fredag 13 september 2019

MH 17 flygplanets nedskjutning över Ukraina juni 2014, blev ett politiskt spel igångsatt av Ukraina, USA och EU!

På femårsdagen av nedskjutningen av det malaysiska flygplanet MH17 har EU i mycket märkligt uttalande bett Ryssland ta på sig sin skuld för nedskjutningen.

Det har aldrig presenterats några som bindande bevis, bara antaganden, att det var ryssarna som ansvariga för nedskjutningen. Givetvis har Sverige taget ställning för vem som bär skulden. SR: EU till Ryssland: Ta ansvar för nedskjutningen.

I sitt uttalande vill: EU att Ryssland skall samarbeta fullt ut i utredningen.  Fakta är att Ryssland har vägrats delta i utredningen, medan Ukraina fick delta och Ukraina har även veto. Malaysia har inte fått delta fullt ut i utredningen, ett avsteg från internationell praxis. Malaysias premiärminister Mahathir Mohamad sa nyligen i ett uttalande och hävdade att bevis för Rysslands skuld saknades. Hans kraftiga underminering av den holländska utredningen säger det mesta: ”Inga bevis, bara hörsägen!”

Den nederländska chefsåklagaren Fred Westerbeke i den internationella kommissionen Joint Investigation Team (JIT) åtalade nyligen,fyra namngivna män, för nedskjutningen av det malaysiska flygplanet MH17.

Lördagen den 7 september 2019 släppte Ukraina 35 fångar och satte dem på ett plan till Moskva. Vladimir Tsemach som var en befälhavarna för utbrytarrepubliken Donbass, var med bland de fångar som släpptes, när det malaysiska passagerarplanet MH17 sköts ned. Han har utpekats som en av de huvudansvariga för nedskjutningen. Frisläppandet av Vladimir Tsemach, innebär att Kiev, nu medger, att anklagelserna var ogrundade. Om Tsemach verkligen som "Bellingcat" påstår, gett order om nedskjutningen, skulle han vara en efterlyst internationell brottsling.
De holländska utredarna försökte också hålla skenet uppe, genom att kräva att Kiev stoppade frigivningen av Tsemach. De höll också förhör med honom, kort innan han sattes på flyget.

Ukrainas nye president Vladimir Zelenskij
förstår att anklagelserna mot Tsemach var ett politiskt hopkok av Ukraina, USA och EU som inte höll. Tsemach kidnappades från Donbass och skulle enligt planen ”släpas” till Haag och bli anklagad för, att ha avfyrat en rysk Buk-missil. Kidnappningsoperation genomfördes med hjälp av den brittiska specialstyrkan SAS som specialiserade sig på liknande uppgifter i Mellanöstern.

Vladimir Zelenskij har också varit
mycket ärlig med provokationen i Kertj i november 2014. Händelsen som hela Västvärlden valt att betrakta som ett "ryskt brott mot internationell rätt" har av Zelenskij beskrivits som ett cyniskt spel med sjömännens liv, för att ge expresident Porosjenko poäng i valrörelsen.

President Zelenskij avslöjanden om händelseförloppet, drar ner ”byxorna” på alla inblandade aktörer på ett pinsamt sätt. Det innebär att Ukraina medger, att Tsemach inte längre, är en förbrytare. Det torde också innebära, att Kiev hoppar av ”spelet” om MH17 som är så nödvändigt för de inblandade.
De ukrainska extremisterna rasar mot president Zelenskij
och det var MH17-anklagelserna som fick igång sanktionerna mot Ryssland.

Frisläppandet av Tsemach och Mahatir Mohamads sågning av nedskjutningen av det malayiska MH 17-planet, kommer att ge svenska politiker och medias(med Oksanen i spetsen) ”yrkesrussofober” problem, vad skall de nu hitta för nya anklagelser mot ryssarna, för att hålla grytan kokande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar