lördag 28 september 2019

Det är försörjningsstöden som knäcker kommunernas ekonomi!

Det totalt oansvariga invandringen har medfört, att i stort sett samtliga kommuner, går på knä ekonomiskt, p.g.a. de enormt stora utbetalningarna av försörjningsstödet. Staten med sin vansinniga politik, vill inte ta ansvar för sin egen politik, utan har vältrat över kostnaderna på kommunerna, precis som de också har gjort, med många andra förpliktelser. Foliehatten tillsammans med en sosse skrev kommunens vård- och omsorgsplan och kunde se hur staten, när invandringen startade, undantog sig ansvar på många områden och förde över ansvaret på kommunerna.
 
Försörjningsstöden skenar i Malmö. Årets första månader är kostnaden hissnande 736 miljoner, vilket blir 1,12 miljarder på årsbasis. Till dessa kommer skenande kostnader för hemlöshet, stöd till unga kriminella och insatser för missbruksvård.

JÖKregeringens prioritering i senaste budget, talar sitt tydliga språk. 5 miljarder till de konkursande kommunerna, 62 miljarder till bistånd till utlandet och FN. Med EU-avgiften är siffran över 100 miljarder. Pengar som bara försvinner ut, ur landet till korrupta politiker i andra länder.

Det värsta av allt, Sverige har ingen plan. Vi har tagit emot 1,5 miljoner invandrare på kort tid. Ytterligare drygt en halv miljon kommer de närmsta 2-3 åren. Kommunerna är skuldsatta upp över öronen. Landstingen är skuldsatta upp över öronen. Befolkningen är skuldsatta upp över öronen. Sverige har bland den högsta arbetslösheten i EU. Kommuner som drar in kaffe för gamlingarna. Kommuner som vill sänka värmen på äldreboendet och säger att åldringar minsann får klara sig med filtar. 

Alltmedan Stefan Löfvén till FN:s gröna fond, ger bort ytterligare 8 miljarder(tidigare 4 milj.)  som är FN:s svarta hål. Sverige är den absolut största bidragsgivaren och många länder betalar överhuvudtaget inte in, ett enda dugg. Löfvén & Co har drabbats av total hybris!
Den enda plan som JÖKen har för Sverige, är att ta in som många migranter som möjligt, man har lovat 10 miljoner turkmuslimer i Kina PUT och att klimatbeskatta sönder en hel befolkning.
 
Socialdemokraternas "starka" kvinna Katrin Stjernfeldt Jammeh begär mer pengar av staten, medan moderaten Nanne tycker att Malmö måste börja använda pengarna mer ansvarsfullt och inte vara så generösa med försörjningsstöd. Intressant är att Katrin helt vill stoppa möjligheten för asylsökande att bosätta sig i Malmö. (EBO-lagen) En slags lokalt invandringsstopp.
 
Katrin Stjernfeldt Jammeh: "Lagen om eget boende (EBO), innebär att den asylsökande löser boendesituationen på egen hand, är den stora förklaringen till Malmös höga mottagande. För 80 procent av alla nyanlända som kommer till Malmö gör det som en följd av EBO. Ett system ”riggat för social misär.”
Samtidigt som sossarna i alla år tidigare sagt att EBO är lysande för integrationen; då familj och bekanta bor nära eller tillsammans. Sossarna är tamejfan inte kloka någonstans!

Malmö är sedan tidigare känt för att slösa skattepengar på vänsterliberala vansinnesprojekt. Man har t.ex. en heltidsanställd skateboard-samordnare. Vidare har man mångmiljonprojekt om att "utmana inomhusnormen" och att "uppmuntra till ”menskonst” på offentliga platser". Man har tidigare lagt över en halv miljard på hotellrum till nyanlända och illegala invandrare på lyxhotell.

Hans Jensevik på SwebbTV tar upp att muslimerna har börjat rikta in sig på de institutioner där pengar finns, för att själva ta över ansvaret, att delegera pengarna och hur det här är hur klansamhällen agerar. Han nämner även, en misstänksamhet över Malmös enorma kostnader och förklara att han väldigt gärna skulle vilja åka ner och ta reda på, om det inte är så att de har delegerat socialbudgeten till socialsekreterarna där, vilka inte sällan består av en stor andel muslimer.

