måndag 23 september 2019

Är Ardalans utspel om migrationen ett spel för galleriet?

Den s-märkte ministern Ardalan Shekarabis utspel på Facebook om migration och mångkultur är väldigt omtalat på sociala medier och valda delar av pressen som SvD. Givetvis har det ett mycket stort nyhetsvärde, att en minister i regeringen går ut med åsikter i migrations och mångkulturfrågan som är precis tvärt emot förd politik under många år. Tvärtemot Stefan Löfvéns förda åsikt. I alla fall fram till nu.

Regimmedia SR och SVT är däremot än så länge, vad
Foliehatten sett helt tysta i frågan. Det är som det aldrig hänt. Eller är det som de vill att det aldrig skulle ha hänt? Vill de se vilken politik som vinner, innan de väljer vinkling på händelsen?

I ett känslofyllt inlägg på Facebook skriver Ardalan Shekarabia att den stora invandringen hotar sammanhållningen i Sverige och man måste hålla antalet nyanlända på låga nivåer . Den nationella identiteten måste stärkas och gemenskapande institutioner upprättas. Nyanlända måste göra sig anställningsbara och ta eget ansv
ar.
Shekarabia: ”Idag var jag i Kronoberg för att presentera budgeten. Började dagen med att träffa Växjös kommunledning. Bra och konstruktiv samtal om kommunens läge och statens roll.
Åkte därefter till Alvesta, för att besöka Grönkullaskolan. Mötet med lärarna och skolledning gjorde avtryck
. 75 % av eleverna i skolan har annat modersmål än svenska, dock relativt få nyanlända. På andra sidan Alvesta finns en annan skola, där över 90 % av barnen har svenska som modersmål. Den extrema skol- och bostadssegregationen har alltså även nått glesbygdskommuner som Alvesta, något som jag tänkt på i samband med många kommunbesök utanför storstäderna under de senaste åren.”
Det finns mängder av vittnesbörd om hur det ser ut i den svenska skolan. Foliehatten kan inte annat än säga gratis till Ardalan, att han nu också har upptäckt verkligheten!


Han fortsätter: ”Men besöket på skolan idag väcker många tankar som följer med mig på planet från Växjö. Den stora segregationen, som nu även nått svensk glesbygd, är på riktigt ett allvarligt hot mot sammanhållningen, jämlikheten och tilliten i vårt land. Ett hot mot allt det som vi förknippar med välfärdslandet Sverige. Det stora frågan som alla politiker måste fokusera på är inte vem som bär skulden utan vad vi ska göra för att bryta segregationen och skapa ett jämlikt samhälle som håller ihop. För egen del drar jag följande slutsatser.
De senaste decenniernas kombination av växande klyftor, stor invandring och skev fördelning av mottagandet mellan landets kommuner, avreglering och marknadsanpassning av skol-, välfärds- och bostadspolitiken, nedmontering av gemenskapsskapande institutioner som enhetsskola och värnplikt och framväxten av segregerande religiösa friskolor har skapat ett allvarligt läge i vårt land. För att lösa problemen, och jag är övertygad om att vi kan lösa de här problemen, måste vi ta ett antal djärva steg. ”
Trots att regeringen formligen öst ut miljard efter miljard för att bryta segregationen och försökt att få en jämlik skola, få bort ghetton, har dessa miljarder varit bortkastade pengar, inget har lyckats trots alla satsningar.

Går man igenom kommentarerna och bland 527 varianter av "vad var det jag sa redan för 20 år sen" så är det några offentliga personer som kommenterat. Gustav Fridolin skriver och varnar för att lyfta på locket till invandringsdebatten. Shekarabi svarar Fridolin. 
 
Den illegale invandraren Shekarabi har tänkt på detta i flera år, men ändå inte agerat? Politiker som så här i elfte timmen inser att det är på väg åt helvete, äcklar Foliehatten. Är det inte deras jobb att leda landet åt rätt håll? Svenska politiker har gjort precis tvärtom under 2000 talet! Shekarabi är del av sossepartiet och etablissemanget som sänkt Sverige. Nu vill han få förtroendet, att lösa problemen han själv varit med och åstadkommit. I ett friskt land hade skyldiga politiker satts bakom lås och bom för landsförräderi!
 
Ardalan Shekarabi kom själv hit och sökte asyl. Han fick avslag, för det visade sig att han inte var född i Iran, utan i Manchester, England och brittisk medborgare sedan födseln. Förmodligen var hans föräldrar också brittiska medborgare, när de sökte asyl i Sverige? Skulle vara intressant att få se, vilka asylskäl som anfördes, när man flyr för sitt liv från Leeds? Precis som alla andra "flyktingar" gick han under jorden, levde i Sverige i ett helt normalt liv fast illegalt, utan att polisen jagade honom eller skickade tillbaka honom till England.

Han engagerade sig i SSU och fick så småningom stanna "av humanitära skäl."
Vem glömmer hans fifflande i SSU?
Så vitt
Foliehatten känner till, har han aldrig haft ett hederligt jobb, utan bara studerat och sedan gått direkt in i den politiska broiler-fabriken. Han kanske är en sympatisk person, men är han verkligen rätt person att säga något om att begränsa inflödet av "flyktingar"?

Först när SD håller på att springa om S, så ska man införa massa restriktioner som SD sagt för mer än 10 år sedan. Hålla mottagandet på låga nivåer? Man släpper in mer än 100 000 migranter varje år och har gjort det de senaste tio åren. Det spelar ingen roll om man helt stänger gränsen, vi har mer än en miljon människor som inte ska vara här som kostar oss minst 84 000 kr/år och individ. Det är dessutom de siffror du enkelt kan redovisa. Exkluderat är kriminaliteten och läkarvården de behöver Vi har släppt in gökungar som Shekarabi som nu ska bestämma hur vi svenskar ska leva och vilka vi ska ta emot. Städer som Malmö och Göteborg är förlorad
e, hela städer har tagits över.

Hedersförtryck? Det är väl mer än 20 år sedan Fadime blev mördad och man har inte gjort ett ”skit” sedan dess,
trots att Ardalan skrivit, att hedersförtryck och alla fenomen som hotar de värderingar som svensk lagstiftning bygger på, måste mötas med statens nolltolerans.
 
Som vanligt pratar sossarna om att spendera ännu mer pengar för att få ordning på analfabeterna. Allt ska lösas genom att ge betala mer i skatt. Det finns en anledning till att svenskar flyr skolor med muslimer i. Det är för att det är jättefint med invandring, men ingen vill ha det som granne. Egentligen är det stor humor. Försöker S skapa en Hanif Bali av Shekarabi?
 
Tåget har redan lämnat station för S, många kommunpolitiker står fortfarande kvar på perrongen, eftersom de fortfarande har kommunistblodet dunkande i hjärtat/hjärnan. Försök och omvandla S till ett SD light och de kommer förlora väljare till det nya V som kommer inom kort, efter det Jonas Sjöstedt blivit sparkad och Rossana Dinamarca tagit över.
 
Så länge S tänker sig att regera, med stöd av MP, C, L och V som samtliga är asylaktivister, så kommer omsvängningen begränsas till enbart retoriken. Det är bara spel för gallerierna i syfte att lugna allmänheten. Massinvandringen ska fortsätta till vilket pris som helst och haveriet är ett faktum. Det kommer heller bli de krafttag som behövs mot vare sig brottslingar eller terrorister.

Stefan Löfven har satsat på att bygga ett nytt politiskt block där värdegrunden består av verklighetsflykt, inkompetens, och naiv utopism. 
Många sossar tycket säkert det Ardalan säger, är bra. De tycker kanske, att det är skönt att någon däruppe i toppen säger detta. Faktum är dock, att sossarna gärna skulle minska på invandringen, men samarbetspartierna tycker fortfarande mängder med invandrare, är en bra idé.

Utspelet kommer inte innebära någon som helst kursändring avseende invandring hos S. Förklaringen är enkel, senaste valresultatet. Tittar vi på valdistrikt Spånga 22 (Rinkebysvängen) ser vi, att S och V tillsammans fick 89% av rösterna och så ser det ut i flera andra invandrartäta valdistrikt. Tror inte verkställande utskott gillar tanken att förlora dessa?

Omsvängningen kommer inte förrän
sossepartiet har avvecklats som politisk kraft. Det ligger nog fortfarande ett par mandatperioder in i framtiden, men hoppet överger aldrig människan, det kan redan ske i nästa val!
 
Det intressanta är att det går helt i linje med Widar Andersson ledare i Folkbladet.
Widar: ”Det är till exempel ytterst märkligt att det i den socialdemokratiska statsrådsfloran inte finns någon som på allvar problematiserar den fortsatt mycket höga invandringen till Sverige. Oron som finns ute i de välfärdsansvariga kommunerna och i de gråsossiga väljarleden borde speglas av personer på den högsta nivån. Medan den migrationspolitiska kommittén arbetar står diskussionsfönstret extra öppet även för statsråd. Lägg fluffluffet åt sidan och våga tänk högt och konkret.”
Man har väl helt enkelt tyckt att Widar resonerar klokt och skickat fram Shekarabi... Kanske just för att han har ett osvenskt namn.


Expressen skrev för några dar sedan att efter 25 år i politiken förbereder sig Ardalan Shekarabi, 40, på att ta över som partiledare efter Stefan Löfven som partiledare och statsminister och lanserar ett eget politiskt program. I det dolda har civilministern rest runt i partidistrikten och byggt upp ett starkt nätverk i hela landet. Det tror i alla fall hans medarbetare och politiska förståsigpåare. Med sin programförklaring närmar sig Ardalan Shekarabi också SD:s retorik i fråga om stram invandringspolitik och nationell samhörighet vilket får en del av hans partikamrater att jubla.

Foliehatten konstaterar att Bonniers inte förnekar sig. De har suddat bort att han är född i England och beskriver hans historia som att han kommit från Iran direkt. Hans förskönade CV är nu också bortblåst.
Rätt märkligt att Ardalan helt plötsligt mer eller mindre kopierar SD:s politiska agenda. Den senaste veckan har flera ledande kommunsossar vänt sig mot Löfvens "mitt Europa bygger inga murar"-tal. De har på ganska kort tid efterlyst migrationspolitik som väl överensstämmer med SD:s, mer än med S egna.
Foliehatten är helt övertygad om, att det har kokat rejält i landet under några år (speciellt efter 2015), så inser till och med en sosse, att detta är ohållbart.
Givetvis kommer det att föras fram ytterst försiktigt, så inga gamla gråsossar börjar hojta. Samtidigt kan vi förutspå direkt att MP, C,
L och V,  kommer att yla högt över detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar