måndag 27 april 2020

Moderata Anna König Jerlmyr är ett blysänke för M!

Det är inte alls överraskande att M-finansborgarrådet Anna König Jerlmyr(AKJ) i Stockholm utpekas som oseriös, maktfullkomlig och oärlig.

Enligt källor till DI råder kaos i Stockholms stadshus. En arbetsmiljöutredning har inletts efter larm om dålig arbetsmiljö under AKJs ledning.
DI: ”Det är fullständig katastrof på tjänstemannanivå. Folk gråter på toaletterna och ingen vill jobba med eller nära finansborgarrådet, säger en källa som sitter på en central roll i Moderaterna i Stockholm till DI.”

En del av den interna kritiken ska även handla om att partimedlemmar känner att M har hamnat i skymundan av MP som man styr staden med. De som följer M på riksplanet ser, att det är en stor spricka inom M. Den gamla Stockholms Reinfeldtfalangen med Anna König-Jerlmyr och Andrea Ström kämpar på för sitt liberalgröna M, mot Skånefalangen, med Staffanstorps Sonesson i spetsen.
DI: "Relationen till Sverigedemokraterna har utvecklats till en intern kraftmätning inom Moderaterna där två av partiets största distrikt ställts mot varandra. När Ulf Kristersson nu satt ned foten är det Skåne som har vunnit, medan förlorarna finns i Stockholms stad."
AKJ är en typisk Reinfeldtare. Hon har ingen känsla för de konservativa värdena som nation, kyrka, försvar och monarki. Hon är en tvättäkta ”Nymoderat” som vill trasha landet och gå globalisternas ärenden. Enligt uppgift är hon en ”pinsamt korkad kärring.” Hennes lögner och oseriösa samarbetsjakt med MP visar hennes riktiga agenda - makt.” Att släppa fram den totalt sinnessjuka trafikborgarråd Daniel Helldén säger allt om AKJ!
 
Att AHJ stälde sig upp, för att sjunga ABBA mitt under Sveriges slutpresentation av OS-ansökan, falskt givetvis, är bara en dålig idé bland hennes andra.

AKJ tycker det är en skandal och upprörande att Stockholms stad inte har sökt upp någon av de uppskattningsvis 35 till 40 återvändare som stridit för IS, i Syrien och Irak. Vari ligger den egentliga skandalen? Att kommuner inte söker upp IS-återvändare eller att det i Sverige finns individer som åkt och krigat och sannolikhet begått mord och grova övergrepp för en terroriströrelse. De har sedan kunnat återvända tillbaka och ostraffat leva på skattepengar i Sverige? Varför använder AKJ ordet "återvändare?" Är det inte snarare befogat att kalla dessa personer för terrorister? Med eufemismen "återvändare" placeras fanatiker i ungefär samma fack som "papperslösa." Man betonar den prekära situationen för brottslingen och inte själva brottet. Att prata på det sättet om aktiva islamister är groteskt.

Givetvis är skandalen att vi har tagit in jättemånga troende muslimer utan att kolla ID och under ständigt tilltagande segregation. Allt som händer sedan är petitesser. Det kommer att behövas många såna petitesser innan dumsvenne vänder PK ryggen.
Varför görs "uppsökande" verksamhet? Flera partier vill inte ens föra samtal i enskilda politiska frågor med S
D, är det rimligt att man samtidigt har kommunanställda som samtalar med terrorister?

Under AJKs tid som finansborgarråd i Stockholm har gängvåldet ökat dramatiskt. Skjutningarna är rekordmånga. Folk känner sig alltmer otrygga. Skulden för denna utveckling lägger hon i vanlig ordning på sossarna. Att ta ansvar för det hon själv skapat, gör hon aldrig
Tjänstemannen som larmade fick sparken. Hans rapport som AKJ själv beställt, gömdes undan och diariefördes inte ens. I ett års tid försökte media få en kommentar om detta från AKJ. Först hävdade AKJ, att hon "aldrig begärt någon rapport. " När kritiken blev för stor meddelade AKJ via sin pressekreterare, att det var inget som ett borgarråd ska svara på: ”Det var en lokal” fråga.”

Rapporten bygger på årstiondens samlade erfarenhet av nyckelpersoners i socialtjänstens roll i Husbyområdet. Rapporten mötets av total tystnad av de styrande .
När AKJ var socialborgarråd 2012 så larmade hennes egen socialtjänst, att de moderata skattesänkningarna hade lett till, att man inte längre kunde hjälpa barn som var på väg in i kriminalitet. Pengarna var slut och de barn som var på väg åt fel håll, kunde man inte ge det stöd de behövde. Ett år innan upploppen i Husby varnade dåvarande chefen för socialtjänsten för den ohållbara situationen i stads-delen.
Rapporten beskriver ingående det socioekonomiska läget i stadsdelen med fattigdom, hög arbetslöshet, trångboddhet, psykisk och fysisk ohälsa. Behoven för sociala åtgärder har hela tiden ökat, samtidigt som budgetramarna har krympt. Enligt rapporten har budgeten för "Verksamhet för barn och ungdom" inom socialtjänsten minskat sedan 2005 med 24,1 miljoner kronor – 31%. Det innebar att verksamheten måste prioritera hårt bland uppdragen som har med barn och unga att göra och att socialtjänsten har varit överbelastad en längre tid.
En bidragande orsak, är det stora antalet privata aktörer inom skola och vård som "inte hunnit hitta sina arbetsformer!" De hade inte heller fått tydlighet i sin uppdrag att förebygga och samverka med andra. Det innebär att socialtjänsten fick ännu mer ansvar. Utan samverkan kan inte socialtjänsten göra ett tillräckligt bra jobb, inte ens med ökad budget.

Hösten 2019 valde AKJ, att tillsammans med de andra städerna i C-40 utlysa globalt klimatnödläge.
”Vi utlyser globalt klimatnödläge då alla rapporter pekar på att den globala uppvärmningen går mycket fortare och är mycket kraftfullare än tidigare. Det är oerhört viktigt att städer runt om i världen gör allt vi kan för att minska koldioxidutsläppen och att vi kan följa Parisavtalet. Vi behöver agera mer kraftfullt för att nå 1,5 gradersmålet.”

Idag kan vi läsa i NyheterIdag : ”SD Stockholm: Oansvarigt av König Jerlmyr att vilja flytta runt boende från coronadrabbade Rinkeby.”

Våldtäkter, skjutningar, rån och stora sociala kostnader i Stockholm. Dessa frågor har inte den glamour som Anna König Jerlmyr eftersöker. Finansborgarrådet i Stockholm vill stå på scen och tala om det påhittade klimatnödläge och helst på en internationell scen som Abba. Hur länge orkar M på riksplanet stödja henne och hur länge får Anna König Jerlmyr sitta kvar? Hon är inget annat än ett rejält blysänke för M!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar