måndag 9 september 2019

Är Janne Anderssons fotbollsfilosofi hållbar!

Många var lyriska efter Sveriges seger över Färöarna. Kung-Isak var född och Sverige såg ut som Barcelona. Det räckte att Norge kom på besök, för att släcka den drömmen. Svensk fotboll år 2019. Vilket jävla sömnpiller gårdagens match var! Kul att se Alexander Isak som i alla fall försökte. All respekt till Robin Quaison och Alexander Isak som spelar bra och sjunger nationalsången. Riktiga krigare!
Men det där PK-snacket innan nationalsången, är det någon som vet bakgrunden till det? Det var helt sjukt och läskigt och sådant dravel, har inte med fotboll att göra. Värre än Nordkorea, Vitryssland och ISIS-kalifatet tillsammans.
 
Många spelare i gårdagens match var riktigt urusla, så man ska inte förvänta sig för mycket, av de matcher som är kvar i år, men herregud vilken dålig fotboll det spelas igår av svenskarna. Ganska bedrövliga första 10 minuter. Knappt en passning som satt.

En match skall kännetecknas av - kämpa kämpa, vinna nickduell, kämpa kriga, ut med bollen på kanten slå inlägg och försöka nicka in den i mål. Hur ofarliga, kan man framstå med bollinnehav? Sverige siktar på världsrekord. Passar sig in i återvändsgränder och tar 5 sekunder på sig att göra det för att försäkra sig om att norrmännen ska hinna läsa det.

1-1, var inget vidare resultat. Den enda slutsats man kan dra från denna match, är att det kunde ha varit värre. Dags att börja träna lite mer på taktik och det är inte Janne som skall hålla i den. Han har visat, att han inte håller! 
Det var härligt att se, Jannes spelidé och Sverige som håller på att bygga upp en originell och fräsch spelplan inför framtiden, av gamla trötta spelare. Brutala, stångande långbollar i den leriga gärdsgården. Det spel som visades upp, bådar för nåt extraordinärt mot Spanien.

Innan matchen var Foliehatten nervös för Granqvist. Frågan var om han kommer att hänga med. Redan efter ett par minuter ser man, att han snubblar på bollen. Granqvist var nära att ställa till det flera gånger. Lindelöf och Granqvist spel började, med varsitt idiotpass. Andra gången straffade det sig. Janne ska kritiseras för att han inte ser hur slut Granqvist är. Granqvist tar med sig formen från Helsingborg och han lever bara på gamla meriter. Han är slut som spelare på den här nivån. Det gick fort, för i VM var han kung. Är han kvar för, att han är folklig?
När skall Janne inse det. Varför kan han peta Berg, men inte Granqvist? Granqvist är en säkerhetsrisk numera. Brutalt usel i Allsvenskan på sistone.

Bedrövligt att det ska gå så långt, innan man plockar bort spelare som uppenbarligen inte håller. Det är även brutalt respektlöst mot alla de andra talanger som vi har. Det finns absolut ingenting som talar för, att han ska vara garanterad en startplats med tanke på, hur hans säsong har sett ut. Lagerbäck log åt det svenska försvarsspelet. Det är det typiska Lagerbäck-flinet efter målet och man kunde riktigt se, hur han njöt, den gamle räven.
 
Många som följer landslaget, måste älska Jannes och hans "generationsbyte" och efter VM, har det varit väldigt dåligt med framsläpp av unga talanger. Att Granen efter en horribel säsong i Sverige startar, istället för Pontus Jansson som presterar i England och är samma typ av spelare, är helt obegripligt. Jansson är dessutom en grym ledare.
Foliehatten tittade speciellt på Lustig. Så fort han fick bollen passade han bakåt i 99 fall av hundra. När han kom fram på kanten och slog inlägg, hamnade de i målvaktens händer. Lustigs inlägg och bakåtpassningar, är helt bedrövliga och har varit så i många matcher. Varför Janne inte testar en annan back, är mer än märkligt!
Målet som Forsberg gjorde, var det enda vettiga på hela matchen. Detta måste ha varit en av hans sämsta matcher i landslaget. Det dystra är att Sveriges främsta resurs till att förändra matchbilden är Berg. Janne har släppt fram Isak och det finns fler talanger som är bättre än Berg.
 
I pausen fick vi höra ett brandtal om mångfald och allas lika värde, av den kvinnliga speakern. Det skulle locka fram oanade feministiska krafter ur de svenska spelarna. Det enda landet och den enda staten i världen som något sådant kan hända.

TV4 hann med 15 sekunders analys av första halvlek. Man bara måste älska TV4:s studio snack. " Välkomna tillbaka, vad behöver Sverige göra i andra halvlek? Spela bättre, OK vi är tillbaka efter reklamen."
Vilken pajas kanal TV4 är, de har en lång tradition att ”pissa” på sina sporttittare. Sporten i sig är egentligen inte så viktig, det är alltid reklamen som är kvällens vinnare. Förmågan att fokusera på fel saker i fel ögonblick är utmärkande också, avbryta sändningen av en 5000m final i friidrott, för att ha en intervju med en pensionerad Bolt, ifall han minns sina toalettproblem från VM 2011.
 
Det blir 0 poäng mot Spanien hemma och Rumänien borta och i bästa fall 6 mot Malta borta och Färöarna hemma. Sannolikast inte 3 på Malta, kanske bara 1. Landslaget har fallit stort sedan Rysslands-VM. Troligt är att Janne Andersson går vid missat EM-slutspel. Han kan gå utomlands till klubblag eller landslag. Det blir att bygga nytt för den efterkommande och tänka om. Om det finns så mycket att hämta från U-23. Se sanningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar