måndag 9 september 2019

Analfabeterna som inte fanns i Sverige för 5 år sedan!

Pendeln svänger fort nu i invandrardebatten. Det som för en tid sedan var en lögn, är idag sanning. Hela tiden kommer nya sanningar som de flesta redan känner till. De tränger nu fram i medierna och hos SVT. På vems uppdrag?

Anledning till ökningen av lågutbildade är flyktingvågen 2015, en annan, att det skett en förbättrad uppföljning och statistik från Arbetsförmedlingen. Det var alltså inget kompetensregn med alla flyktingar. När man började ta fram fakta visade det sig, att man fick analfabeter. Det var "Fake news" med kompetensregn. På vems uppdrag?

För några månader sedan skrev Sanna Rayman i Expressen:
”Men det är långt ifrån säkert att föräldrar skulle lägga ökade inkomster på barnens fritidsaktiviteter, eller på ett rum till. Det är rätt vanligt att familjer som helt eller delvis är beroende av försörjningsstöd skickar en del av pengarna till släkten i ursprungslandet. Men visst har den relativa barnfattigdomen ökat kraftigt. Förklaringen är enkel, det hänger ihop med asylinvandringen. Det tar lång tid innan föräldrarna får arbeten de kan leva bidragsfritt på, om det alls inträffar.
Alldeles för många elever går ut nian som funktionella analfabeter, inte minst pojkar med utländsk bakgrund. Språkfattigdom leder ofta till ett på alla sätt armt vuxenliv, och det varar mycket längre.”

Visst är det
mycket intressant att det svenska skolsystemet numera producerar analfabeter. Det visar också hur skolan totalt har misslyckats med, att lära invandrarbarn läsa och skriva, trots att regeringen satsat mycket mer pengar utöver skolpengen. I vissa av Malmös problemområdens skolor, är det över 70% som går ut grundskolan, utan ett enda godkänt betyg.
Foliehatten har i flera inlägg beskrivet haveriet i den svenska skolan.

S-färgad opinionstext i SVT, om analfabeter som inte finns. Då helt PK, idag helt glömd. Men Internet glömmer aldrig.
Påståendet att hälften av alla somaliska flyktingar som kommer till Borlänge är analfabeter har spridits av riksdagsledamöter, högerextrema sajter och etablerade medier. Men verkligheten är komplex, och av över 100 borlängebor med somaliskt ursprung hittade vi bara en enda analfabet. I Sverige klumpas flyktingar ihop istället för att bemötas som individer. Varför har ingen i medierna frågat sig var siffran på 50 procent analfabeter egentligen kommer ifrån? undrar Sohrab Fadai, författare till rapporten “Vi har hittat en analfabet.”
 
Det vore intressant att höra hans åsikt idag. Och hur S agerar inför dessa flagranta "fake news" från 2013. Då förlöjligade och brunsmetade alla med normal konsekvensanalysförmåga medan deras naiva önskedrömmar eller är det hårt egenintresse fick sätta agendan. Varför?

Vad har S lärt sig av detta? S har i alla tider varit medvetna om att de utsatts för kontinuerlig entrism från vänstern. Att hålla rent mot vänstern har varit väldigt viktigt men efter kommunismens fall sänkte de garden och släppte in alla revolutionära kommunister i sina organisationer utan att nu hålla dessa kort. Idag har nästan alla gamla högersossar lämnat rikspolitiken och kvar är en ny generation kommunister förklädda till socialdemokrater. Medan i kommunpolitiken finns den gamla stammen sossar kvar. Som katalysator för att synliggöra denna skillnad inom socialdemokratin återfinns migrationen och synen på mångkultur. Det är en vattendelare som inte kan ignoreras.
Det är en motsättning som är fundamental och som delar vänstern.
Det håller inte över tid och migrationsfrågan kommer likt som för S i Danmark få den kommunistiska mångkulturivrande diasporan att lämna Socialdemokraterna och kanske till och med Sverige. Antingen frivilligt eller med tvång. Det är bara en tidsfråga.

Förmodligen är det så att
Svensson över 30 år aldrig har varit med om det som sker just nu och därför inte kan sätta det som händer i ett perspektiv. Fler och fler bostadsområden faller bort från det svenska samhället och det som sker i dessa enklaver berör inte folk i allmänhet. Om det var den svenska medelklassen som primärt drabbades av mångkulturen skulle skiten ha stoppats för länge sen.

Så länge det är arbetarklassen, folk i glesbygdskommuner och andra invandrare som får ta de största konsekvenserna skiter medelklassen fullständigt i, vad som händer i Sverige. Då kan man fortfarande prioritera "värderingar" och de översta stegen på Maslows trappa. Dessvärre kommer den bubblan inte hålla länge till.

Nästa lågkonjunktur kommer garanterat slå undan den ekonomiska tryggheten för det stora flertalet i Sverige. Bostadsmarknaden har redan börjat gunga och den enorma överproduktionen av dyra bostadsrätter som kommer ut på marknaden inom kort kommer förbli osålda. Det kommer sätta press på bankerna vilket kommer skapa kedjereaktioner. När den egna ekonomin tryter kommer fler och fler svenskar behöva hjälp, av det offentliga och då kommer det inte vara så roligt att upptäcka, att det redan finns stor konkurrens om resurserna från det importerade trasproletariatet som aldrig kommer kunna försörja sig självt. Då och endast då, tror Foliehatten, att ko
nsekvenserna av massinvandringen kommer förstås fullt ut av det stora flertalet i Sverige.

1 kommentar:


  1. Allt går enligt planerna ,, agendan är solklar , sverige ska ner i skiten sen kommer polisstaten som en lösning , jag har varnat för detta i säkert fyra år , nästan alla jag pratat med skrattade åt mej , nu är vi där o kötthuven som inte lyssnade förstår fortfarande inget

    Pelle

    SvaraRadera