För rättvisans skull, finns det också invandrare som har både vilja och förmåga att betala skatt, men ett problem är, att alla invandrare klumpas ihop. Inom den somaliska invandrargruppen i Sverige som är bland de största, är arbetslösheten permanent c;a 80% och tolken Abdulahi Mohammed beskriver orsaken till att det är en bristande vilja, att stå för sina egna levnadskostnader så länge "någon annan" gör det.
Tolken Abdulahi Mohammed i GP: ” När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden - socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?”
Men, säger Abdulahi Mohammed, placera samma människor i England eller USA, då kickar nomadsystemet in och de blir väldigt företagsamma.
Sveriges välfärdssystem är inte designad för vissa grupper såsom exempelvis somaliska nomader. Tolken Abdullahi Mohamed har helt rätt. Men den stora frågan är: Varför envisas Sverige (dom senaste 25-30 åren)med att ge massa somalier PUT? Än idag kommer det in årligen tiotusentals somalier. Inget annat land I EU tar emot mer somalier än Sverige/per capita. Finns ingen som helst "Somali community" i Tyskland. I Länder som Österrike och Tyskland så är somalier exotiska. Är det kanske inte så att vänstern vill ha och önskar sig massa mer somalier till Sverige?
Något mycket intressant i sammanhanget är att samma invandrargrupp klarar sig bättre (om än dåligt) i andra länder, kan det ha något att göra med hur relativt lätt, det är att uppbära arbetsfria inkomster?

E
n gång i tiden företrädde socialisten arbetarnas intressen och på ett märkligt sätt har man kapat detta intresse. Istället har socialisten gått från "lika lön för lika arbete", via "lika lön för olika arbete" till "lika lön oavsett arbete." Förr eller senare får socialisten slut på "någon annans" pengar. Socialistens nya livsblod är "utsatta" som är beroende av socialistens "välvilja" och därigenom utgör ett lydigt valboskap. Detta framgår med all (icke) önskvärd tydlighet av senaste valresultaten, i de särskilt socialistiskt utsatta områdena. Socialisten strävar nu efter, att så många som möjligt skall vara och förbli "utsatta." Svenska "utsatta" för att säkra socialistens räcker inte till, utan socialisten har istället sett till att importera utsatta. De skall få plats vid och köttbidragsgrytorna, allt för att tömma de konton som strävsamma svenskarna byggt upp under årens lopp. En vän på FB som varit försäkringsläkare berättar nu , etter det att personen gått i pension, att mängder av utländska pensionärer vallfärdar till Sverige och får ÄFS – 12700 i månaden. Skenskriver sig på en adress i Sverige och åker sedan hem till sitt land och lyfter 12700 varje månad. Personen uppger att myndigheterna känner till detta förfaringssätt.
 
Hela systemet kommer totalhaverera snart. Sverige är förstört och bort all räddning! Det går fruktansvärt fort nu också, för att vilseleda den naiva svensken så mycket som möjligt, så pratar media nu enbart om Greta och att isen i Antarktis smälter fortare nu. Man skapar dimridåer och klimatångest så glömmer den pantade svensken allt annat och går runt med oro i kroppen för att brinna upp.

Att Sveriges kommuner är konkursmässiga p.g.a, av den hänsynslösa invandringen och att kriminaliteten är skyhög, är sånt man inte vill visa nu. Så fort det skjuts och bombas lite mer, så kastar dom in stora reportage om hur isarna smälter och hur det är skillnad på isen mellan 1818 och nu. Är det någon som tänker på den kvinnliga läkaren som fick huvudet bortskjutet i Malmö nu? Nä, trodde inte det heller... glömt redan. Däremot Greta som sitter och gråter och är fullständigt panikslagen och isarna som smälter,
ser Steffe till att vi inte glömmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar