torsdag 16 april 2020

Inget kan gå galet med Anders Tegnell vid rodret

Sverige kör det osynliga handen strategin. Det är det heliga fundamentet i samhället. Det fick man lära sig i grundskolan. Alla problem löser sig av sig självt. Det är det osynliga handen i samhället. Är det någon som tror ärligt att FHM besitter någon gudabenådad kunskap som inget annat land i hela världen gör? Det pågår en enorm mörkläggning hos den svenska regimen precis som med lyxmigrant invandringen. De enda som försvarar detta är vänstermedia, vänstern och totalt okunniga journalister.

Vecka 14(30/3-5/4) rapporterade SCB 2154 dödsfall i Sverige som är det högsta antalet dödsfall som rapporterats för en vecka under åren 2015-20.
Samma vecka har 584 stockholmare dött, vilket är 271 personer fler än genomsnittet. Därtill visar kurvorna att antalet avlidna går upp i år trots att det vanligtvis börjar det gå ner på grund av kommande sommarvärme och en minskning av vanliga förkylningsvirus. Sveriges rapportering av dödsfall är alldeles för genomskinlig. Frankrike rapporterar dödsfall på sjukhus och äldreboenden separat. Det täcker inte in de som dör i sina hem eller de som aldrig får diagnosen Covid-19 och det är långt bättre än hur Sverige rapporterar sina dödsfall.

Man behöver inte vara expert på virologi för att inse, att försiktighet inför något man inte vet något om, är det naturliga och logiska beteendet. I en pandemi är man pro-aktiv, inte re-aktiv. Anders Tegnell är fel man på fel plats helt enkelt. Lite som pansargeneralen Arnstadt som ser nazister i varenda buske, han är sisådär 80 år på fel plats!


Att det dessutom upprepade gånger går ut forskare som till skillnad från FHM och Tegnell
inte bedriver forskning professionellt på virus och epidemier som sagt i massmedia, i hopp om att opinionen ska lyssna till dom, när de förespråkar försiktighets principen. De säger bara en enda sak, att det finns inga underlag att vara oförsiktig i detta skede. Bara en idiot är så korkad som inte inser, att vi får en okontrollerad spridning i samhället. Experiment och försök kan man göra i labb, inte i storskala i en nation.
Det är ändå väldigt enkelt att förstå kritiken som finns mot Tegnell/FHM, då hans/regeringens linje går ut på, att gå emot i princip hela resten av världens strategi.

När man har en "egen" strategi i en pandemi, då måste man vara beredd att ha ordentligt på fötter för att redogöra för sina ställningstaganden. FHM har inte presenterat några ordentliga analyser och forskning av varför de väljer den väg som de gör.

I skrivandes stund ligger människor i alla åldrar och dör av cancer och hjärtsjukdomar. Människor tar livet av sig av psykisk ohälsa, andra super och knarkar ihjäl sig. Ska vi helt plötsligt skita i konsekvenserna som kan drastiskt öka dessa människors dödlighet.
Världen har gått in i något psykos om att Corona är nu vårt enda hot, minimerar vi bara den så är allt sedan frid och fröjd.
 
Det är helt fascinerande att se på frågestunden efter presskonferensen, hur Anders Tegnell käkar upp journalist efter journalist. De sitter som små skolbarn på bänkarna. Tegnells svar på den mycket allvarliga kritiken från 22 forskare i DN: "Den artikeln har ett antal grundläggande fel. Mer än så vill jag inte säga." Helt otroligt att journalisterna nöjer sig med detta svar, utan följdfrågor. Den mannen är helt immun mot kritik. Det visar bara hur lätt det är, att komma undan med precis vadsomhelst i detta landet. Kompetensen på FHM kan ifrågasättas, men kompetens på våra journalister är på en helt egen nivå av uselhet.
 
Regeringen gör det klassiska tricket för den fege krukan. De ligger lågt och lämnar över allt till FHM. Går det inte bra, kan de skylla på dem. Går det bra tar de åt sig äran. De vädrar medvind nu i opinionen och då gäller det att haka på med förmaningar, så att det ser ut som de är delaktiga hela tiden.
Den senaste höjdpunkt
en! MSB går ut med den lilla detaljen, att vi riskerar att få slut på dricksvatten! Otroligt! Myndighets Sverige i ett nötskal, vi är onekligen i trygga händer.

Den som vill fördjupa sig i dårens Anders Tegnells alla citat med start den 16:e januari, kan titta här. Läs och häpna!


2 kommentarer:

 1. Sverige har inte valt en annan väg än resten av världen.
  Eftersom Sverige saknar kapacitet eller möjligheter att ta hand om ens en 10%ig ökning av sjukdomsfallen så har Sverige i praktiken inget val.
  När Anders T. försvarar Sveriges linje är det ett försvar för att inte göra något alls, vilket också är Sveriges enda möjliga strategi inför varje form av exceptionellt tillstånd i samhället.
  Återigen är det invandringen och PK-politiken som blockerar varje försök att aktivt möta verkligheten.
  Anders T. är ingen dåre, han är en god fotsoldat som gör exakt vad etablissemanget förväntar sig, klär skott för kritik och tar konsekvenserna av den förda politiken. Troligen belönas han med en befordran och en ordentlig dusör då folket genom medias försorg hittat något nytt att fokusera på.
  Det faktiska resultatet av den förda politiken ligger helt i linje med etablissemangets våtaste drömmar, dyra sistagångsväljare med tvivelaktiga politiska preferenser dör undan, bostäder och resurser friställs, landets statsminister målas med medias hjälp om till förtroendeingivande landsfader.
  Ingen kris eller katastrof är för stor för att inte politiskt utnyttjas i etablissemangets egenintresse.
  Sveriges etablissemang har INTE misslyckats i mötet med virus, det har med bravur lyckats nyttja folkets oro och rädsla till sin fördel och folkets nackdel, dessutom med ett mediastöd som gjort Sovjet, DDR, Kina, A. H. och Bagdad Bob fulla av beundran.

  SvaraRadera
 2. Därest svenskar saknar dricksvatten kunna de väl förtära tiodubbelt renat!
  Annars förefinnes i alla fall en ljuspunkt i dagsläget: dödsolyckor i trafiken tog sex liv i mars. Rekordlågt.

  SvaraRadera