söndag 1 september 2019

Sossetidning köper inte den bild av Filipstad som en kommun med stora ekonomiska problem!

Alla som såg SVT UG:s program om Filipstad, förfasades säkert! Programmet och de fakta som presenterades, har inte köps av Alex Voronov, Eskilstuna-Kuriren(S) ledarskribent, utan han tar ny fart i mediekriget mot svenskarna: ”Köp inte den förenklade berättelsen om Filipstad.”
 
Voronov anser det var skickligt opinionsarbete från kommunens beslutsfattare, Stockholmsjournalisters förkärlek för suggestiva berättelser från ”ute i landet” och så det stora flyktingmottagandet.
Vad som är storyn i storyn ligger i betraktarens öga. Men huvudtesen, presenterad i U
G, är: Filipstad tog emot många flyktingar 2015-2016. De är kvar, kostar pengar och orsakar kris i kommunens ekonomi, samtidigt som staten flyr undan sitt ekonomiska ansvar.”

Men
enligt Voronov, gäller det att också titta på intäktssidan. När medelskattekraften i Sverige stiger, får även Filipstad ökade intäkter via statsbudgeten. Många inflyttade fattiga drar alltså i regel inte ner kommunens skatteintäkter per invånare, eftersom staten fyller ut skillnaden. Kommuner som har höga kostnader får därtill extra bidrag från staten i kostnadsutjämning. Även här får Filipstad ut en rejäl slant. Mycket talar också för att staten bör ha ett större ekonomiskt ansvar för nyanländas första tid i Sverige. Men man får inte heller köpa det pengaäskande kommunfolkets verklighetsbeskrivning rakt av. Och så bör man också se den andra bilden: Vart var Filipstad på väg utan denna invandring?
 
Vornov: ”Invandringen behövs och den kostar ingenting för kommunerna eftersom staten betalar, tvärtom ger den intäkter till kommunerna.”

Följer man Vornovs resonemang, behövs invandringen och den kostar ingenting för kommunerna eftersom staten betalar, tvärtom ger den intäkter till kommunerna.

Det är en psykologisk gåta hur en politisk chefredaktör på en hyfsat stor tidning,
när också Eskilstuna är, en hårt drabbad kommun p.g.a. invandringen, kan skriva så här. Samtidigt står Sverige inför den tuffaste demografiska situationen i modern tid.
Voronov är inte dum och därför går det att konstatera att det är en direkt oärlig och manipulativ argumentation han använder sig av.
Frågan är hur många som fortfarande tror på det.


Det har pågått en kampanj bland socialliberaler sedan ett tiotal år, om att problemen är starkt överdrivna. Rent av, att det inte finns några problem. Media har de senaste 10 åren sett till, att en social stigmatisering av kritiker och sanningssägare genomförts och ofta har de också hängts ut i media. MSM och SVT har upphöjt Expo som experter. Detta fenomen fanns inte på samma sätt tidigare.

Men idag är problemen så extremt tydliga, att det knappast behövs några visselblåsare. MSM överträffar ibland alternativ media i sin rapportering. Kommunkrisen med kulmen av UG granskning
av Filipstad, varvat med nya skjutningar och bombdåd varje dag, kan inte längre undgå majoriteten. Ändå väljer en grupp inflytelserika socialliberaler med stort inflytande i media, att ändå rapportera, om att allt är lugnt, Sverige har inte varit tryggare och ekonomin går bra, inte ens Bonnier kan längre, låta dessa samhällsomstörtare härja fritt i längden.

Så Voronov agerar samspelt med flera andra i MSM. Det här är jättebra, eftersom flertalet av massan, även tidigare migrantvänner, nu omvänt öppet verkligen vill visa de oerhörda problemen.
Vart var egentligen Filipstad på väg utan invandringen? Filipstads moderna historia är inte någon framtidssaga, lika lite som den är det för flertalet andra platser och kommuner i periferin. Det går i ekonomiskt och demografiskt hänseende utför med nästan hela Sverige, delvis till följd av en oerhörd centralisering av de inkomster som genereras i dessa trakter (skog, gruvor, vattenkraft). I den citerade artikeln motiverar den utförsbacke Filipstad redan befinner sig i, att man ytterligare ska demolera lokalsamhället, genom att fylla det med invandrare. Filipstad är ett ”shithole county” utan värde och samma syn kan man i så fall ha på nästan hela landet. Hillary Clintons deplorables kom visst igen.

Eskilstunas ordförande i kommunstyrelsen, Jimmy Jansson, har sedan en tid i media luftat åsikter om kraftigt minskad invandring.
Jimmie har insett, att försörjningsbördan ökar och att sociala motsättningar ökar. Brottsligheten ökar. Inkompatibla kulturer skapar instabilitet. Tilliten minskar. Ett säkert recept på kaos och anarki.

Foliehatten undrar, varför arbetar så många svenskar aktivt, för att skapa kaos och anarki? Varför låter så många experter sig tystas? Det är obegripligt!
Sosse-Jimmie får mot tugg av S-märkta statsvetaren Ulf Bergeld som menar att vi är skyldig att öppna upp. En annan statsvetare och även han S-märkt, Stig-Björn Ljunggren:
”Jag tror du formulerat en bra startpunkt för en öppen pragmatisk diskussion om hur vi bäst förhåller oss till den nya folkvandringstiden, globaliseringen och nationalismens återkomst. Etc. Sluta älta tiggeri, flyktingpolitik och rasism. Ta itu med ”utmaningarna”, se framåt och skita i gnällmånsarna.”
 
Allt fler lokala pampar inom S kör sitt eget race. De har vaknat under galgen, medan andra s-pampar fortsätter som tidigare. De som vaknat, är helt enkelt för att de kan. Om staten lämnar över migrationen till kommunerna, ger man kommunpolitiker också mer makt. Något man i riksdagen, inte riktigt räknade med. Därmed kommer vi också få se en uppdelning mellan kommuner som tar ansvar och de som inte gör det. Exempel det ökända Malmö. Nu har Malmö fått mandat, att parasitera på andra, men det kommer inte att hålla i längden, om allt fler kommuner tar ansvar.
 
MSM och SVT tycks stå handfallna som vilsna åsnor mellan hötapparna. Det är helt otroligt. Under tiden ligger tystnaden och fegheten som en blöt, äcklig filt över landet. Sannolikheten för att detta ska sluta väl blir mindre och mindre för varje dag som går,
problem relaterade till invandringen har tystats ned och relativiserats. Många människor i Sverige har under hela sin utbildningstid fått lära sig, att alla negativa påståenden om invandring per automatik är felaktiga och istället grundar sig i en dålig "människosyn". Det är bland annat av den anledningen till att så många helt reflexivt viftar bort all information om att Sverige är på väg åt helvete. De har helt enkelt lärt sig att invandring omöjligt kan vara ett problem och därför finns inte de flesta samhällsproblem som nu, en del börjar inse.

Man måste inse att många människor aldrig ändrar sina grundläggande uppfattningar om världen, framförallt av den enkla anledningen att de inte reflekterar över dem. Skulle media börja ändra uppfattningar om saker de påstått i över 20 år kommer många människor på allvar få psykiska problem.
 
Liberalen har rätt i, att Filipstad får in mer pengar från staten desto större befolkningen blir. Pengarna som kommer in är, skattemedel och transferering(utjämningsbidrag) från rikare kommuner. Problemet för de här 100 kommunerna i Sverige, är att de pengar de får av staten inte räcker. Vad som sker, är att de etniska svenskar med jobb, flyttar till andra kommuner, medan invandrare utan jobb flyttar in. De jobb som invandrarna får, är sedan servicejobb i kommunen, exakt enligt den mall som Stefan Löfven förespråkar. De flesta förstår inte, att nästan alla kommunalanställda är en kostnad. Skola, vård och omsorg är skattefinansierad service och de som är verksamma vid dessa institutioner, bidrar därför inte till skattebasen.
För att välfärdsstaten skall kunna finansieras måste jobben skapas i privat verksamhet och de måste utgöra den överväldigande majoriteten. Problemet med Sverige är, att Tage Erlander från 1946 kraftigt expanderade välfärdsstaten på näringslivets bekostnad. Fram till 1990-talet gick detta, eftersom produktionen i näringslivet var så hög, men idag med automatisering och outsourcing och där allt fler jobbar i relativt dåligt betalda jobb i privat servicenäring.

Skatteintäkterna från dem är inte alls lika stora som tidigare, när siffrorna blir justerade. Massinvandringen från tredje världen utgör en stor och växande kostnad, eftersom den slår mot alla delar i samhället. Det stora problem för sossarna och eliten, är att pengarna är på väg att ta slut. Under hela S:s historia har de kunnat lova ”goodies” till väljarna, men nu är gottepåsen tom. En kommun kanske hade i snitt ett ”problembarn” i varje skolklass. Idag har de minst fem sådana ”problembarn”. Pengarna räcker inte med en fallande (privat) skattebas.
 
Ett bra exempel på ägarstyrning skriver Håkan Karlberg om i ”Det Goda Samhället.” Bonniers ägarstyrning och sitt vittomspännande medieoligopol, har Håkan i ett öppet brev haft en dialog, med den allt mera ”märkliga och frånvarande” Heidi Avellan på Sydsvenskan:
Jag har till dig vidarebefordrat otaliga vittnesmål, tidningsartiklar, expertutlåtanden, vetenskapliga studier och myndighetsrapporter, vilka alla vittnar om vår invandrings konsekvenser. Inte minst har jag informerat dig om situationen när det gäller den ökande brottsligheten och polisens brist på resurser. Allt med hopp, kanske naivt, om din förståelse. Du har som regel svarat, huvudsakligen, men inte alltid, på ett korrekt sätt men också mycket undanglidande. Invandring är i din liberala värld tydligen per definition gynnsam för Sverige. Din uttalade guideline är Dagens Nyheters agenda journalistik för det öppna liberala samhället. Kanske förklarar följande svar från dig varför frågan om invandringspolitiken är oberörbar: ”den dag våra ägare vill att tidningen byter politisk färg från oberoende liberal till något annat så ändras åsiktsbildningen.”

Kan verkligen ”oberoende liberal” innebära att Sverige skall köras i botten
och att det svenska folket ska förstöras för all framtid. Det verkar vara Sydsvenskans inställning!

3 kommentarer:

 1. Eskilstuna.. *suck*
  EN liten sann anekdot ur en dag i mitt liv:
  Hade ett ärende i staden (skulle hämta en lastbil) och var därför utan transport. Tåg (jarå..) till E-tuna och buss till handlaren.
  Bussen stannade vid en hållplats och jag såg mig omkring..
  ..och noterade att det framför mig i bussen och ute på gatan - fanns det inte en enda vit människa inom synhåll!
  Ändå var jag nästan säker på att jag befann mig mitt i Sverige.
  Landet har verkligen förändrats..
  Voronov, det är en lömsk j-el, att man bara tillåter honom att hålla på på detta viset?
  Är till 100% övertygad om att han gör både E-kuriren och hela MSM-kollektivet en rejäl björntjänst med sitt skrivande.
  Började inte raset för pappersblaskorna med att man skrev en sak samtidigt som vem som helt med minsta iakttagelseförmåg kunde se att läget var helt annorlunda.
  Ni vet "Sverige har aldrig varit tryggare än nu!"
  53 gatuskjutningr i Gbg. 52 av dem med illegala vapen, därför var man tvungen att sätta åt LEGALA vapenägare.
  Hörde aldrig ens talas om sånt som gatuskjutningar är jag växte upp...
  Som sagt, landet har sannerligen förändrats.
  Till det sämre.

  SvaraRadera
 2. Den här typen av resonemang kommer ju att fortgå tills folk säger ifrån, men Socialdemokraterna är mästare på att lura in människor i trygghetens sömn. Det sovande folket, och så vidare.

  SvaraRadera
 3. Jag lämnade Lövgärdet , Göteborg för ca 7 år sedan då jag tyckte att vi svenskar var i minoritet. Hur ser det ut idag då det tom är en s.k. no-go-zon? Men som boende där till skillnad mot där jag bor nu, så såg man mängden av invandrare/migranter eller vad man ska kalla dom. De som bor här jag nu bor, ser inte mängden av invandrare, de kan nog inte föreställa sig hur många som vi tagit in i landet. Problematiken blir inte så tydlig på alla orter.

  SvaraRadera