tisdag 21 april 2020

Kommer det att gå åt helvete med den väg Sverige valt för Covid-19?

Den här statistiken kan man inte blunda för. Italien hade som mest 919 döda på en dag och de är 6 gånger fler. Så Sverige slog idag Italien med fler rapporterade döda per capita/dag, även om det är efterrapporterade siffror!
Sverige har idag en värre dödskurva” per 100.000 invånare än USA och en likadan kurva som England och Italien. Sverige har långt färre gamlingar än Italien. Medelåldern i Sverige är 41 och i Italien 48 år. Vi borde ha bättre siffror, än det värst drabbade länderna. Sveriges dödssiffra/capita är anmärkningsvärt hög jämfört med de flesta andra länder. Klart värre än våra grannländer och andra vi normalt jämför oss med. Man har resonerat kring att det inte finns någon större eftersläpning längre, Tegnell gjorde det senast igår.

Ingen ska inbilla sig att det här var planen. Det är snarare så, att vi var inte bättre än så här. Beredskap, sjukvård, äldrevård och tillgång till medicin och skyddsutrustning var inte bättre än så här.

Döda idag i Sverige och grannländer tisdag
en 21 april
Sverige +185
Ryssland +51
Polen +5
Lettland +4
Estland +3
Norge +1
Tyskland 0
Litauen 0
Island 0
Danmark 0
Finland 0
Det går inte bra för Sverige nu: 15 372 smittade och 1794 döda.
Hur kan FHM säga att det verkar gå 1000 smittade på varje bekräftade fall? Vi har över 15 000 bekräftade fall - när fick Sverige alla dessa nya invånare?
April 7: 618 döda.
April 21 och 2 veckor bakåt - 1794 döda.
Det är en ökning med 1176 döda vilket är 290% mer på 2 veckor. Mars 11 (första dödsoffret) fram till April 7 är det 618 döda på 4 veckor!
April 14 var det 951 döda och April 21 (idag) 1794 döda. En ökning på 1 vecka med 843 döda vilket är hela 88% mer!
Glöm inte sedan mörkertalen på äldreboenden som dör och hemma, inte räknas in och att 80+, inte får vård alls. För de som är intresserade av hur de gamla vårdas vid smitta. Morfin istället för syrgas! Kolla ca 24 min in i klippet!
 
Tittar vi på våra nordiska grannar totalt idag:
Norge:
Smittade: 7156. Döda: 182 - Sverige slog detta idag!
Danmark:
Smittade: 7695. Döda: 364
Finland: Döda: 98. 
Listan påminner om stormaktstiden: "Då ärat ditt namn flög över jorden." Ännu en gång är vi kända och fruktade. När de andra länderna uttalar vårt lands namn, är det med fruktan. Efter hundratals år, är vi åter igen på allas läppar.
 
Att höra dessa experter på pressträffarna är som att höra politruker från Östtyskland. Det är bara skitsnack/mörkning och det är obehagligt att höra myndighetspersonerna gratulera sig själva till de lediga intensivvårdsplatserna samtidigt som sjuka äldre nekas syrgas och intensivvård och istället avlivas med morfin och nedsövning som sjuka husdjur. Bara för att upprätthålla PR- fasaden av en fungerande sjukvård. Experterna bryr sig inte, man pratar om dessa 1700-1800 personerna som en liten kurva på en graf. De verkar vara totalt likgiltiga till det totala antalet döda.
Just nu verkar det som att Stockholms sjukvård varje dag får trolla fram nya IVA-platser och vi hör aldrig något om att de kan avveckla IVA-platser. Fortsätter det så här kommer sjukhusen i Stockholm att bara vara en ända stor hållplats för IVA-sjuka vilket kommer att vara en katastrof för alla andra Stockholmsinvånare med andra vårdbehov. Vården kommer att gå på knäna om detta fortsätter under sommaren och semestertider.
 
pressträffen idag försökte Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog förklara varför Sveriges befolkning har antikroppar på 10% emot WHOs information om, att de beräknar 2-3%.
Det blev ett lite krångligt svar, massa parametrar, kunde vara därför Stockholm var si och så. ETC reportern ställde bra frågor men fick inte svar på någon. Kunde vara, kan vara så, eventuellt kan Sverige vara så ...???
Och då vet man att FHM ljuger. "Om du inte kan förklara det enkelt och rakt då kan du inte det och du ljuger".
När en reporter frågade FHM om immunitet: ”Kan ni tydliggöra vad Sverige grundar det antagandet på, om att vi får immunitet?"
Anders Wallensten:”Vi har faktiskt inte jobbat efter det. Att klara vården i situationen som uppstått, det har varit målet.”

Nu backar
FHM försiktigt från alla tidigare uttalanden om att immuniteten är lösningen på hela problemet. Siffror från omvärlden får FHM att börja backa och "ta det säkra före det osäkra" nu vill man krympa sina uttalanden tidigare om immuniteten som ”lycko” lösning på Covid-19.
Anders Wallensten: I Sverige har man beräknat hur många som smittats i samhället, bara 1 på tusen har nått vården, även utomlands tror man att det finns ett visst "mörkertal" (antal immuna) men de har inte kunnat beräkna det som vi i Sverige har. "

Varför kan inte experterna räkna bättre och komma med bättre data?  Varför har vi i Sverige beräknat mörkertalet på ett annat sätt?
Varför förklarar inte FHM detta?
Idag står FHM och säger att strategin inte har varit att snabbt få flockimmunitet, utan att låta "lagom" många ska smittas så sjukvården hinner vårda alla. De måste väl ändå känna till, att Sverige har bland de lägsta antal IVA-platser i västvärlden, så att välja den valda strategin är huvudlöst.

Märkligt att inga journalister ifrågasätter denna nivå som FHM än så länge verkar ganska nöjda med och som man absolut inte kan se något slut på inom en överskådlig framtid. Hur länge kommer vi få 80 döda människor per dag under en vecka. Hur är det etiskt försvarbart i längden, om det hade kunnat undvikas med en snabb lockdown!

Nu börjar FHMs svammel sno in sig i sina egna uttalanden. Ge journalisterna tid att ställa FHM mot väggen och kräv ordentlig statistik. Flera
och bättre statistiska uppgifter är inte helt irrelevanta. Vad ska siffran om nya fall användas till, när de sedan påstår att det verkliga antalet är 1000 ggr större.
Lägg ner allt skitprat
(om vattenbrist) som de försöker få stöd för genom helt oanvändbar statistik! Inte ens antal döda kan de redovisa, utan 14 dagars oredovisade döda !?
Håll presskonferens när statistik finns som är rätt!

2 kommentarer:

 1. Marcus du har så rätt FHM och regeringen ljuger på pressträffarna och inga "journalister" ställer svåra frågor istället bygger MMS och PK Sverige en mur runt Tegnell och FHM,
  och slår blå dunster i oss ....Tegnell ljuger medvetet!!!

  SvaraRadera
 2. Sjuka hundar och katter får värdiga avslut på livet ...
  Fattigpensionärer och uteliggare ... dom kallar oss "smuts" ...
  En dag i taget ... fördel för dom som tror på nåt ...

  SvaraRadera