och sol betala, när de inte kan producera, så att annan produktion måste täcka upp. Idag kan annan produktion stå still större delen av året och bara få inkomster kort tid av året när effektbehovet är stort. Kärnkraft är det idag säkraste, effektivaste och hälsosammaste energislaget som vi känner till. Det vore synd om Sverige förblir omsprunget, även på detta område. Vattenfall som äger Ringhals hel ägs av staten som spekulerar i högre elpriser när kärnkraften läggs ned vilket i högsta grad är ett politisk beslut. Vi kan alltså se framemot ännu högre elpriser!

En kol- och två syreatomer bildar CO2. Kolet bildar växternas kolhydrater med hjälp av fotosyntesen och det smaskar veganer, så gärna i sig. Koldioxid som återgår till atmosfären, när vi eldar upp ett vedträ som innehåller cirka. 40% kol.
Utan CO2 inget liv på Jorden. CO2 är ingen förorening som president Obama påstod, utan livets viktigaste byggsten. Det känner alla trädgårdsmästare till och det dräller inte av koldioxid i atmosfären och det är så lite, att det räknas som en spårgas.
 
Foliehatten tycker att de som läser detta inlägg, skall fundera över JÖK-regeringens, med framförallt MP:s klimatpolitik. MP:s El-cykelbidrag är och har varit en skandal, då det inte påverkar klimatet åt något håll. Det har visar sig, att batteritillverkningen är kopplat till barnarbete. I SVT Rapport berättade man om, att många barn måste jobba i koboltgruvor. Lövin twittrade så glatt över nya eventuell batterifabrik i Sverige, samt hur klimatklivet bidragit till minskade utsläpp p.g.a. alla laddstolpar. Gruvor däremot ska tredje världen stå för. Lite barnarbete där får vi stå ut med, för att klimatministern ska göra omvärlden avundsjuk på Sverige. 
 
Tillägg: Den norska tidningen Nordlys skriver, att det svenska fartyget M/S Malmö har fastnat i isen på Svalbard, Det bästa av allt, det var klimataktivister ombord. Nyheten väcker munterhet hos kritiker: ”Kanske hade de läst i media att det skulle vara isfritt där uppe nu!” Båtresan lanserades som en ”klimatmarsch” i spåren av polarforskaren Ludolf Schjelderups resa för 88 år sedan. I stället för nedsmälta isberg, glaciärer och öppet hav, möttes man av massor av is. För att rädda dem sattes båtar och helikoptrar in. Foliehatten kan inte annat än le!

1 kommentar:

  1. Påminner möjligen om situationen i Tyskland om man vänder på det... Där försökte man skydda det egna folket från främmande krafter som skapat total misär i landet med 150.000 självmord/år där folk fick lämna ifrån sig hus o hem till bankirerna o många knappt hade mat. De var utsatta för ett högst verkligt hot. Judiska Bolsjeviker. Som just haft ihjäl 30+ milj kristna i Ryssland. De kunde man däremot likna vid klimatisterna möjligen. Samma krafter som nu.

    SvaraRadera