onsdag 29 april 2020

Skall oppositionen idag kritisera regerings vårdslösa hanteringen av Covid- 19 eller vänta?

Innan Covid-19 krisen var SD största parti och sossarna låg på siffror nära 20%. Under krisen har det blåsta folket höjt Stefan Löfven och sossarna till skyarna. De tycker tydligen att S har agerat perfekt. Det visar bara hur lätt det går att manipulera det svenska folket och hur obegåvade de är!

Alla partier tappar
i opinionen utom KD och för SD har raset varit stort och de är nu i nivå med M.
I en debattartikel i Aftonbladet ” Vi måste tänka på svenskarna först skriver Jimmie Åkesson(JÅ), att det har varit tydligt att många SD-väljare är missnöjda med hur Sverige har hanterat Covid-19 epidemin - otydlig kommunikation och svagt politiskt ledarskap. Folket vill att Sverige ska stänga ner samhället och införa en lockdown som våra nordiska grannländer har gjort, för att minska smittspridningen. Dessa krav har dock inte framförts från SD mot regeringen. SD har istället varit ganska tysta under krisen.
I debattartikel skriver JÅ att det är ett misslyckande att vi har dubbelt som fler avlidna än våra grannländer. SD kommer därför att "utkräva ansvar" från regeringen och myndigheter, men först när krisen är över. Märk dock att det inte framkommer några krav på en annan linje i debattartikeln.
JÅ: ”Samtidigt måste de offentliga utgifterna prioriteras till välfärdens kärna, som A-kassa och sjukvård. Effekterna av undermålig migrations- och integrationspolitik hör till de tydligaste områden som eroderat den offentliga ekonomin, men exemplen är många En storstädning behövs framöver i svensk ekonomi.”

Det är en perfekt strategi och det kallas att ta ansvar och inte börja föra partipolitik mitt under en pandemi. Sverige behöver inte käbbel nu. Vi behöver ledare som sitter still i båten och ror oss i land och alla behöver sitta i båten och ro åt samma håll. Att tjafsa i detta läget hade kanske varit politiskt självmord. Borgfred är en gammal svensk tradition. Vid WW1 utbrott 1914 befann sig Hjalmar Branting i Kisa. Han telegraferade samma dag till den opolitiske statsministern Hjalmar Hammarskjöld (i folkmun kallad för "Hungerskjöld") att allt partikäbbel nu skulle läggas åt sidan,och han gav regeringen sitt och partiets fulla stöd för att hålla Sverige utanför kriget.
 
Just nu rusar stödet för regeringen och ingen vet var detta slutar. Såväl SD, M och KD kommer agera opposition i framtiden - men hur och med vilken styrka beror helt på utgången och hur stora ”misstag” som kommer kunna associeras med regeringen. JÅs taktik och kanske Ms och KDs ,verkar vara att vänta ut sossarna och slå till mot Stefan Löfven, när krisen är över. M har inte legat lågt. De har passat på att presentera massa näringslivsstöd samt var de som stoppade regeringens förslag om att få carte blanche. Detta är rätt intressant. Ungern genomförde exakt samma förslag som regeringen ville genomföra. Ungern får nu höra av EU, regeringen och svensk slaskmedia, att de inte är en demokrati längre. I Sverige och EU ”andas” man inte en bokstav om detta!

SR: ”Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har varit en av Stefan Löfvens hårdaste kritiker. Men nu under coronakrisen sluter hon upp bakom statsministern.
– Just nu har ju vår borg, Sverige, ett tydligt yttre hot. Vi har allihop en gemensam fiende i coronaviruset. Och då är det inte läge att ifrågasätta befälhavaren på det sättet. Ebba Busch har profilerat sig som en av regeringens och Stefan Löfvens hårdaste kritiker. I mitten på mars skulle hon och moderatledaren Ulf Kristersson ut på en Sverigeturné under parollen ”Maktskifte senast 2022”. Men turnén ställdes in – och idag låter det annorlunda. Under en kris råder andra spelregler, enligt Ebba Busch.”

 
Kom ihåg att JÅ faktiskt misslyckades i förra valet, medan S vann. SD borde ha fått fler röster. Man undrar om JÅ egentligen har förstått det.
Många anser att SD måste agera nu, annars kommer den politiska ledningen för billigt undan. S plockar nu röster av SD. Att ligga lågt nu, signalerar bara att man inte har en politisk uppfattning om krisen och att man väntar på att kunna ansluta sig till den linje som visade sig ha bäst utfall, när krisen väl är över och förlusterna i liv, hälsa, kronor och ören är färdigräknade.

SD skulle ”trumpeta” ut sina förslag på hur de anser att Covid-19 borde bekämpas. Alternativmedia som har massa läsare hade gladeligen publicerat deras utspel och program. Kräva fler tester på äldreboendena. Överdödligheten är 20 % jämfört med antalet rapporterade Covid-19 fall. Sverige har minst antal tester per miljon invånare i Västeuropa enligt Worldometers statistik. De fattiga balt-länderna Estland, Lettland och Litauen tester 2,5-3,5 ggr fler personer per miljon invånare. Tanken med att testa mindre än i andra länder verkar vara att få så många oregistrerade Covid-19 fall som möjligt.

 
Hela tiden detta tjat om hur många döda. Den intressanta siffran är hur många döda vi har i förhållande till antalet smittade plus tillfrisknande. Men den siffran är det ännu ingen som vet. Tegnell vill inte tillåta att dessa siffror redogörs, så får vi helt enkelt dras med dagliga dödsrapporteringar ett tag till. Det verkar helt enkelt som om regeringen/FHM vägrar publicera dessa fakta. Vi kommer att ha facit när allt detta är över. Vi kan redan nu se att vår strategi dödar många fler. Frågan är bara hur många fler. Allt det här pratet om en "andra våg" för att försvara den Svenska linjen saknar vetenskapligt stöd.

En minst lika intressant siffra är hur många det är som har dött p.g.a. idiotiska råd och rekommendationer från FHM. Helt "onödiga" dödsfall, individer som fortfarande hade varit i livet om FHM hade rekommenderat att ta det säkra före det osäkra.

Expressen: ”I minst en månads tid har man alltså känt till denna möjliga smittväg men avfärdat den, gissningsvis för att man inte tyckt att bevisen är tillräckligt starka. Samtidigt påstod FHM länge att man skulle undvika att besöka äldre om man kände sig det minsta sjuk, vilket förmodligen har lett till att intet ont anande ”friska” släktingar under andra halvan av mars besökte sina äldre, som kanske nu kämpar för sina liv eller redan lämnat oss. I nuläget styrs vi av ett stelbent forskningsmaskineri som är utformat att ge god forskning över tid, men inte att ta rätt beslut i en akut kris.”

Covid-19 krisen har dragit ner byxorna på Sverige och EU. EU har varit helt handlingsförlamat och flera länder stängde på eget initiativ sina gränser och vägrade hjälpa varandra med sjukvårdsutrustning.
Det är inte precis så att det saknas saker att kritisera. Med krisen framkom det att Sverige inte överhuvudtaget hade någon beredskap överhuvudtaget och att sjukvården i princip stod utan utrustning, läkemedel, avvecklad beredskap, avvecklad välfärd, aktiv/passiv ofrivillig dödshjälp, att vi inte längre är självförsörjande.
Istället har
Sverige lagt hundratals miljarder av skattebetalarnas pengar på 2 miljoner migranter. Listan kan göras väldigt lång och poängen är, att nästan allt hänger samman med invandringen och kulturmarxismen.

Oppositionen behöver sätta sig ner och bena ut hur de ska informera folket och vilka åtgärder man kan ta att kritisera ansvariga och eventuellt hålla dem juridiskt ansvariga och de kan utan vidare ta upp att regeringen kallsinnigt bryter mot de mänskliga rättigheterna.
En debattartikel skriven av: JD Katinka Svanberg och gästforskare i internationell rätt vid Melbourne universitet.
Katinka: ”Sverige bryter mot mänskliga rättigheter när de offrar de äldre
Debatt. Den starka internationella kritik mot Sveriges strategi mot coronaviruset har stöd i de mänskliga rättigheterna som slår fast att alla människor har rätt till liv och hälsa. Sverige bryter mot dessa när de inte inför bindande restriktioner för att rädda så många som möjligt. EU:s grundläggande rättigheter innehåller också ett allmänt förbud mot diskriminering. Äldre får inte diskrimineras och ska behandlas värdigt. Europadomstolen för mänskliga rättigheter har tolkat in rätten till hälsa i rätten till liv i EKMR. Domstolen fann att rätten till liv kräver att sjukvården är utformad så att ”patienternas liv är skyddade” med adekvat utrustning och att den inte är underfinansierad samt att en viss grupp inte får ges sämre tillgång till sjukvård. Svenska statens sanktionslöshet mot pandemin, trots medvetenhet om att det saknas beredskapslager av medicin och skyddsutrustning, är ett brott mot rätten till liv i EKMR. Detsamma gäller om sårbara grupper prioriteras bort, för att medicin och utrustning inte räcker till.”

Socialstyrelsens styrdokument som instruerar sjukvården att göra vad experten på Internationell rätt hävdar är olagligt: ”Socialstyrelsen och regionerna arbetar för närvarande hårt med att öka landets samlade intensivvårdskapacitet. Detta för att skapa en beredskap för ett ökat antal allvarligt sjuka i covid-19. Om behovet av intensivvård ändå skulle överstiga de resurser som finns har Socialstyrelsen tagit fram nationella principer för prioritering, som stöd för hälso- och sjukvården.”

Media har redan rapporterat om olika former av "prioriteringar." Allt från gamlingar på "hemmet" som inte ens får syrgas utan får ligga och dö utan möjlighet till akutvård och njursjuka som nekats intensivvård.
Frågan är om oppositionen gör fel när partiet åser detta under tystnad. Det hela är så otroligt allvarligt att deras nuvarande tystnad kommer att ifrågasättas, när de väl tar ton.

PRO borde "
skrika” högt över alla otroliga orättvisor mot de äldre, men sosseorganisationen PRO håller lydigt käften. Om PRO skulle öppna ”käften” och kritisera regeringen skulle det mötas med total tystnad, men förmodligen skulle det få upp ögonen på en hel del gamla sossar.

3 kommentarer:


  1. Jimmi har inte tid hatten ,,, han har fullt upp med sin lille son, ,,, nävars jag skojade ,,, han har fullt upp med brudarna

    SvaraRadera
  2. Pelle! Har följt med och läst alla rykten om "brudarna!" Funderade ett tag om han var den nya "Kennedy!" Eftersom ingen kvinna lagt korten på bordet, är det bara skvaller!

    SvaraRadera
  3. Vi får avvakta o se ,,, han är kanske mycket bättre älskare än politiker ,,, dold talang som valt fel yrke

    SvaraRadera