onsdag 25 september 2019

Gretas kampanjande ger barn psykiska problem!

Greta Thunberg hyllas världen över i framför allt vänstermedia för sin kamp, mot att förhindra en klimatkatastrof. Det media totalt blunder för, är att Greta Thunberg skapat en "tsunami av unga människor som söker hjälp" och att hon skrämt slag och förorsakat psykiska problem för många ungdomar/barn, med sitt agerande.
 
Enligt The Telegraph har "protester från grupper som Extinction Rebellion, de senaste bränderna i Amazonas, är det de apokalyptiska varningarna från Greta som är anledningen. Hos vissa ungdomar/barn, är störningarna så allvarliga, att men ger dem lugnande medicin.
Extinction Rebellion är en socio- politisk rörelse med det uttalade målet att använda civil olydnad och icke-våldsamt motstånd för att tvinga regeringens åtgärder mot klimatnedbrytning , förlust av biologisk mångfald och risken för social och ekologisk kollaps.


Vid det högt rankade University of Bath, har en en grupp psykologer som arbetat med ungdomar/barn, påstått att de klimataktivist-föräldrar skrämmer sina barn. I ett stort antal växande antal sjukdomsfall, har det visat sig, att barn är "livrädda” för en klimatkatastrof och har "eco-ångest."

The Climate Psychology Alliance (CPA) driver en kampanj för att
barns “ rädsla för planetens framtid” ska erkännas som ett psykologiskt fenomen. CPA vill inte, att det ska klassas som en psykisk sjukdom, till skillnad från vanlig ångest och att orsaken till denna ångest, är"rationell!"
CPA:
s Caroline Hickman: "Många föräldrar ber om hjälp för barnen och det har eskalerat mycket i sommar. Symtomen är desamma som klinisk ångest, känslorna är desamma, men orsaken är annorlunda. Rädslan är planetens under gång och att alla ska dö."

I en rapport citerar de specifikt den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg som i år skapade rubriker, för sitt stöd för Extinction Rebellion. Gruppen vill öka klimatmedvetenheten genom “döds-protester” och fingerade begravningar för mänsklighetens framtid.
CPA rekommenderar att föräldrar använder en fyra-stegs-strategi för att förklara klimatförändringarna för sina barn utan att skapa "eco-ångest."


The Telegraph: ”Föräldrar bör först gradvis introducera dem till kända fakta och sedan fråga dem hur de känner sig innan de säger att det slutliga resultatet är obestämt. Slutligen bör föräldrar vidta praktiska åtgärder för att hjälpa,  till exempel genom att minska icke-återvinningsbart avfall och välja mat med ett bättre klimatavtryck.”
Kanske kan man underlätta och bota barns eco-ångest genom att berätta för dem, att det Greta säger är sagor och att hon (och hennes sekt) sprider en förödande skrämselpropaganda om något som inte finns: klimatkris och klimatnödläge. Man skall också säga till dem, att inte oroa sig, för det kommer aldrig att hända, att planeten kommer att gå under.

1 kommentar:

  1. Jo, om en 5 000 000 000 år!
    Fast då är vi alla döda.
    Men inte dumheten, givetvis...

    SvaraRadera