tisdag 14 april 2020

Sverige säger nej till att ta emot fler ensamkommande!

Foliehatten lyssnade på TT nyheterna idag och skriver SR i en artikel: "Sverige får kritik från människorättsorganisationen Human Rights Watch för oviljan att medverka i den evakuering av 1 600 ensamkommande barn och ungdomar från läger i Grekland som EU ska genomföra."
Av artikeln framgår det att i Grekland finns cirka 5 000 ensamkommande. Åtta EU-länder kommer ta emot de s.k. ensamkommande från de grekiska läger.
Sverige har via Morgan Johansson hänvisat till att vi tidigare tagit emot många s.k. ensamkommande. MP:s migrationspolitiska talesperson Rasmus Ling har kritiserat Morgan för hans uttalande.
Ling till TT: ”Vi bör välkomna när länder tar initiativ kring att samverka konstruktivt. Det borde Morgan Johansson också se värdet av och bejaka på ett tydligare sätt.”
Foliehatten undrar vad man säger i regeringen till varandra?
Förmodligen är utplaceringen av ensamkommande, ett resultat av Ylva Johansson arbete som Europortalen har berättat om. I början av mars besökte hon Grekland för att titta på situationen. Att hon ändå lyckades med att lura på åtta länder 1600 ensamkommande, måste anses vara en bragd. Kvar finns nästan 4000 ensamkommande i Grekland. Skall bli intressant att se vad som händer med dem.

Måns Molander, Nordenchef för Human Rights Watch
anser att Sverige har en ”humanitär skyldighet” att ta emot ensamkommande, även denna gång.
Molander till Sveriges Radio: "Vi tycker att det är en humanitär skyldighet för EU-länderna att lyssna på EU-kommissionären, Ylva Johanssons uppmaning till EU-länderna att ta emot en liten del av de barn som sitter fast i lägren."
Molander fortsätter: "Det är inte många hundra som det handlar om per land, så det är ju inte ett så stort åtagande. Vi tycker absolut att Sverige borde tillhöra den gruppen som har gjort utfästelser om att ta emot."
P3 nyheter har granskat samtliga domar som avkunnats i Migrationsdomstolarna från den 1 januari 2018 till och med den 30 juni 2019 som gäller ensamkommande barn som sökt i asyl i Sverige. Granskningen är ganska intressant att studera.
P3 nyheter: ”I majoriteten av fallen, totalt 730 ärenden, satt nämndemän med och avgjorde vilka som skulle få asyl. Vår granskning visar att dessa ofta dömer olika beroende på vilket politiskt parti de tillhör. Det trots att nämndemännen enligt lagen ska vara opolitiska i sina bedömningar.
Nämndemän från Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet är betydligt villigare att rösta för att ge asyl till ensamkommande än nämndemän från andra partier.
44% av Kristdemokraternas nämndemän röstade för att ge asyl till ensamkommande vid ett eller fler tillfällen, för Vänsterpartiets och Miljöpartiets nämndemän låg siffran på 42%.
Men bara 21” av Sverigedemokraternas nämndemän röstade någon gång för att ge ensamkommande asyl."
 
Vad vänsterextrema sagt om migranter har bevisat sig vara lögner flera gånger om:
De är barn!
De är högt utbildade. Arbetsförmedlingen skriver att många är analfabeter.
De är en ekonomisk vinst. Mer än varannan kommun går med minus.
Islamister och andra terrorister kallas för återvändare.
Bara nazister är brottslingar. Hundratals bil/skolbränder per år, 400% ökning av gängvåldtäkter.
Många som röstar på V/MP är kvinnor som är extremt naiva. Samtidigt utsätts de för enorm propaganda. Där är kärnan till varför de vägrar förstå sanningen.
På tio år har vi tagit emot 33 000 föräldrar till “ensamkommande”, hitskickade i det enda syftet. Att fixa uppehållstillstånd till sina föräldrar. Detta är bara ett sätt att komma runt det faktum, att de inte har asylskäl. Enda rimliga systemet är att ensamkommande som söker sig hit får samhällets omvårdnad, om de via medicinsk undersökning visar sig vara just under 18 år, tills de är vuxna. Sedan upphör samhällets ansvar, men några föräldrar ska inte ha någon rättighet att runda asylsystemet.

Drygt 35 000 ensamkommande sökte sig till Sverige under 2015, varav 5 500 ensamkommande kom till Stockholm. Något som ledde till en lukrativ marknad för de företag som kunde erbjuda boende. Stockholm stad betalade i vissa fall över 8 000 per dygn och ungdom. Under den pressade situation var det extremt svårt att hitta boende åt alla.
MPs socialborgarråd Åsa Lindhagen: ”Inte ett enda barn i Stockholm ska stå utan tak över huvudet.” s
För Stockholms stads del rusade kostnaderna och dygnskostnaden landade i vissa fall på närmare 10 000 kronor, visar siffror från Stockholms stad och SKL som SVT tagit del av.
Vilken värld dessa organisationer lever i, vet Foliehatten inte. Men i verkligheten är det inte i alla fall. Sverige har tusentals ensamkommande som ska utvisas, eftersom de inte uppfyller skälen enligt gymnasielagen. Redan har både MP och C gått ut med, att de skall få stanna. Heder åt Morgan som säger blankt "nej!"
Foliehatten väntar med spänning med vad som kommer att hända med dessa s.k. ensamkommande, när Covid-19 har lagt sig och detta kommer upp på JÖKens bord.  I denna situation finns det absolut ingen som helst anledning, att ta emot fler ensamkommande, där det knappast finns några barn utan bara ljugande vuxna med urusla förkunskaper.
2 kommentarer:

  1. Var inte orolig för att sverige skall våga fatta ett beslut som kan gynna svenskar...

    SvaraRadera
  2. Tar Måns Molander & c:o den TOTALA kostnaden av vansinnet???

    SvaraRadera