onsdag 4 september 2019

Alla väntar med spänning hur Brexit utgången kommer att se ut – SVT svartmålar!

Många minns dagen efter Brexit-omröstningen. SVT hade blodröda bokstäver över hela bilden! "Storbritanniens fall", "värsta sedan andra världskriget", "mycket tyder på att Storbritannien kommer att kollapsa", "konkurs", och så kopplade man som vanligt ihop Brexit med fascism, nazism, rasism och barnmördare. Det var direkt pinsamt att beskåda, hur SVT försökte svartmåla Brexitröstarna.

Att lära sig av tidigare misstag är inte SVT:s starka sida. Populism, främlingsfientlighet, fascism mm mm har man hört förut, till leda. Sverige står och skrattar vid sidan om; "Haha, det här kommer kosta UK så mycket. De gräver sin egen grav". Och det är typiskt naiva Sverige. De som står utanför EU, kommer att bli de som skrattar bäst i slutändan. 

Svenska journalisternas folkförakt, är så pass påtagligt, att man häpnar över deras naiva vanföreställning om, att det svenska folket inte förstår deras agenda. De kallade Brexitresultatet för högerextrema vindar och populism och de kan inte få in i sina ”skallar”, att en majoriteten av britterna ville lämna EU. De inser inte heller, att denna "lilla högerpopulistiska grupp" faktiskt var i majoritet.
 
SVT och MSM är allt annat än oberoende, neutrala och objektiva. De släpper inte fram några som reflekterar neutralt om detta, utan de målade istället upp skräckscenarier om vad som komma skall. Allt för att skrämma gräsrötterna till tystnad och lydnad.

Danskarna har en helt annan syn och Foliehatten såg denna mycket intressanta kommentar i BT: ”Man betegner det som skjer som et opprør fra grasrota, fra folk flest. Dette er det største for Europa siden Berlinmurens fall. Det er like stort. Dette er et seier for det europeiske folk – for folk som hver dag står opp om morran og gjør et ærlig arbeid.”
Det största som hänt i Europa sedan Berlinmurens fall! Denna historiska händelse har SVT och MSM i sin dimma, inte noterat! Dagen det hände, när Brexitresultatet blev ett faktum, insåg man, hur totalitär svensk media är, sådan är socialismen. Ett samhälle med enbart miljö- och vänsterpartister vore ett mycket skrämmande samhälle. 

Tittar vi närmare såg vi hur hela sjuklövern, med vänstern och f.d. Alliansen tillsammans med bankerna, "tog varandra i hand" i en gemensam attack mot det folk de har som uppgift att lyssna på och tjäna. Det har aldrig varit tydligare hur staten, finanssektorn, storföretagen och media i Sverige ligger i samma säng. T.o.m. cirkusclownen Sjöstedt grät ut i media, när han i rimlighetens namn borde göra tvärtom.

Därtill är Foliehatten helt övertygad om, att den av PK Sverige högt älskade käre Trump kommer ge Boris ett mycket, mycket fördelaktigt handelsavtal, ett erbjudande parlamentet inte kan säga nej till. Dels för att hjälpa sina vänner Boris och Farage, men allra mest för att peka finger åt det korrupta EU.

För några dagar sedan, hade Rapport ett inslag med en maskerad man som mer eller mindre uttalade hot mot England och skjuta gränspoliser.  SVT har på sin nyhetsblogg berättat bakgrunden till intervju med terroristen:
"Vi väljer att publicera intervjun för att vi bedömer att det är intressant för publiken att få ta del av hur regionens extremister resonerar. Gruppen CIRA är liten, men experter som vi talat med menar att den är fullt kapabel att genomföra sina hot. Under intervjun tar också gruppen för första gången på sig ansvaret för de två senaste bombdåden på Nordirland. Syftet med dåden var enligt talespersonen att döda poliser men det misslyckades."
 
Otäckt att SVT blandar ihop frågorna så som man gjorde i Aktuellt inslaget. Man tar mer eller mindre parti för IRA terroristerna och så den där förskräckligt stygge Boris Johnson. Men det komiska i inslaget var, att den som intervjuades, inte riktigt höll med om SVT:s grundhypotes. Terroristerna var enligt uppgift 50-60 personer, väsentligt mindre än vad man hoppats på. Dessutom hade SVT fel om den s.k. backstop lösningen. EU:s ide är att dra en gräns ute i irländska sjön, ungefär som om man skulle dra en gräns vid Hallandsåsen. Det är knappast konstigt, att UK inte accepterar detta. Inslaget var bedrövligt. SVT agerande är ett fall för granskningsnämnden. SVT sammankopplar konstant Brexit med dystopisk framtid för England. 


Varför är det relevant vad "svenska experter" tycker om Brexit? De flesta reportage har intervjuer med politiker, folk på stan och journalister. I fallet med den där 30-årig "IRA-expert" som säger att en hård Brexit "kan" öka våldet. Klart det kan, som alla förändringar. Men man kanske inte ska vara så snabb att dra domedagsprofetior. Resten är mest folk på stan, någon gammal polischef m.m. Där kan man hitta de som är pro-brexit också.

Det är uppenbarligen inte heller relevant med expertis när det gäller svensk inrikespolitik, där man bara slänger in Anders Lindberg(AB) i var och varannan diskussion. I andra diskussioner är det ofta bara två politiker som står och käbblar med varann (ofta en liberal mot en socialist som ha samma globalistiska världsåskådning). Tar de in "experter" så är det någon med västerbias som Sarnecki, och inget ifrågasättande från journalisten.

En som svarar "fel" likt Ruist, får genast hundra frågor.
Nu är Brexit en än så länge en unik händelse som vi inte har facit för än. Men den stora bilden Foliehatten har med lite historiska perspektiv, är att den gamla floskeln "money talks" har en viss tyngd här. För att kanske vara övertydlig, på ett eller annat sätt kommer det att vara ”business as usual” efter en tid och några smärre börsdepressioner avklarade.

Tankegången att hela Europa som världsdel, skall fungera mer eller mindre som en stat är galen. Innan EU tillkom fanns EG. Paradoxalt var det värnandet om ”freden” som fick Sverige att avstå deltagande i denna nyktrare samverkansform. Den ”heliga” neutraliteten kunde ifrågasättas och därmed landets hållning gentemot Sovjetunionen, var argumentet att inte vilja ansluta till EG.

Problemet är inte marknadsekonomi. Problemet är inte europeiskt samarbete. Problemet är en tvingande union som man, uppenbarligen inte kan lämna.

Valet av Trump liksom Brexit (vars effekter
ingen idag kan spå utgången av), visar att anglosaxarna tenderar att vara steget före resten av världen. Det är i USA och Storbritannien som man bereder den väg som hör tiden till. Där har merparten insett, att 1990-talets globaliseringsyra och ystra fredskänsla efter östblockets fal,l inte längre är realistisk och därmed inte kan stå högt på dagens agenda.

I Sverige å andra sidan kommer förändringar som ett hot och man väntar gärna sist i kön, på att åtgärda det som behöver åtgärdas, tänk på att Sverige var det sista landet i Europa som släppte statsmonopolet för radio! EU kan liknas vid ett slags pyramidspel inom vilket vinsterna främst hamnar i Tyskland.
Glöm inte att Sovjet/Ryssland besegrade Tyskland, men ändå får Ryssland aldrig något beröm för det, istället kör svenska politiker, EU och massmedia hatpropaganda mot Ryssland?


Gårdagen bjöd på en hel del dramatik i det brittiska parlamentet.
21 Tory medlemmar röstade emot partilinjen och folkets vilja. De är nu också utkastade från Tory. Boris har nu två alternativ.
Nyval eller en mjukare Brexit
.
Boris: "Ifall parlamentet röstar för en meningslös försening av Brexit kommer jag kräva nyval."

Boris Johnson har upprepade gånger sagt att Storbritannien, oavsett vad, ska lämna EU den 31 oktober.

Personligen tror
Foliehatten Brexit kan bli mer kostsamt för den lilla humanitära stormakten Sverige än UK. Medlemsavgiften kan höjas med 40%.

4 kommentarer:

 1. ...och alla dessa problem började när engelsmännen hade den enorma fräckheten att i Brexitomröstningen inte rösta som den Humanitära Stormaktens journalister ville!
  Pinsamt.
  Svenska Public Service börjar alltmer likna DDR:s Staatsrundfunk...

  SvaraRadera
 2. Ger du CCCP beröm för attacken på Finland 30/11 1939 även?
  Molotov Ribbentrop pakten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skepparn - CCCPs historia har många fläckar. EN av dem är som du påtalar attacken på Finland. En annan är Östeuropa efter WW2, där många stater tvingades på ett kommunistiskt styre. Att jag i inlägget tog upp att det var deras massiva front som tog musten av nazisterna, har de inte fått kredit för. Men som sagt det är historia nu.

   Radera
  2. Åjo!
   Nog har man ( även jag!) observerat deras offer i liv.
   Du har säkert läst "Ivan". Rätt upplysande. Glömt författarinnan men som bok människa hittar du den lätt.
   Nu håller vi tummarna för att England lyckas hålla sig kvar i EU
   Även om de blivit rätt så tilltufsade ...

   Radera