söndag 1 september 2019

Andra gången gillt för bankskatt till försvaret!

Varför satsa på något som ändå inte kommer att fungera? Sossarna försökte med samma koncept 2017, men fick nobben av bl.a. Annie Lööf


"Bra att regeringen nu backar från både bankskatt och kmskatt efter massiv kritik, från bl.a. (C). Förslagen skadar jobben och bör begravas."

Foliehatten undrar, vad som hänt med Annie? 2017 insåg hon, att det skadar jobben och det gör det inte 2019!

Hönshjärnorna i L och C har kommit överens med JÖKen att satsa 20 miljarder, de kommande 4 åren. Man kan inte ha för höga krav på dessa politiker som släppt allt, vad konsekvensanalys heter! Låt oss säga att vi skulle satsa 100 miljard istället för 20 miljarder. Även då, har vi ingen chans mot Ryssland. Varför gör man så? Notera även att denna skatt endast ska finansiera de första 5 miljarderna, av 25 miljarder. Titta noga på presskonferensen och lyssna på reportern som frågar om vart resten, ska komma från. Diskussionen kommer in på att höja inkomstskatten ordentligt för löntagare.
 

Egentligen finns inte mycket att försvara längre, men kanske har politikerna tänkt vara med i något krig långt borta eller kanske ett kommande inbördeskrig, någonstans i världen.
Mångkulturen är nog det bästa försvar man kan få, mot
våra yttre fiender. Vem skulle vilja ha Sverige idag? Putin och hans generaler skrattar och skakar på huvudet, när de ser Rosengård och Tensta. Ryssland tar oss med ett enkelt cyberkrig, om dom skulle vilja. Behövs inga vapen till det.


Media och politiker påstår att det finns massor av hot från Ryssland, men ingen har preciserat något konkret. Att Ryssland annekterat Krim och försvarar/intagit östra delarna av Ukraina vet vi. Men förutom det?
Hotet består i att Putin och hans innersta krets vid det här laget är så etablerade vid makten, att han/de
personligen definierar oinskränkt makt över Ryssland vilket i sin tur innebär, att han/de nu har samma mål som diverse despoter och deras sammansvurna genom historien har haft, enligt svensk media och politiker.

Enligt svensk media är det förtäckta hot som har uttalats mot Baltikum och andra länder som anses "olydiga" ur Kremls synvinkel.
Ingen i media kan konkret redovisa vad hoten består av? De flesta skulle mycket gärna vilja veta, vad det ligger för sanning bakom detta? Det är dags för media och politiker att lägga fram bevisen på bordet, om de skall bli trovärdiga. Allmänt svammel är det ingen som tror på!


Detta är rustning för det lågintensiva krig vi redan befinner oss i nu. Snabbutbilda ett par tusen män i avancerad stridsteknik i stadsmiljö. Låt dom sedan patrullera gatorna i ett halvår, och det mesta av
kriminaliteten skulle vara borta.


För övrigt så är 5 miljarder per år ett skämt. (menar de ens 5 miljarder per år? Eller är det bara 5 miljarder extra utsmetat på 2022-2025). Vore politikerna seriösa, så skulle de slanta in 5 miljarder extra per månad från nu.

Hultqvist nämnde att försvaret hade börjat få (eller hur han nu uttryckte det) 24 Archer. Det ligger väl i hans intresse att få allt att låta bra? Bör vi därför utgå ifrån att Sverige bara kommer att ha 24 Archer totalt?
"Notan för att köpa nytt luftvärn kan bli mer än dubbelt så dyr. Priset för det amerikanska luftvärnssystemet Patriot kan bli 25 miljarder, uppger SR Ekot."
 

För att betala kalaset, har de enligt Hultqvist kommit överens om en ny bankskatt för att finansiera detta. Det skall bli intressant att se, vad C och L i gengäld gått med på, för andra skattehöjningar för att säkra finansieringen, men det vet vi inte, säger politikreporter Elisabeth Marmorstein om den nya försvarsuppgörelsen.

Det är S som säger att man är överens med C och L. Samtidigt låter C och L inte alls lika entusiastiska över det här. Så vad gäller egentligen? Är det klart eller inte? S säger att det ingår som del av januariavtalet. C och L vill "titta på det" hela. Hur mycket mer kan man skylla på "januariavtalet" tro?
 

Mer skatt på banker kanske leder till att fler banker flyttar utomlands? Vi bankkunder märker ingen skillnad kortsiktigt, eftersom deras webtjänster/privatbanken fortfarande är på svenska. Men långsiktigt innebär det mindre skatteintäkter till svenska staten eftersom banken beskattas i det nya landet. Löfven gör det klart att bankerna ska betala för försvaret. Höjda avgifter för bankerna gör att de höjer avgifterna för vanligt folk. Begriper inte dessa hönshjärnor till politikerna detta? Om de tittat tillbaka och sett vad höjda bankskatter innebär! Svensson får notan! Bankerna kommer att lösa det med höja räntorna på lån och andra avgifter. Våra politiker lurar oss vanliga människor igen, genom att lägga skatten på banken som banken i sin tur tar ut av oss. Så ingen kan klaga på politikerna. Men det är mer poppis att säga att det är bankerna som får stå för notan. Än att man bara skulle höja skatten eller andra avgifter. Resultatet blir detsamma i vilket fall.


Det blir kanske samma utveckling inom banksektorn som inom övriga svenska företagssektorer. Majoriteten av våra storföretag är redan registrerade i utlandet alternativt har köpts upp av utlänningar. Att banker i Sverige ska ha en extra skatt är så dumt, så man häpnar. Göran Persson borde skriva Swedbank i något baltiskt land nu som Nordea gjorde
i Finland.


Intressant att notera vad Hans Lindberg, vd på Svenska Bankföreningen säger: "Bankerna gör inga övervinster. De har lägre lönsamhet än de svenska börsbolagen i övrigt. Vi kan inte ha ett skattesystem som innebär godtycklig straffbeskattning av enskilda verksamheter och branscher."

Man ska inte bita av den hand som föder en.… Magdalena lyckades skrämma iväg Nordea till Finland härom året. Om förutsättningarna att driva bank blir för dåliga här, så kommer fler flytta utomlands, till Riga, Talin eller Vilnius.
Vips så får hönshjärnorna, inga skatter alls av bankerna!
 

Enligt M hade det räckt att ta bort friåret(MP:s geniala idé) och 6:e föräldraveckan. Så det är socialdemokratiska tankar, tillsammans med deras medlöpare.


Finansieringen av försvaret hade inte varit något problem, om vi slapp den vansinniga invandringen som kostar tusentals miljarder. Kronan är rena skräp valutan och regeringen vågar inte höja räntan, för då hamnar många Svenssons på gatan.
Det håller inte längre, med så fega ryggradslösa politiker som låter Sverige, gå riktigt i botten, först
då görs något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar