lördag 7 september 2019

Bygga elförsörjningen på vädret, gör bara galningar!

I senaste numret av tidskriften Nordisk Energi, varnar chefredaktören John Hardwick för följderna av beslutet att avveckla två av de fyra reaktorerna i Ringhals. Hardwick avslutar: ”Att spela med vår framtid som nu sker och bygga elförsörjningen på vädret, är att snuva oss på en bra framtid.”
John Hardwick är kunnig fackman som läser lusen av den odugliga sosse/mp-regeringarna som beslutat om en helt galen politik, men han använder ett “vårdat språk”, för att inte framstå som kverulant.
Hardwick: ”Genomförs nedstängningen av Ringhals 1 och 2 som planerat i slutet av detta år och under nästa år, förvärras en redan påtaglig kapacitetsbrist i elnäten för elkonsumenter söder om Dalälven.”

Han påpekar
också att kärnkraftstekniken ständigt utvecklas. Kapaciteten ökas och bäst före datum flyttas ideligen framåt. Handwick föreslår att en ny reaktor planeras, för den nya tekniken Gen IV som använder dagens utbrända bränsle. Hardwick påpekar att även vattenkraften måste ha viss backup i beredskap efter ett torrår som 2018.
Det har mer en gång visat sig, att EON i södra Sverige inte kunnat garantera företag säker leverans av el. För företagen har det blivit ett problem, eftersom de inte har kan investera som planerat, vilket är ett villkor för att sysselsättningen skall kunna upprätthållas. I Staffanstorp är Microsofts stora satsning osäker, Pågen i Malmö har meddelat att en ny investering uteblir. I dagarna har Trelleborgs kommun noterat samma problem för en ny anläggning, en miljardinvestering, som skulle ge 300 arbetstillfällen och kanske ytterligare ett antal hos underleverantörer och serviceföretag.
Alla skyller på MP:s politiker, men sossarna är lika skyldiga. De tycks inte ha förstått att levnadsstandard, välfärd och välstånd fordrar ständigt mera el. Nyamko Sabuni vill sätt el på våra motorvägar och det framstår närmast som sinnesförvirrade.

Det går inte att komma ifrån, hur galna prioriteringar den svenska regeringen gör. I gårdagens SVT Rapport ser vi en glad Lövin som med stolthet säger, att nu satsar regeringen, ytterligare 1,5 miljard på ”klimatklivet” som dömts ut som totalt meningslöst av Riksrevisionen. Foliehatten undrar varför inte regeringen lyssnar på RR. Är de kompletta idioter?

Johan Hakelius ger byråkraterna en rejäl känga i Expressen:
”I vår tid sker en våldsam överproduktion av idéer, teorier, modeller och åsikter. Och en våldsam överproduktion av personer vars enda uppgift är att komma på sådant. Allt – bokstavligen allt – av det där blir gnäll och krav och rättigheter, som förr eller senare finner en väg in i utredningar, myndigheter, lagar och förordningar. Det är ett under att så mycket fungerar ändå. Antagligen därför att många bara fortsätter som vanligt.”

Annie Lööf har propagerat för inblandning av miljövänligt bränsle i flygbränslet. BRA har lyssnat på dessa tokigheter och det har kostat dem åtskilliga miljoner i förstörda flygmotorer. Två plan som startade från Landvetter, fick bägge nödlanda på Sturup. De hade bägge tankat samma bränsle med miljövänligt inblandat. Media har inte skrivit en enda rad om detta, men det har ändå läckt ut.

Sverige släpper ut några promille av världens utsläpp och de åtgärder som regeringen planerar att genomföra, nedläggning av kärnkraft och annat, visar hur fullständigt galna och totalt inkompetenta regeringen är och det spelar absolut ingen som helst roll för klimatet. Det visar, att det är idioter som styr detta land!

2 kommentarer:

  1. "fungerar ändå"," fortsätter som vanligt"
    Visst!
    Prova den varianten när det inte finns någon el tillgänglig!

    SvaraRadera
  2. Tillat meg å introdusere LE-MERIDIAN FINANSIERINGS TJENESTER. låneselskapet som gir meg et lån på 5 000 000,00 dollar. Når andre låninvestorer har neglisjert tilbudet mitt, men Le_Meridian Funding Service gir meg suksesslån. De er direkte i lånefinansiering og prosjekt når det gjelder investering. de tilbyr finansieringsløsninger til selskaper og enkeltpersoner som søker tilgang til kapitalmarkedsfond, de kan hjelpe deg med å finansiere prosjektet ditt eller utvide virksomheten din. E-postkontakt :::: lfdsloans@lemeridianfds.com Også lfdsloans@outlook.com eller Skriv på whatsappnummer på 1- (989-394-3740) Good Intend,

    SvaraRadera