måndag 30 september 2019

Budget är ett erkännade av ett monumentalt misslyckade av den förda ekonomiska politiken

Innan Magdalena Anderssons presenterade statens budget, gick JÖK-gänget ut och slog sig för bröstet och ropade ”hurra” vad bra vi är, vi fick igenom våra favoriträtter. Hur det verkligen ser ut med Sveriges ekonomi, reagerade de inte över överhuvudtaget, bara de fick igenom sina favoriträtter.

Ekonomen Sven Larsson* häpnar, efter att ha läst Maggans finansplan.
”När jag satte mig och började läsa Magdalena Anderssons finansplan upptäckte jag något sensationellt. Hon medger, rakt ut i kristallklara siffror, att regeringen kommer att monumentalt misslyckas med hela sin ekonomiska politik. Den här upptäckten, som ingen i svensk media ens nämnt, förtjänar en rejäl djupdykning.”
 
Säga vad man vill, men det är en prestation att lyckas fördärva ett land på så kort tid! Framtiden ser oerhört dyster ut. Den svenska globala bankomaten äter upp vårt land. Resan mot bananrepublik går med hög fart, rakt in i fördärvet. Allt detta görs med vilje, för att ansluta oss till EU:s valuta. Något man kommer att säga. Vi har inget val.
 
Larsson tillskriver detta som en utbredd inkompetens inom media. Foliehatten undrar hur många ekonomijournalister som har studerat, analyserat och läst igenom regeringens budget? Då hade de också upptäckt vad vad Sven Larsson har gjort. Ekonomijournalisterna borde ha granskat regeringens budget, både upp och ner.
Vi kan bara konstatera, att vi befinner oss i den situation, där media tillsammans med riksdag och regering ingått en sammansvärjning, för att köra landet och ekonomin i botten.

Det är slående hur media just betonar det här med att utlandsresor blir dyrare när kronkursen faller. Men detta är inte det som huvudsakligen berör svenska hushåll. Alla importvaror, många livsmedel, elektronik, läkemedel etc. etc., kommer att bli dyrare i svenska kronor, det är detta som media, borde framhäva.

Återigen bekräftas Stefan Jacobssons konstaterande i Almedalen 2014:
"Systemet är ansvarslöst". Istället för att ta ansvar skyller man ifrån de allvarliga problem som nu cementeras på externa faktorer, samtidigt som interna orsaker slätas över och ignoreras.

80% av journalisterna har inget konsekvenstänk, de presenterar vänsterpropaganda dagligen i SVT och MSM. Svensson tänker inte längre än så. Kanske skottsalvorna på gator och torg kan väcka Svenne ur törnrosasömnen och att den ekonomiska eliten som nu blivit utsatta för en omfattande rånvåg enligt DI, också tar bladet från munnen och säger enstämmigt! Nu får det vara nog!
 
Larsson fortsätter: ” Först i Tabell 1.3 på sidan 9 smäller det till. Här förutspår finansdepartementet att svensk BNP inte ska växa med mer än 1,4-1,9 procent de närmaste åren. De här siffrorna är i sig själva värda uppmärksamhet. Här medger man kort och gott att svensk ekonomi kommer att de facto stå stilla framöver. Som jag förklarar i min bok Industrial Poverty – en analys av orsakerna till den ekonomiska stagnationen i Europa, är en tillväxt under två procent detsamma som att levnadsstandarden i ett land står stilla eller sjunker. Men det är bara början. Fallet i svensk levnadsstandard kommer att bli kraftigare, och finansdepartementet säger de facto rakt ut att man inte tror sig kunna göra något åt det.”

Intressant är, att det finns två saker som är väsentliga och det är BNP / capita och växelkursen mellan SEK och valutor från andra nationer med vilka Sverige gör affärer. Båda dessa variabler ser förskräckliga ut för Sveriges del.
Foliehatten besökte Stettin i helgen, tors-söndag och om man ser till ekonomisk utveckling och valuta, så har Sverige tappat 20% mot Polen på 1år. Det som slog Foliehatten mycket, var att minsta lilla grönsaksstånd, hade mobila kortläsare.

Magdalena är en mycket beläst dam, men tycks dölja sina kunskaper i någon form av självpåtagen socialdemokratisk retorik. Med denna politiska retorik, så försöker hon dölja vilka enorma problem Sverige står inför, med en slutlig krasch á la 90 - tal.
Vad nu ser, är att den totalt misslyckade regering, ligger i startgropparna/förbereder sig att lämna över till oppositionen och vältra över, den pågående ekonomisk - politiska härdsmältan. Detta scenario har tidigare varit mycket lyckosamt för socialdemokratin och därefter återigen komma in på scenen som en räddare i nöden likt en "white knight!"

Oppositionen bör sitta still i det sjunkande fartyget RMS Sverige och tidigt sätta sig livbåtarna och se på, hur JÖKen sänker sig själv! För både C och L kommer deras "skutt" över till det röda gänget, att kosta mycket. L kan förberedda sig på, att få sitta på läktaren tillsammans med MP, efter nästa val.
Foliehatten lyssnade häromdagen på debatt mellan en högt uppsatt tjänstekvinna inom Akademikerförbundet, Ursula Berger och statsvetare Stig-Björn Ljunggren. De debatterade om vad som skulle hända om Greta-effekten skulle bli verklighet. Ljunggren förklarade att det kommer att bli ett helt nytt fattigt samhälle medan socialdemokraten Ursula bara pladdrade på, att vi kommer att ha det precis som idag, men att vi måste ha ett hållbart samhälle och utnyttja teknik. Det nya modeordet efter allas lika värde och värdegrund är nu ”hållbart.” Allting går att förklara med att vi skall jobba ”hållbart.” Vilket pladder!
 
Foliehatten undrar om detta också är hållbart, JÖKen har kört grön skatteväxling ett tag. De röda drömmer nu om, en röd skatteväxling, vilket innebär, att alla dina pengar växlar plats från din plånbok till statens bottenlösa hål.
Svensk ekonomi går bra enligt Steffe och det är hållbart. Jag har nyss varit i FN och skänkt 8 miljarder till miljöprojekt. Då får Sverige lägre temperatur och havsnivån sjunker. Hälsningar från feministen Steffe.
 
*Sven Larson, Ph.D., Political Economist
Larson är utvandrad från Sverige till USA, forskar inom ekonomisk politik och har skrivit ett flertal böcker, bl.a. Industrial Poverty om den europeiska välfärdsstaten och The Rise of Big Government.

1 kommentar:

  1. Marcus du är lysande på att beskriva katastroflandet Sverige.

    SvaraRadera