måndag 6 april 2020

Begriper Annie Lööf vad ”inte ha skam i kroppen” betyder?

Igår gick Annie Lööf och hennes vice den lika korkade Anders W Jonsson ut i DN debatt: ”Under de senaste veckorna har vi framför allt noterat hur Moderaterna agerat på ett ansvarsfullt och konstruktivt sätt.”

Man kan inte tolka det på annat sätt, att KD, SD och V inte har varit ansvarsfulla eller konstruktiva? I så fall hur? Eller är det så att man anar en svekdebatt och JÖKen vill dela bördan? Genom att bara bjuda in M så bedriver Lööf partipolitik mitt under brinnande kris. Hade man förväntat sig någonting annat av en l……..?
Som vanligt har Rödskrikan ingen skuld i det hela. Hon har väl suttit hemma med sin nya baby, precis som hon skall. Varför är hon över huvud taget med i denna diskussion, när hon saknats från alla tidigare? Det är kanske för ensamt hemma med det nya barnet. Rödskrikan som älskar rampljuset saknar förmodligen detta, för hon vill alltid vara i centrum precis som en p…..!
Centerns utspel ger Foliehatten osökt tanken, att Rödskrikan letar desperat efter en väg ut ur JÖKen eller är C ute efter att spräcka högerblocket? C vill kanske att M ska bli ännu ett stödparti åt sossarna, precis som de själva är. Lyckas hon få Ulf Kristersson till förhandlingsbordet, kan de sticka själva och lämna Svarte-Petter hos M. Det är taktik inget annat. Hade hon menat allvar, hade hon bjudit in både V, KD och SD också. För Annie Lööf handlar det bara om hennes eftermäle
Tror att de flesta inser att den sena hanteringen och förbud, kommer att bli ett praktfiasko. Allt talar för, att det blir mycket värre, än en allvarlig influensa säsong. Det är anledningen till att ekonomin har förstörts. Corona kan vara över i sommar, men den dåliga ekonomin kommer vi, att få leva med länge. Det kommer att avgöra nästa valrörelse. Annie Lööf vill inte vara på fel sida där! 
Om M sväljer detta är de helt dumma i huvudet. Finns ingen som helst vinst för dem, att hjälpa C, L, MP och S med problemen, de själva har skapat, med sitt taffliga agerande. Det finns inget att tjäna för M på detta. Går ekonomin åt helvete eller för den delen går samhället sönder av denna Covid-19 epidemi, så är de styrande rökta för all framtid, ur den aspekten är risken väldigt stor och vinsten väldigt liten.
Inser inte Rödskrikan att (S) och (MP) är i minoritet. V är kritiska till sossarnas agerande och tillsammans med högerblocket, kan de vilken dag som helst rösta för en samlingsregering som agerar gemensamt under krisen.
Sossarna beter sig underligt. Man vill ha undantagslagar, men inte dela makten. Med en samlingsregering hade undantagslagarna varit onödiga, alla hade gemensamt och snabbt kunna ta de beslut som behövs, utan att behöva oroa sig för konstitutionen eller riksdagen. Alla skulle ha varit representerade i regeringen. Men tydligen vill man inte ge någon annan möjlighet att få ett rejält inflytande över besluten, så därför undrar nog alla, vad den egentliga planen med undantagslagarna är. Inte är det Corona i alla fall, för då hade en samlingsregering varit den självklara lösningen.
Rödskrikan Annie har säkert räknat ut, att M, SD och KD kommer att vinna nästa val och ska Annie ha chans att få vara med och leka, så måste hon få M och Uffe på bra humör och hoppas han ska ha överseende med hennes senaste svek. Rödskrikan inser nog inte att SD , inte vill ta C med ”tång” ens. Rödskrikan är en giftorm som ingen kan lita på.
Fd centerpartisten Börje Hörnlund sa innan förra valet att "Annie L. är chemprodukt från giftiga Timbros-s källar-laboratorium". Kan nog ligga en hel del i det.

Inbjudan till M om samarbete visar hur desperat Annie Lööf är.
Rödskrikan är riktigt orolig över vad som kommer efter Corona, massiv kritik mot JÖKen. Hon är även nervös för nästa val, C har minskat i flera opinionsundersökningar nu, inget ras men man minskar tydligt. Man kan hoppas hon får sparken som Björklund fick.

Moderaterna gör nog klokast i att stå kvar i opposition och avvakta utvecklingen. Går det åt pipsvängen med virussmittan är det en fördel av att inte innehaft delansvar för debaclet.
Det man fundera över är varför bestämmer just C, allt i det dolda? Är det för att hon är ett sändebud från Bilderbergarna?
Intressant att notera är att MSB (Myndigheten för Samhällsberedskap) efter skogsbränderna för några år sedan, krävt att nuvarande regering skulle skaffa sig centrala lager av utrustningar, medicin och nödvändig medicinsk utrustning. Staten tyckte, att det är regionernas ansvar. Det blev inte ens en utredning.

8 kommentarer:

 1. Vet inte om jag just upplevde ett deja vu? Exakt det här läste jag i går men av en helt annan författare. "Lånar"du andras texter?
  Då är det färdigläst här för mig. Tack och adjö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste detta både den 6-e och den 7-e här.

   Radera
 2. Okej, beräätta var???
  Jag hänger på dig "hatten"...
  Är de judar??

  SvaraRadera
 3. Angående en uträkning av C att man vill förbereda för att partiet skulle kunna ingå i en eventuell M, KD, SD-regering: tror att det skulle bli alltför magstarkt för SD att ingå i en konstellation där C ingår. Som minimumkrav från SD:s sida skulle nog i ett sådant hypotetiskt fall, C hållas borta från migrationsfrågorna, vilket i sin tur nog skulle bli oacceptabelt för C:s del.

  SvaraRadera
 4. Palle,
  I politik trumfar makten, girigheten och egennyttan ALLT.
  Ingen logik, ingen moral, ingen konsekvens eller sanning står i vägen för en politiker.
  Annie är bara en god representant för den moderna karriärmedvetna politikern, dessutom framgångsrik i sitt värv.

  SvaraRadera