måndag 27 april 2020

Dagens Covid-19 måndag 27 april!

Idag rapporterade man 81 döda och förra måndagen den 20:e april 40 döda. Det är en dubblering idag. Jämfört med för en vecka sedan. En tendens eller ser vi….?

90%
av döda är över 70 år och över hälften har dött i Stockholm (totalt 2287- Sthlm1237). Tisdagar brukar vara högre efter helgen p.g.a. eftersläppningar. FHM nämnde, att de inte hade så säkra siffror i dag. Foliehatten skulle ine alls bli förvånad om det i morgon kommer att bli +200!

C19.se Döda måndagar en månad
30 mars +45
6 april +78

13 april +32

20 april +5
27 april +81
C19.se Döda tisdagar en månad
31 mars +31
7 april +112

14 april +131

21 april +162

28 april + ?
Till Valborg kan det bli över 2500 döda. 3-4 veckors eftersläpning. Använder de datorer från museum?
Med eftersläpning på 3–7 dagar är det svårt att förstå att regimen(sossarna) begärda mandat, att fatta beslut utan riksdagens godkännande. Vad ville regimen egentligen? Få mer makt och förbjuda annat? Sossarna och EU har bl. a. kritiserat Ungern för att vara en diktatur, för att de genomfört samma sak. Knäpptyst i svensk slaskmedia om detta.
För att fatta beslut som sossarna begärde, måste alltid underlaget grunda sig på aktuella och relevanta siffror. Eftersom de släpar efter, en halv till en hel vecka, kan riksdagens normala förmåga att snabbstifta lag, på en dag räcka gott.

Tänk ”om” man hade infört tidiga restriktioner
och karantän på äldreboenden i Stockholm, hade Sthlms dödstalet varit betydligt lägre – kanske hälften. Men Sverige vet bäst och ska gå sin egen väg!

SCB visar att deras statistik på dödsfall visar på ca 10% mer än FHMs siffror. Med efterrapportering skulle Foliehatten tro, att vi tyvärr har över 3000 döda i dagsläget. Framförallt rapporteras inte dödsfall som inte är provtagna och bekräftade av läkare, framkom det på presskonferensen idag.
Varför säger inte FHM varje dag, att SCB har högre siffror? I MSM har det framkommit flera gånger, att en del äldre inte testas, när de dör. När Sveriges Radio frågade, bekräftade FHM, att de kände till underrapporteringen p.g.a. bristande tester. De siffror som redovisas officiellt, innehåller så mycket ofullständigheter/felaktigheter, så det känns nästan onödigt att redovisa siffrorna överhuvudtaget. SCB:s sätt att jämföra överdödlighet från ett år till ett annat ger troligen en betydligt mer korrekt bild över läget - hur många som faktiskt dör i Covid -19. Det framgår med all tydlighet att, här gäller det att förminska och skönmåla så mycket det bara går. Kan det vara så att fifflande av siffror hos FMH, är precis det som hänt hos BRÅ, p.g.a. politiska påtryckningar.

Där kom det på presskonferensen: "Det har funnits lediga IVA platser kvar, så vården har klarat av detta." Förklaringen är att dödssjuka nekas tillgång till de lediga platserna, så det ska se ut som de har kontroll på läget. Det är hemskt att de säger så och inte pratar om triage eller att läkarna på Karolinska larmat om att de tvingas sortera bort folk. Läkarna som larmat har gjort detta i SVT. Även om det inte räddar +80, så är det bra att det finns tydligt dokumenterat, hur FHM beskriver situationen missvisande.

Danmark har infört testmöjligheter för allmänheten, så att danskarna kan man testa sig, när man har symptom. I gårdagens SVT Rapport visade de ett inslag från Tyskland som har börjat med drive in tester och där behövde inte bilpassagerare eller förare lämna bilen. Testet tog max 3 minuter. Undra när vi i Sverige ska ta rygg? Förmodligen är det "ebb" i Magdalenas kassakista!

Regeringen lämnade in en motion, om att utöka skyddsombuden till att även finnas inom hemtjänsten. Motionen röstades ner av samtliga partier utom V. Märkligt att även C och L ansåg att det var ett dåligt förslag.
Aftonbladet: ”Regeringen ville utöka de regionala skyddsombudens befogenheter för att “rädda liv”. Nu går Centerpartiet och Liberalerna samman med M, KD och SD för att fälla förslaget som påverkar bland annat hemtjänsten.”
Trots allt hade skyddsombud varit en gudagåva för hemtjänsten. Om det funnits skyddsombud, hade hemtjänsten/äldrevården troligen varit betydligt bättre rustade idag. Foliehatten tycker det är märkligt att de borgerliga partierna, avvisade detta.

Hur kan flygplan från Iran landa på Arlanda bl.a. den 22april. Är det inte brott mot det överenskomna EU/Schengen avtalet. Låter Sverige dra in smitta till Schengen? Iranierna kan fortsätta ut i Europa från oss. Det finns en artikel om detta bakom en betalvägg i DN.

Idag var flera svenska journalister vassa och de började faktiskt börjat ställa mer besvärande frågor. De utländska medierna har varit de mest framträdande hittills. Det är ganska påtagligt, hur ställda FHM blir och svaren, är extremt luddiga. De verkar vara livrädda för att ge raka svar.
Lilla Aktuellt stäl
lde en fråga som skulle ställts för flera veckor sedan, om de olika avstånden. FHM har gått ut med tre olika bud på avstånd -  2m, 1,5 och en armlängd!
Anders Wallenstein svamlade och reportern nämnde, att just deras målgrupp ville ha mer exakta svar (Lilla Aktuellt). Anders W menade, att man ska tänka på hur långt man kan hosta. Vi får lära barnen ekvationer hur långt aerosoler kan nå framöver.
Vilket jävla korkat svar! Vad är det för svar egentligen? Hur långt man kan hosta? Säger han till barnen? Ja, vad ska man säga!

Enligt en undersökning från MIT i USA, så kan man smitta på 8 meters avstånd. WHO rekommenderar 2 m avstånd och det är data från 1930. Det finns inga säkra "säkerhetsavstånd" om man överhuvudtaget befinner sig i närheten av andra smittade personer. Alla inomhusmiljöer är problematiska. Utomhus blåser det nästan alltid lite och viruspartiklarna blåser bort. I teorin så borde man dock kunna smittas på ganska långa avstånd även utomhus om man har otur, om virus blåser in i munnen och näsan eller att man andas in. Det är olika tolkningar på olika information. De fungerar ungefär som när man ”viskar”, när en säger en sak, men när de gått runt bland andra, har det blivit något annat. Skillnad är stor på en armslängd eller 2 meter. Tvätta händerna är de enda som man håller helt fast vid.

Inte ens MSB som pratar om att ha koll på sina källor, har koll på sina egna, när man lämnar sin rapport om hur folk förändrat sina beteenden.Foliehatten är så trött på att höra deras svammel varje dag, där de egentligen inte har någonting att säga!

6 kommentarer:

 1. Med tanke på att precis allting rapporteras som cv19 nu så finns inget som tyder på några såna överdrivna siffror. Sen kan det säkert tillkomma några extra framförallt på äldreboenden via felbehandlingar, stress o annat som kommit med hysterin man vispat upp nu.
  Men mesta ser ut o vara nåt i stil med influensaperioden 2018.

  SvaraRadera
 2. Vilka vill Ztaten ha ihläl???
  Zozzarna lånade vist 258 000 000 kr på 90-talet av AP - fonderna för att snygga till siffrorna..

  SvaraRadera
 3. Unknown! Du får nog läsa på betydligt bättre! Du måste "skämta" när du skriver: "Men mesta ser ut o vara nåt i stil med influensaperioden 2018!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nåt speciellt värre än 2018 finns inte mkt som tyder på... Inte pga viruset i sig iaf.

   Radera
 4. Unknown! Börjar misstänka att du är ett troll från Sveavägen 68, med dina påståenden! Det du skriver är "fake!"
  Fundera på varför det är näst intill omöjligt att köpa munskydd!
  FHM har tagit den ställningen att de skyddar inte!
  Tyska staden Jena har sedan 31 mars obligatoriska munskydd och de har sedan INGA på IVA! Snart ett inlägg om detta!
  Anser att både Löfven och Tegnell är l.......!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enda som är fejk är ju pandemin.
   Läkare angående munskydden: https://youtu.be/m11Y0ug_b-A?t=2050

   Radera