fredag 17 april 2020

Har vi någon polis?

Expressen skriver i en artikel att H&M:s grundare Stefan Persson(SP) och hans son Karl-Johan Persson(KJP) blev bestulna på sina Ipad:s i sina låsta parkerade bilar i centrala Stockholm. Båda blev utsatta för stölder med tre dagars mellanrum den 9:e (KJP)och 12:e mars(SP) 2020.
Den 9:e mars parkerade KJP sin bil i några minuter i centrala Stockholm. När han kom tillbaka till sin bil som var låst, var den olåst och hans Ipad stulen. Ipaden var påslagen. Han gjorde en polisanmälan och den här typen av brott läggs ner rutinmässigt av polisen. KJP anlitade därefter ett privat säkerhetsföretag, eftersom han var angelägen om att få tillbaka surfplattan.
Expressen: ”När Karl-Johan Perssons Ipad stals på eftermiddagen den 9 mars var den påslagen, vilket gjorde att den gick att pejla med hjälp av tjänsten ”Hitta min Iphone”. Under natten pejlades hans Ipad till ett område i Enskede gård i södra Stockholm. På förmiddagen den 10 mars hade Ipaden ”vandrat” vidare till en adress några kvarter från polisstationen i Västberga där den fanns under minst en timme. Signalen var tydlig. Säkerhetsföretagets personal letade sig fram till adressen och de lokaliserade den lägenhet där de misstänkte att Ipaden fanns.
När signalen från Ipaden registrerades vid Älvsjö station hade en av privatspanarna mannen med ryggsäcken framför sig, och han övermannades på perrongen. I ryggsäcken fanns inte bara Karl-Johan Perssons Ipad utan ett stort antal surfplattor och mobiltelefoner – samt en taxidator. Mannen greps av tillkallad polis och legitimerade sig med ett franskt pass. Passet var förfalskat, personsidan med bild var utbytt och ersatt med en bild på hälaren och ett annat namn. Den verklige ägaren har tidigare anmält passet stulet i Frankrike."
 
Från polisens förhör med mannen:
Var det du som tog Ipaden ifrån bilen? – Nej jag svär på Gud.
Vad gör du i Sverige? – Gör ingenting.
Hur länge har du varit här? – Tre månader.
Vart kommer du ifrån? – Algeriet.

Expressen har med hjälp av Migrationsverkets noteringar fått fram att mannen är medborgare i Marocko. Han ansökte om uppehållstillstånd i Sverige 2010, utan att få det beviljat. En kortare fängelsedom finns också från 2013. Vad han gjort i landet sedan dess, är oklart. Han har själv i förhören sagt att han bott hos olika kompisar, men kunde inte ange någon adress för polisen.
 
Säkerhetsbolaget som kopplades in säger till Expressen:
"Redan efter någon dag fick vi syn på två män i det område där Karl-Johan Persson haft bilinbrottet. Männen åkte omkring i en personbil och stannade vid olika lyxbilar – vi såg hur en av dem steg ur, tittade in i de parkerade bilarna och sedan återvände till fordonet som rullade vidare. Detta pågick i flera timmar."

Expressen fortsätter:"Bilföraren, en 42-årig man bosatt i södra Stockholm och passageraren, en 31 år gammal man med dubbla identiteter. Enligt Migrationsverket ansökte 31-åringen om uppehållstillstånd den 12 januari, men den ansökan avslogs i maj samma år. Mannens ärende överlämnades sedan till gränspolisen för att han skulle skickas hem. I den 42-årige bilförarens bil hittades tre sofistikerade störsändare. Mannen, som är en notorisk felparkerare utan att betala sina p–böter, har en sammanlagd skuld hos Kronofogden på 154 000 kronor."
 
Att polisen i parti och minut lägger ner brottsärenden är allmänt känt och Foliehatten har själv blivit drabbad av detta. Starka bevis fanns, men ändå fick han hem ett brev, där polisen förklarade, att brottet går ej att utreda och därför avskrev man ärendet!
Det är ingen överdrift att påstå, att Sverige har havererat och att det är fritt fram för brottslingar. Med Sveriges öppna gränser är det fritt fram för stöldligor föra ut stöldgods, utan att Tullen kan agera.
Med Corona har gränserna tillfälligt stängts och genast har inbrotten minskat drastiskt, vilket media gärna har skrivit om. Det är ännu ett bevis på, att det är framför allt utländska stöldligor som stor för större delen av brott som utförs!
När Dan Eliasson tog över polisen inleddes också politiseringen av kåren. Istället för att jaga brottslingar, jagar man folk med fel åsikter(HMF), samtidigt som man regelmässigt lägger ned nästa alla tillgreppsbrott med motivering, att brottet ej går att utreda. Polisen har nog fullt upp med att utreda åsiktsbrott och "korrigera" statistiken, genom att inte utreda brott som om de uppklaras, kan bidraga till för regimen misshaglig statistik, vad gäller valboskapens kriminalitet.

Är detta framtiden? Att vi tvingas betala skatt för att finansiera en polismyndighet som inte utreder de brott vi utsätts för som de är ålagda att göra, för att de som har råd, tvingas gå till privata aktörer för att
få ett brott utrett?
Det är allt mer tydligt att polismyndighetens uppgift är att skydda staten. Att polisen skulle vara till för den hårt arbetande svensken är såklart en påhittad saga. Deras jobb är att skydda makthavarna i Sverige, allt annat kommer efter det.

Fallet med KJPs stöld av Ipad gick att utreda och väldigt snabbt dessutom. De privatspanare som KJP kopplade in, såg till att en utländsk stöldliga från MENA åkte fast. Det var ännu ett bevis att Sverige med sina öppna gränser har fått in mängder av stöldligor som inte gör annat, än åker runt och begår brott i Sverige. Tack var det privata säkerhetsbolaget kunde massor av brott klaras upp och kanske flera nya brott förhindras, genom att man grep dessa personer.
 
Vilhelm Moberg 1965 i DN: ”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur."
 
S skriver om Lag och ordning:
”Ett starkt samhälle kan aldrig acceptera den organiserade brottsligheten
Brottsligheten utgör ett hot mot hela det demokratiska samhället och ska bekämpas med alla medel. Det är när tron på framtiden går förlorad som gängen och våldet blir ett alternativ. Vi ska bekämpa brotten, men också brottens orsaker.
Vi socialdemokrater tycker att det är bra att individen löser sina problem på egen hand. I en global värld med allt större globala utmaningar så behöver individen att ta ett större ansvar på lokal nivå.”

Med över 850 000 samordningsnummer på drift och många av dom med oklara identiteter är det inte så konstigt, att det ser ut som det gör i Sverige. Anders Ygemans löfte om att 80.000 skulle utvisas, blev bara tomt prat!
Med sossarnas inställning kan man fråga sig varför vi betalar skatt! Det märkliga är att sossarnas gång på gång bryter samhällskontraktet, utan att folket reagerar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar